Nieuwsarchief


Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

Uitkomst aanbesteding dagbesteding, individuele begeleiding en kortdurend verblijf bekend: zorg voor

5 sep 2014Het resultaat van de regionale aanbesteding voor nieuwe maatwerkvoorzieningen op grond van de Wmo en de Jeugdwet is bekend. 162 partijen voldoen aan de gestelde eisen en komen in aanmerking voor een raamovereenkomst (contract) voor het leveren van dagbesteding, individuele begeleiding en kortdurend verblijf. Hiermee hebben de 14 Twentse gemeenten de ondersteuning voor 10.000 cliënten voor 2015 geborgd.


Workshops en lezingen tijdens Week van de Alfabetisering

4 sep 2014In Hengelo wonen ongeveer 7.800 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dat kan heel lastig zijn! Een opleiding volgen, formulieren invullen, meedoen op digitaal gebied: het is bijna onmogelijk als je niet goed kunt lezen en schrijven. Wat kunt u daar aan doen? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de Week van de Alfabetisering, van 8 tot en met 14 september. Bibliotheek Hengelo organiseert samen met de gemeente verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.


Politieke Markten over veranderingen in Jeugdhulp, Wmo 2015 en Participatiewet

3 sep 2014In september zijn er vier beeldvormende Politieke Markten over de veranderingen. Tijdens deze markten kunt u met leden van de gemeenteraad in gesprek, zodat zij zich een goed beeld kunnen vormen van relevante ontwikkelingen en opvattingen uit de stad.


Start werkzaamheden Omloopleiding; ook bedrijventerrein Twentekanaal Noord krijgt oppepper

2 sep 2014Waterschap Vechtstromen en gemeente Hengelo hebben de handen ineen geslagen om de beek natuurvriendelijker te maken. Tegelijkertijd starten ook de werkzaamheden aan de Binnenhavenstraat.


Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

28 aug 2014Brandweer Twente is op zoek naar nieuwe collega’s. Mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners.


Stadstoezicht is vanaf 1 september ook buiten kantooruren bereikbaar

27 aug 2014Vanaf 1 september 2014 kunnen inwoners buiten kantooruren rechtstreeks met Stadstoezicht bellen voor het doorgeven van een melding. Het gaat om spoedeisende meldingen die direct om actie vragen.


Hengelo gaat meer samenwerken met andere organisaties om illegale hennepteelt aan te pakken

27 aug 2014De gemeente Hengelo gaat met ca. 80 andere gemeenten, de Veiligheidsregio’s en woningbouw corporaties in Overijssel en Gelderland meer samenwerken met politie, netbeheerders, het Openbaar Ministerie (OM) en uitkeringsorganisatie UWV om illegale hennepteelt aan te pakken.


September is de Maand van de Wederopbouw

26 aug 2014De Stichting Erfgoed Hengelo organiseert in september voor de tweede keer de maand van de wederopbouw. Dit jaar staat de wederopbouw en industrie in Hengelo (1940-1965) centraal.


Wilt u zich afmelden voor de papieren Telefoongids & Gouden Gids?

21 aug 2014Gooit u de Telefoongids & Gouden Gids elk jaar vrijwel ongebruikt bij het oud papier? Dan is het jammer om hem nog te ontvangen. Lees hier hoe u zich afmeld voor de papieren gids.


Aanleg nieuwe heemtuin in Weusthag gaat van start!

18 aug 2014De aanleg van de nieuwe heemtuin in het Weusthag gaat van start! Op woensdag 20 augustus tussen 13.00 en 14.00 uur verrichten wethouder Marcel Elferink en Rewert Wolthoff, voorzitter van de heemtuin, de starthandeling.


Eenmalige subsidieregeling beeldende kunst

12 aug 2014De Hengelose, professionele beeldend kunstenaars, groepen en initiatieven mogen tot 1 september een eenmalige subsidie aanvragen bij de gemeente Hengelo.


Toename biodiversiteit: meer bloemen en kruiden in Hengelo

12 aug 2014Hengelo is een groene stad in een groene omgeving. Er wordt veel aandacht besteed aan het groenbeleid en het ontwikkelen van meer plant- en diersoorten (biodiversiteit) in Hengelo. Een van de manieren om dit te bereiken is door bermen minder vaak te maaien.


Nieuwe attractie voor Twentebad: ‘Adventure track’

9 aug 2014Binnenkort wordt de nieuwe 20 meter lange hindernisbaan ‘Adventure track’ in gebruik genomen, die voor veel waterpret zorgt bij kinderen.


Servicepunt Vrijwilligers verhuisd naar het Publieksplein in het stadhuis

4 aug 2014Vanaf nu is het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo gevestigd op het Publieksplein in het Hengelose stadhuis. Het Servicepunt is onderdeel van SCALA Welzijn en is dé makelaar op het gebied van vrijwilligerswerk.


Stadscompliment de Nijverbij voor Erwin Leis

16 jul 2014Op dinsdag 15 juli heeft Erwin Leis het stadscompliment de Nijverbij ontvangen van wethouder Mariska ten Heuw


VNG ziet Hengelo als voorbeeld; gemeente Hengelo ‘best practice’ op subsidiegebied

15 jul 2014De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ziet het proces rondom subsidieaanvragen in Hengelo als ‘best practice’. De VNG gebruikt een filmpje over de Hengelose aanpak in een e-learningmodule.


Gemeente stelt adviesroute in voor landbouwverkeer Deurningerstraat

14 jul 2014De gemeente stelt een adviesroute in voor het landbouwverkeer dat de Deurningerstraat gebruikt als route. De adviesroute ontwijkt de Deurningerstraat. De gemeente en een groep bewoners hebben vorige week hierover overleg gehad.


De verkiezingsuitslagen zijn nu ook per stembureau in te zien

27 mrt 2014Bekijk de uitslagen per stembureau.


Gemeente Hengelo bereikbaar via 14 074 of 014 074

23 sep 2013Gemeente Hengelo is sinds een aantal maanden bereikbaar op het 14 074 (14 + netnummer). Belt u met een mobiele telefoon? Dan kan het voorkomen dat u eerst een '0' moet intoetsen: 014 074.
Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende
 

Sitemenu

 

Hebt u vragen?
14 074

Of zoek

Zoek

Zoekformulier
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieSluiten