Parkeren in en om het centrum

Product informatie
Product: Parkeren in en om het centrum
Beschrijving:

In en om het centrum van Hengelo zijn ruim 1300 straatparkeerplaatsen en 3 parkeergarages. U moet in het centrum van Hengelo meestal betalen voor het parkeren van uw auto. Het bedrag dat u moet betalen heet parkeerbelasting.

Straatparkeren

De straatparkeerplaatsen en parkeerterreinen liggen verspreid over het centrum. U moet voor deze parkeerplaatsen betalen op:

  • maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 19.00 uur;
  • donderdagavond (vaste koopavond) tot 21.00 uur;
  • extra koopavonden tot 21.00 uur;
  • koopzondagen tussen 12.00 en 19.00 uur.

U kunt een parkeerticket kopen bij een parkeerautomaat. Dat kan met muntgeld of een chipkaart. Of u betaalt via uw mobiele telefoon.

U mag op de straatparkeerplaatsen en parkeerterreinen gratis parkeren op:

  • de koopzondagen 25 mei, 27 juli en 31 augustus;
  • zondag(tenzij het een koopzondag is), Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 1e Kerstdag en 2e Kerstdag.

Let op: Heeft u een geldige gehandicaptenparkeerkaart? Dan mag u altijd gratis straatparkeren!

Parkeer en bel! Parkeren zonder contant geld of chipknip

Betaald parkeren zonder contant geld of chipknip op zak? Dat kan! Met 'Parkeer en bel' maakt de gemeente het makkelijker om betaald te parkeren. Via de mobiele telefoon, overal in Hengelo. Alle informatie vindt u in de brochure Parkeer en bel (Pdf, 1 MB).

Parkeergarages

Hengelo heeft rondom het winkelgebied 3 parkeergarages die gezamenlijk goed zijn voor 1100 parkeerplaatsen:

Alle parkeergarages zijn op korte loopafstand van bijvoorbeeld winkels, weekmarkt, theater, bioscoop, stadhuis en horeca. In parkeergarage Thiemsbrug kunt u tijdens de koopavonden (van 18.00 tot 21.00 uur) parkeren voor de halve prijs!

Parkeergarage De Beurs

Sinds oktober 2014 is de gemeente Hengelo verantwoordelijk voor beheer en exploitatie van parkeergarage De Beurs (voorheen Hengelo Centre). De ingang van de garage is aan de B.P. Hofstedestraat (tussen marktplein, bibliotheek en Rabotheater). Het is een parkeergarage zonder slagbomen. U hoeft in deze parkeergarage geen parkeerkaartje te trekken. Kentekencamera's scannen de kentekens van alle in- en uitrijdende auto's. U betaalt achteraf door uw kenteken in te toetsen op de betaalautomaat. U kunt betalen met muntgeld, pin en creditcard. Het standaardtarief is € 1,70 per uur. En tussen 18.00 uur en 5.00 uur betaalt u maximaal € 3.

Gaat u naar een voorstelling in het Rabotheater? Dan kunt u het parkeergeld ook betalen aan de kassa of informatiebalie van het theater of in het theatercafť. Dat kan voor of na de voorstelling en in de pauze. U betaalt het vaste bedrag van € 3 en laat het kenteken van uw auto registreren. U kunt dan zonder verdere handelingen de parkeergarage uitrijden.

Wat kost het?

Parkeertarieven voor straatparkeren per uur

Hoog: € 1,90 per uur

Voor de straatparkeerplaatsen aan Kloosterhof, Burgemeester Jansenplein, Langestraat, Bij de Toren, Beursstraat, Enschedesestraat, Oldenzaalsestraat, Deldenerstraat (tussen de Oldenzaalsestraat en de Tuindorpstraat), Marskant, Marssteeg, Willemstraat (tussen de Marskant en de Beekstraat), Brugstraat (tussen de Marskant en de Beekstraat), Spoorstraat, Industrieplein, Parallelweg L.S., Gieskesstraat, Trijpstraat, Veloursstraat, Wolter ten Catestraat, Prins Bernhardplantsoen, B.P. Hofstedestraat, Bataafse Kamp, Drienerstraat (tussen de Smutsstraat en Wolter ten Catestraat), Smutsstraat, De Wetstraat en het parkeerterrein aan de Enschedesestraat.

Laag: € 1,60 per uur

Voor de straatparkeerplaatsen aan Bornsestraat (tussen de Oldenzaalsestraat en de Beukweg), Tuindorpstraat (tussen het spoor en de Deldenerstraat), Dorpsmatenstraat (tussen de Marskant en de Prinses Beatrixstraat), Prinses Beatrixstraat, Sherwood Rangers, Bevrijderslaantje, Heemafstraat, Coldstream, Willem de Clercqstraat, Nachtegaalspad en Sumatrastraat.

Voor de parkeerterreinen aan Marskant, Eikstraat, Mitchamplein, Ir.M. Schefferlaan, Wolter ten Catestraat en Sherwood Rangers.

Parkeertarieven voor straatparkeren per dag

Hoog: € 7,60 per dag

Op de dagparkeerterreinen aan de Drienerstraat en de Enschedesestraat / hoek Wolter ten Catestraat.

Laag: € 6,40 per dag

Op de dagparkeerterreinen aan de Ir. M. Schefferlaan, Wolter ten Catestraat (tegenover Prins Bernardplantsoen), het Mitchamplein en Sherwood Rangers.

Wat moet ik meer weten ?

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelasting 2015
Parkeerverordening 2015

 

Gerelateerde producten:Fietsenstalling
Koopzondagen
Ontheffing autovrij gebied
Parkeerbelasting
Parkeerontheffing parkeerschijfzone (blauwe zone)
Parkeervergunning algemeen
Parkeervergunning voor bewoners
Meer info bij:

Parkeergarage De Beurs
Adres: B.P.Hofstedestraat 41, 7551 DG Hengelo

Parkeergarage Thiemsbrug 
Adres: Thiemsbrug 33, 7551 EZ Hengelo
Telefoon: (074) 291 39 86

Parkeergarage De Brink
Adres: Brink 118, 7551 JC Hengelo
Telefoon: (0900) 446 68 80

 

Sitemenu

 

Hebt u vragen?
14 074

Of zoek

Zoek

Zoekformulier
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieSluiten