Buurtbonnen

Een buurtbon is een soort tegoedbon, waarmee HengeloŽrs ideeŽn kunnen betalen om hun buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken. Alle HengeloŽrs kunnen buurtbonnen aanvragen.

Buurtbonnen 2014

Tot en met 15 november 2014 kunnen HengeloŽrs buurtbonnen aanvragen voor hun idee. Hebt u een goed idee? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur het op naar de gemeente Hengelo. Het formulier is vanaf hier te downloaden. Op = op.

Er is in 2014 100.000 euro beschikbaar. Al tientallen mensen hebben een buurtbon ontvangen om hun initiatief uit te kunnen voeren. Sinds begin dit jaar zijn aanvragen ingediend voor verschillende buurtfeesten en (kerst)markten, maar ook voor het neerzetten en optuigen van een kerstboom, voor het opknappen van een schoolplein, voor paaseieren zoeken aan de Lijsterweg, voor een straatspeeldag in Het Woolde, voor een rodeostier in ’t Genseler, voor de Sinterklaasintocht in de Hasseler Es, voor het zogenoemde Kasbah Moneypolyspel, voor een pannenkoekenfeest, om de Jeu de Boulesbaan in de Berflo Es te renoveren, voor een kleedjesmarkt, een ouderenuitje in De Nijverheid, een duikelrek, een loopbrug bij het Tuindorpbad, de aanschaf van ‘verkeersmaatjes’, Beach Soccer in Beckum, een ooievaarsnest in Slangenbeek. En nog veel meer….

De tussenstand per 14 juli is:

Zet in op je buurt- barometer

Inspiratie nodig?

Buurtbonnen bestaan in Hengelo al sinds 2008. De volgorde van binnenkomst is bepalend. Met bijna zes jaargangen buurtbonnen hebben vele HengeloŽrs mooie dingen gerealiseerd in hun straat, buurt of wijk. In het Buurtbonnenboekje komen initiatiefnemers aan het woord over de uitvoering van hun buurtbon. Of bekijk het filmpje.

Afhaalpunten aanvraagformulier buurtbonnen

Gemeente
Stadhuis   
Stadskantoor 

Stadsdeel Midden
Buurthuis Weidedorp - Woolder Es 
Wijkcentrum Hengelose Es 
Het Noabershoes   
Welbions
Bibliotheek

Stadsdeel Zuid
De Klokstee
Buurthuis 't Lansink
Buurthuis De Tempel  
Twekkelerwegkwartier
Buurtvereniging De Jeugd
Proggiehoes Beckum
Stichting de Schole

Stadsdeel Noord
Kulturhus Hasselo    
Wijkcentrum Slangenbeek 
't Vogelkwartier    
De Sterrentuin

Zijn de aanvraagformulieren in uw buurt op? Neem dan contact op met de Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie via telefoonnummer 14074. 

Meer informatie

Meer weten over de buurtbonnen? Bel de Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie voor meer informatie: 14074

Subsidieregel bewonersparticipatie 2014

 

Sitemenu

 

Hebt u vragen?
14 074

Of zoek

Zoek

Zoekformulier
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieSluiten