Beleidsadviseur Ruimtelijke Economie

36 uur per week

Solliciteren kan tot uiterlijk 25 februari

Heb jij een visie en een brede blik op de ruimtelijk economische thema’s van Hengelo en de regio? Kun je dit vormgeven in samenhang met andere beleidsterreinen, maak je graag stappen en kun je daarin mensen, bedrijven en organisaties meenemen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren als:

Beleidsadviseur Ruimtelijke Economie (1FTE)

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur in het team Ruimte, Economie en Wonen richt je je op de ruimtelijk-economische uitdagingen van Hengelo. Het is een functie met veel afwisseling, waarbij geen enkele dag hetzelfde is. Het vraagt veel afstemming en uitwerking op diverse niveaus kent vele gezichten: Je bent gesprekspartner voor ondernemers, organisaties, collega’s en voor bestuur en management.

Met een planmatige aanpak en daadkrachtige uitvoering zet jij je stempel op de versterking van de economische positie van Hengelo.  Je werkt intensief samen met je collega Beleidsadviseurs en Accountmanagers Economie. Je werkt aan de ontwikkeling en doorwerking van het beleid voor de werklocaties in Hengelo (bedrijventerreinen, kantoren en retail). Daarvoor onderhoud je een netwerk met relevante (externe) partijen.

Je analyseert trends en ontwikkelingen, vraagstukken en data en zet deze om naar beleid en strategieën. Op basis van je bevindingen stel je adviezen op en levert een belangrijke bijdrage aan visies en uitvoeringsplannen. Hiervoor weet je ook draagvlak te creëren. Zo breng je ze verder de organisatie in en legt ze bij het college en de gemeenteraad ter besluitvorming voor.

We hebben daarnaast behoefte aan een ruimtelijk-economische monitor en vragen van je dat je die realiseert en onderhoudt in samenwerking met Kennispunt Twente. Ook zorg je voor de coördinatie, doorontwikkeling en uitvoering van de periodieke EZ nieuwsflits als onderdeel van de economische promotie van de stad en onze werklocaties.

Wie ben jij?

Jij:

  • Hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van economie, planologie of op een ander relevant terrein;
  • hebt enkele jaren beleidsmatige ervaring in de publieke sector en kennis en ervaring met (ruimtelijk) economische vraagstukken;
  • bent een prettige collega om mee samen te werken, een teamspeler, communicatief sterk, houdt van aanpakken en je bent leergierig;
  • zoekt actief de samenwerking en werkt pro-actief zaken uit;
  • bent omgevingsbewust en weet partijen (binnen en buiten de organisatie) met elkaar te verbinden;
  • weegt de diverse belangen af en weet een eigen visie te vormen met oog voor het politieke en bestuurlijke krachtenveld;
  • bent analytisch sterk en in staat om complexe dossiers snel te doorgronden en collega’s, management en bestuur daarover te adviseren;
  • kunt de resultaten van je werk op een heldere en overtuigende wijze presenteren;
  • bent kritisch en ondernemend, je hebt zelfkennis en je kunt ook collega’s scherp houden;
  • kunt goed organiseren, improviseren en bent inventief in je aanpak. Daarnaast heb je er plezier in om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten en ben je bereid om ook eens een ‘hands-ons’ klus’ te doen.

Wie zijn wij?

Wij zijn de Gemeente Hengelo. In Hengelo zorgen ruim 7.000 Hengelose bedrijven voor ruim 48.000 arbeidsplaatsen. De gemeente Hengelo blijft de komende jaren inzetten op versterking van onze economische structuur en ontwikkeling van de stad binnen de regio. Hengelo ligt in het hart van Twente, op een internationaal knooppunt van wegen, water en rail. We zijn een stad die goed is in techniek en kennisintensieve maakindustrie, groot geworden door industriëlen uit het verleden zoals Stork en Hazemeijer. Hengelo huisvest de innovatiecampus High Tech Systems Park met innovatieve bedrijven zoals Thales. Naast een gevarieerd midden- en kleinbedrijf huisvest Hengelo sinds kort ook de high-tech campus The Green Box naast Eaton. In Hengelo is een sterke voorzieningenstructuur met een uitgebreid retail aanbod in het centrum, een goede spreiding van wijkcentra en perifere winkellocaties met een regionaal verzorgingsniveau zoals Plein Westermaat. Hengelo is vanwege zijn menselijke maat en het hoge voorzieningenniveau ook een fijne woonstad in een prachtige groene omgeving en die inzet op verduurzaming.

De afdeling Stad en Regie bouwt aan Hengelo. De ruim 40 medewerkers van deze afdeling stomen Hengelo klaar voor de toekomst. Een duurzame toekomst waarbinnen onder meer de binnenstad en Hart van Zuid in de spotlights staan. De kennis en expertise van de afdeling ligt op het vlak van stedenbouw, ruimte, (circulaire) economie, wonen, duurzaamheid, openbare orde en veiligheid, opdrachtgeverschap grote projecten, stadsdeelregie en afval. De afdeling beschikt naast administratieve ondersteuning en kwaliteitszorg over deskundige juristen.

Jij gaat werken binnen het taakveld Ruimte, Economie en Wonen (REW). Dit team werkt aan het versterken van de ruimtelijke en economische kwaliteiten van Hengelo. Het team werkt daarbij nauw samen met interne collega’s, ondernemers en sleutelfiguren in de stad, regio en op landelijk niveau. 

Vragen?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Willy van Diepen (Afdelingshoofd Stad en Regie), telefoon 06 - 1048 1822. Jarno Kappert (P&O adviseur) kan je meer vertellen over de sollicitatieprocedure, telefoon 06 - 4834 2087.

Sollicitatie

Solliciteer

Spreekt deze functie je aan? Reageer dan uiterlijk donderdag 25 februari a.s. en laat in je sollicitatie weten waarom jij vindt dat je de juiste persoon bent voor deze functie. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectie.

Wij bieden een uitdagende en gevarieerde functie in een dynamische omgeving. Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en werkervaring bedraagt het salaris voor deze functie maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Deze functie is net opnieuw beschreven en onder voorbehoud van goedkeuring gewaardeerd in schaal 11. Inpassing vindt plaats op basis van de mate waarin je aan het geschetste functieprofiel voldoet.

Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden, bijvoorbeeld door het kopen van extra verlofuren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu