Nieuwsarchief


Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

Kavelverkoop Broek Noord West en Slingerveld van start

22 okt 2014Wie een droomhuis wil bouwen op een prachtige locatie, kan binnenkort terecht in Broek Noord West en Slingerveld. Broek Noord West is het voormalige ‘Silverveld’ in Broek Noord. Er zijn zowel mogelijkheden voor vrijstaande als twee-onder-een-kap woningen en in Slingerveld ook rijwoningen.


Hengelo viert de Nacht van de Nacht

21 okt 2014Belangstellenden kunnen in het donker kanoën met de Natuur- en Milieuraad Hengelo en Beekbusters. Ook presenteert de gemeente de eerste resultaten van het Meldpunt Overbodige Lantaarnpalen op deze website.


Balie gevonden & verloren voorwerpen gaat verhuizen

20 okt 2014Een portemonnee verloren? Of een sleutelbos gevonden? Vanaf 28 oktober 2014 kunt u hiervoor terecht in de parkeergarage in de B.P. Hofstedestraat. De balie voor gevonden & verloren voorwerpen verhuist van het stadhuis naar de parkeergarage. De balie krijgt ook ruimere openingstijden: van maandag tot en met zaterdag van 08.30 tot 16.30 uur en op donderdag tot 21.00 uur.


Veel gestelde vragen over de scootmobielpool

20 okt 2014In diverse media verschenen afgelopen weekend berichten over de scootmobielpool die de gemeente wil starten. Dat zorgde voor wat onrust en onduidelijkheid bij gebruikers van een scootmobiel. Hier leest u de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.


Gemeente Hengelo zoekt vrijwilligers voor scootmobielpool

17 okt 2014In Hengelo zijn ongeveer 800 scootmobielgebruikers. Veel mensen gebruiken de scootmobiel intensief. Een flink aantal gebruikt ‘m niet vaker dan twee à drie keer per week. Voor deze laatste groep start de gemeente een scootmobielpool.


Ondergrondse containers krijgen kleinere opening

15 okt 2014Alle ondergrondse containers voor restafval krijgen een kleinere inwerpopening. Het gaat om 279 ondergrondse containers die vooral bij hoogbouw staan. Gebruikers kunnen via de nieuwe opening nog zo’n 30 liter restafval weggooien in plaats van 60 liter.


Zuivel-, sap-, en drankverpakkingen vanaf 1 januari niet langer bij het restafval maar bij plastic a

15 okt 2014Vanaf 1 januari 2015 kunnen inwoners van Hengelo hun drankenkartons bij het plastic afval kwijt. Het gaat om verpakkingen voor zuivel, sap en frisdrank, maar ook voor wijn en saus.


Twentse gemeenten sluiten contract met 168 zorgaanbieders voor dagbesteding of begeleiding

14 okt 2014Het is definitief bekend welke zorgaanbieders in 2015 dagbesteding, begeleiding en kortdurend verblijf aanbieden in Twente. In totaal krijgen 168 aanbieders een contract. Hiermee hebben 10.000 cliënten in Twente zekerheid dat ze in 2015 bij dezelfde zorgaanbieder kunnen blijven.


College van B en W stemt in met beleidsplan Drie D's: Jeugdhulp, WMO 2015 en Participatiewet

13 okt 2014Naar aanleiding van de Politieke Markten heeft het college een aantal punten toegevoegd en aangescherpt in het beleidsplan ‘Met respect … op weg naar een nieuw stelsel voor maatschappelijke ondersteuning’. Hierin staat hoe het college van B en W de nieuwe taken op sociaal gebied wil gaan organiseren en financieren, en welke inhoudelijke (beleids)keuzes het college daarin maakt.


Buurtbon maakt ooievaarsnest in Slangenbeek mogelijk

13 okt 2014De Stavangerstraat in Slangenbeek heeft sinds kort een ooievaarsnest. Het idee voor een ooievaarsnest kwam van de familie Oosterik. Zij dienden hiervoor een buurtbon in bij de gemeente Hengelo.


Wethouders lezen voor aan basisschoolleerlingen tijdens Dag van de Duurzaamheid

7 okt 2014Op de Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 10 oktober, lezen drie wethouders uit Hengelo voor aan basisschoolleerlingen. Het boek waaruit ze voorlezen, ‘Mr. Finney en het raadsel in de bomen’, is geschreven door prinses Laurentien. Na het voorlezen praten de wethouders met de kinderen over de waarde van natuur en de vraag hoe we samen beter met de aarde om kunnen gaan.


Hengelose jongeren maken graffitikunstwerk in fietstunnel Deurningerstraat (onder A1)

6 okt 2014Hengelo krijgt er weer een mooi graffitikunstwerk bij. In de herfstvakantie knappen Hengelose jongeren van Skillz (onderdeel van SCALA) de fietstunnel onder de A1 aan de Deurningerstraat op met graffiti.


Vliegers van de Luchtmacht oefenen van 6 tot en met 17 oktober in de omgeving

5 okt 2014Dat betekent dat u vliegtuigen kunt horen overkomen. Er wordt gevlogen op verschillende tijden, tot ’s avonds maximaal 22.30 uur.


Het college van B en W biedt de Beleidsbegroting 2015-2018 aan de gemeenteraad

1 okt 2014Het jaar 2015 belooft een uitdagend jaar te worden om uitvoering te geven aan nieuwe en bestaande taken. De raad neemt op 5 november een besluit over de begroting. Die sluit met een positief saldo van € 50.000.<


Nieuwe app watdoethengelo.nl voor beter inzicht in taken en kosten gemeente

1 okt 2014Vanaf 1 oktober kunnen inwoners de nieuwe app 'Wat doet Hengelo' bekijken via www.watdoethengelo.nl . Deze unieke app geeft aan de hand van ‘feitenkaarten’ inzicht in alle taken die de gemeente doet, waarom de gemeente deze taken uitvoert en hoeveel geld daarmee gemoeid is.


Inloopbijeenkomst nieuwe inrichting Industriestraat op 7 oktober

30 sep 2014U bent van harte welkom tussen 17.00 en 19.30 uur in Twents Techniekmuseum HEIM, Industriestraat 9. U kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt.


Servicepunt vrijwilligerswerk wil 'bedankavond' organiseren voor vrijwilligers en zoekt sponsors

26 sep 2014Hengelo heeft een servicepunt vrijwilligerswerk. Het servicepunt organiseert elk jaar een sfeervol vrijwilligersevenement om alle vrijwilligers te bedanken. Dit jaar is dat een feestavond gecombineerd met de uitreiking van de Awards. Het servicepunt zoekt nog sponsors.


Huis aanpassen met ‘Lang zult u wonen’ ook in 2014 mogelijk. Aanvragen vanaf 25 oktober

24 sep 2014De succesvolle stimuleringsregeling ‘Lang zult u wonen’ krijgt een vervolg. Hengelose huiseigenaren van 65 jaar of ouder kunnen vanaf 25 oktober een bijdrage van maximaal € 1000,- aanvragen voor aanpassingen van hun woning.


Plannen om een huis te kopen? Kom dan naar de Startersmarkt op 2 oktober in de bibliotheek.

24 sep 2014Als starter op de woningmarkt hebt u veel vragen. Kom daarom naar de Startersmarkt op donderdag 2 oktober.


De verkiezingsuitslagen zijn nu ook per stembureau in te zien

27 mrt 2014Bekijk de uitslagen per stembureau.
Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende
 

Sitemenu

 

Hebt u vragen?
14 074

Of zoek

Zoek

Zoekformulier
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieSluiten