Eind jaren zestig, begin jaren zeventig is de wijk Groot Driene gebouwd. Het is een ruim opgezette, groene wijk aan de oostkant van Hengelo. Er staan veel verschillende soorten woningen, zoals flats, rijtjeshuizen, appartementen, villa`s en vrijstaande huizen.

Groot Driene heeft een groot aantal scholen, met name basisscholen. Een aantal jaren geleden is er een groot, nieuw, modern winkelcentrum gebouwd. Dichtbij het winkelcentrum ligt ouderencomplex`t Swafert. Ook ligt hier het gezondheidscentrum vlak naast, met daarin een huisartsenpraktijk, een tandarts, fysiotherapie en een apotheek. In de wijk bevinden zich een aantal sport - en jeugdvoorzieningen.

In de Hengelose wijken zijn verschillende bewonersorganisaties actief. Voor Groot Driene is er de Werkgroep Website. Deze website is voor en door bewoners van Groot Driene. U vindt er informatie over activiteiten, de huisarts, winkels of andere zaken in de wijk.

Nieuws uit de wijk

  • Elsbeek terug in Driene

    Het waterschap Regge en Dinkel en de gemeente Hengelo maken een plan voor het project Elsbeek terug in Driene. De Elsbeek wordt weer volledig zichtbaar  langs de J. Perckstraat in de wijk Groot Driene. Ook wordt de Swafertsvijver en de bestaande Elsbeek, benedenstrooms van de vijver heringericht. De basisscholen Het Kompas en De Stiepel, de bewoners van de Kasbah en andere belanghebbenden zoals omwonenden en gebruikers zijn betrokken bij het maken van een ontwerp.

  • Kansencafé straatnamen
    In 2010 zijn er diverse kansencafes georganiseerd rondom het thema straatnamen. In 2011 hebben wijkbewoners opnieuw diverse projecten uitgevoerd. Het proces werd gevolgd in het kader van het onderzoek ‘burgers aan zet’, waarin gemeente en Welbions samen met Nicis (Nicis is het kennisinstituut van, voor en door de steden in Nederland ), Universiteit Twente (UT) en Universiteit van Amsterdam (Uva) samenwerken.
 

Sitemenu

 

Hebt u vragen?
14 074

Of zoek

Zoek

Zoekformulier
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieSluiten