Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Omgevingsvisie

Omgevingsvisie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
veel gezocht item 1
Terug

1 januari

Terugblik Participatieavond omgevingsvisie

Woensdag 24 januari, vond er een participatieavond plaats om de derde fase van de omgevingsvisie verder vorm te geven. Tijdens de avond waren zowel inwoners als bedrijven en belangenorganisaties aanwezig om na te denken over het Hengelo van 2040.

Deelnemers gingen in groepen uiteen om over de 5 verschillende thema’s van de omgevingsvisie te praten. De groepen bestonden uit inwoners en experts en een gespreksleider. De gespreksleider nam de deelnemers mee in de ambities voor elk thema, waarop de deelnemers hun mening op konden loslaten. Naast positieve geluiden waren er ook kritische vragen te horen.

De 5 thema’s waarover is gesproken:

  • De gezonde en groene stad

  • De innovatieve maak- en werkstad

  • De sociale en betrokken woonstad

  • De energieneutrale en circulaire stad

  • De bereikbare stad

Koppel mooie initiatieven van inwoners aan die van de gemeente

Bij het thema ‘De groene gezonde stad’ werd er onder andere gesproken over ‘inwoners worden uitgedaagd een bijdrage te leveren aan een gezonde leefomgeving’. Een deelnemer reageerde hierop dat zij zich nog niet echt uitgedaagd voelen door de gemeente om dit te doen. Voor de gemeente biedt dit een mooie kans om inwoners te motiveren mee te doen. Een andere deelnemer vraagt zich af of alle ambities gerealiseerd kunnen worden, er moet namelijk wel tijd en ruimte voor zijn. De deelnemers merkten op dat er wellicht nog beter binnen de thema’s samengewerkt kan worden aan de uitspraken die worden gedaan. Omdat er al veel mooie initiatieven zijn vanuit de inwoners lijkt het deelnemers een mooi idee om deze te koppelen aan die van gemeente: een gemeenschappelijke moestuin, dat lijkt iemand wel wat.  

Een positieve avond met waardevolle input

De participatieavond verliep goed, en de deelnemers waren positief. Het leverde veel waardevolle inzichten op, waarmee de gemeente weer een volgende stap kan zetten. Bestuurslid van Vrienden van het Weustagh Marcel Vorgers vindt het mooi dat tijdens deze participatie avond vanuit verschillende disciplines inbreng is, waardoor je ziet dat bepaalde woorden door iedereen anders werden geïnterpreteerd.

Vervolg

We gaan nu eerst alle ideeën en reacties verwerken om ze daarna te bespreken. Binnenkort komt er een vragenlijst online waarbij iedereen aan mee mag doen. Ook dan denken we na over Hengelo in 2040. Met de gegevens uit de eerste participatieavond en de vragenlijst gaan we de visie voor het overige stedelijke gebied verder verbeteren.

Medio april willen we graag weer een fysieke participatieavond organiseren. Details over deze avond worden op een later moment bekend gemaakt.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu