Buurtbonnen

Een buurtbon is een soort tegoedbon, waarmee HengeloŽrs ideeŽn kunnen betalen om hun buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken. Alle HengeloŽrs kunnen buurtbonnen aanvragen.

Buurtbonnen 2015

Dit jaar kunnen HengeloŽrs tot en met 15 november buurtbonnen aanvragen voor hun idee. Hebt u een goed idee? Vul het aanvraagformulier in en stuur het op naar de gemeente Hengelo. Het formulier is op deze site te downloaden. De volgorde van binnenkomst is bepalend. Op = op. Op 15 november moet de aanvraag binnen zijn bij de gemeente. 

Download hier het aanvraagformulier

Een buurtbon 2015 met 77.500 euro erop

De gemeente heeft voor dit jaar 77.500 € beschikbaar gesteld voor de buurtbonnen. De gemeente registreert uw aanvraag. Daarna gaat uw aanvraag voor advies naar de bewonersorganisatie in uw wijk of buurt. Uw bewonersorganisatie geeft de gemeente een bindend advies op uw aanvraag. De bewonersorganisatie heeft daar 4 weken de tijd voor. Vandaar dat het 6 weken kan duren voordat u antwoord hebt op uw aanvraag. De gemeente neemt dit advies over tenzij het strijdig is met het gemeentelijk beleid. U krijgt van de gemeente te horen of uw idee is toegekend of afgewezen. 

Inspiratie nodig?

Vorig jaar hebben tientallen mensen een buurtbon ontvangen om hun initiatief uit te kunnen voeren. Sinds begin 2014 zijn aanvragen ingediend voor verschillende buurtfeesten en (kerst)markten, maar ook voor het neerzetten en optuigen van een kerstboom, voor het opknappen van een schoolplein, voor paaseieren zoeken aan de Lijsterweg, voor een graffityproject, voor een straatspeeldag in Het Woolde, voor een rodeostier in ’t Genseler, voor de Sinterklaasintocht in de Hasseler Es, voor het zogenoemde Kasbah Moneypolyspel, voor een pannenkoekenfeest, om de Jeu de Boulesbaan in de Berflo Es te renoveren, voor een kleedjesmarkt, een ouderenuitje in De Nijverheid, een duikelrek, een loopbrug bij het Tuindorpbad, de aanschaf van ‘verkeersmaatjes’, Beach Soccer in Beckum, een ooievaarsnest in Slangenbeek. En nog veel meer….

Inspiratie nodig?

Buurtbonnen bestaan in Hengelo al sinds 2008. Met zeven jaargangen buurtbonnen hebben vele HengeloŽrs mooie dingen gerealiseerd in hun straat, buurt of wijk. In het Buurtbonnenboekje komen initiatiefnemers aan het woord over de uitvoering van hun buurtbon. Of bekijk het filmpje.

Meer informatie

Meer weten over de buurtbonnen? Bel de Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie voor meer informatie: 14074 Of mail met wijkaanpak@hengelo.nl

 

Sitemenu

 

Hebt u vragen?
14 074

Of zoek

Zoek

Zoekformulier
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieSluiten