Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Ben je oké? Is ook in Hengelo

Seksuele intimidatie op straat zorgt voor een onveilig gevoel, en dat vindt de gemeente Hengelo niet oké.

In Hengelo maken we straatintimidatie bespreekbaar door aan te sluiten bij de landelijke Ben je oké? campagne van Rutgers. De gemeente roept alle inwoners van Hengelo op om elkaar te helpen als je ziet dat iemand ermee te maken heeft. 

De campagne helpt omstanders om in te grijpen met een eenvoudige vraag: ’Ben je oké?’. Een simpele vraag met veel impact. Zo zorgen we er in Hengelo voor dat iedereen zich veilig voelt. Ook op straat.

Veel inwoners van Hengelo krijgen helaas nog steeds te maken met straatintimidatie. Uit lokaal onderzoek blijkt dat 82% van de ondervraagden hiermee te maken heeft gehad. Het gebeurt op straat, in het uitgaansleven en soms zelfs in de eigen wijk. Dat is onacceptabel. In Hengelo moet iedereen zich veilig voelen, waar je ook bent.

Daarom pakt de gemeente Hengelo straatintimidatie aan. Dat doen we met gerichte maatregelen, zoals extra toezicht op plekken waar het vaak gebeurt, voorlichtingen op scholen, trainingen voor boa’s en horecapersoneel, en de lokale bewustwordingscampagne Ben je oké?

 

In Hengelo komen vijf bekende gezichten in actie tegen straatintimidatie. Nachtburgemeester Lara zegt het krachtig: ‘Behandel de ander zoals jij zelf behandeld wilt worden. Eén simpele vraag kan het verschil maken: Ben je oké?’ Ook Mutlu, Zafer, Kevin en Nicolien steunen de campagne. Zij laten zien dat een veilige straat iets is waar we samen voor zorgen. Want iedereen verdient het om zich vrij en veilig te voelen – overal in onze stad.

Straatintimidatie tegengaan doen we samen. Vaak lijkt het alsof je als omstander niets kunt doen, maar juist een kleine actie kan veel betekenen. Zie je dat iemand zich ongemakkelijk voelt? Stel dan rustig de vraag: ‘Ben je oké?’ Je laat daarmee merken dat die persoon er niet alleen voor staat – zonder direct iemand te beschuldigen. Ook een blik van steun, een kort praatje of iemand aanspreken van de situatie kan al helpen. Door alert te zijn en elkaar te steunen maken we samen in Hengelo het verschil. Bewustwording begint bij jezelf, maar werkt door in de hele stad.

Meer weten over de campagne? Ga dan naar de website Ben je oké.

Het Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar via 0800 0188.

Het is belangrijk dat slachtoffers van aanranding of verkrachting zo snel mogelijk contact opnemen: het liefst binnen 72 uur, maar in ieder geval binnen 7 dagen. Artsen, verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers en politie werken samen in het CSG om goede zorg te kunnen bieden. Ook slachtoffers die de politie er niet bij willen betrekken zijn welkom in het CSG.

Kijk voor meer informatie op de website van het Centrum Seksueel Geweld.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu