Bijstandsuitkering, voor jongeren van 18 tot 27 jaar

Product informatie
Product: Bijstandsuitkering, voor jongeren van 18 tot 27 jaar
Beschrijving:

Ben je tussen de 18 en 27 jaar? Heb je geen werk en geen inkomen? En wil je een uitkering aanvragen? Dan geldt een zoektijd van vier weken. De zoekperiode gaat in vanaf de dag dat je je bij de gemeente meldt. Je kunt bellen voor een afspraak naar: (074) 245 97 67. Je krijgt dan een afspraak voor de wekelijkse voorlichtingsbijeenkomst op het Werkplein Midden-Twente, locatie De Gieterij.

Wat verwachten we van jou in de zoektijd?

In de zoektijd ga je actief onderzoeken of je met je huidige opleiding voldoende kansen hebt op de arbeidsmarkt. Zijn die kansen er niet of onvoldoende? Dan kijk je met welke studie je jouw kansen kunt verbeteren. Het moet gaan om een studie die recht geeft op studiefinanciering.

Heb je genoeg opleiding om een baan te vinden? Dan ga je actief solliciteren naar een betaalde baan. Daarbij geldt dat elk werk passend is. Het werk hoeft dus niet aan te sluiten bij de opleiding die je hebt gevolgd.

Heb je in de zoektijd onvoldoende je best gedaan om studie of werk te vinden? Dan krijg je een nieuwe zoektijd van vier weken. Als je dan nog steeds onvoldoende doet, krijg je een lagere uitkering. Heb je helemaal niets gedaan om een eigen inkomen te krijgen? Dan kan de gemeente je volledig uitsluiten van het recht op een uitkering. Dat betekent dus dat je niets krijgt.

Bewijsstukken

Na de zoektijd kom je alleen in aanmerking voor een uitkering als de gemeente vindt dat je actief genoeg bent geweest in het vinden van een studie of werk. Het is dus heel belangrijk dat je in een soort logboek bijhoudt wat je allemaal gedaan hebt. Ook moet je bewijsstukken laten zien, bijvoorbeeld van je sollicitaties. Bewaar alles dus goed.

Meenemen:
  • een geldig legitimatiebewijs
  • burgerservicenummer (BSN)
  • bankafschriften
  • gegevens over uw vermogen
Wat moet ik meer weten ? Normbedragen 1-7-2014 (Pdf, 70 KB)
Gerelateerde producten:Bijstandsuitkering, voorschot en voorlopige voorziening
Meer info bij:

Telefoon: (074) 245 97 67
Reactieformulier

 

Sitemenu

 

Hebt u vragen?
14 074

Of zoek

Zoek

Zoekformulier
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieSluiten