IT Strateeg – Hengelo

32-36 uur

Is dit jouw nieuwe uitdaging?

Als je liefde hebt voor het vak IT & Informatievoorziening en een toekomstgerichte visie hebt op hoe technologische ontwikkelingen onze netwerksamenleving kunnen ondersteunen door digitale en Cloud transformaties, dan moet je bij de overheid werken”, aldus Arjan Lenferink, CIO/Manager IT & Informatie bij Gemeente Hengelo en jouw nieuwe collega!

De informatievoorziening binnen een gemeente is complex en daarmee veranderingen of transities, waaronder de transitie steeds meer Cloud gericht te werken, ook!
Wij zijn op zoek naar een IT Strateeg die Cloud-strategieën snapt, inhoudelijke IT-expertise en een toekomstvisie bezit om de bedrijfsvoering binnen de gemeente toekomstbestendig verder door te ontwikkelen.
Als IT Strateeg ga je je ook inzetten voor de Gemeente Oldenzaal en SWB Midden Twente.

Jouw rol

Je bepaalt en bewaakt de IT-strategie door het ontwikkelen van technische architecturen (GEMMA) en de IT-kaders. Essentieel voor de rol is dat je op een begrijpelijke manier complexe materie weet uit te leggen. Je bent in staat infrastructurele oplossingen aan te dragen en realiseren, onderhoudt relaties met leveranciers en weet vanuit je adviesvaardigheden wanneer je moet luisteren of overtuigen.
Je weet mensen mee te nemen in de transformatie die gaande is, maar waarin stappen harder en sneller gezet moeten worden. Je weet beschikbare technologieën door te vertalen naar het hier en nu, maar het ook voor de toekomst zo in te richten dat continuïteit gewaarborgd wordt. Je weet wat passend is en implementeert dat wat past bij de koersen die Gemeente Hengelo, Gemeente Oldenzaal en SWB Midden Twente varen.

Jouw collega’s

Als IT Strateeg heb jij of delegeer jij de rol van projectleider in complexe IT-projecten. Je werkt nauw samen met je directe IT collega’s en collega’s van verschillende teams binnen de afdeling Bedrijfsvoering en daarbuiten. Je teammanager is Marco en je spart regelmatig met Arjan als CIO en Jan als Senior Beleidsadviseur. Ook werk je samen met de Informatiestrateeg vanuit het team Informatiemanagement en met Informatie Strategen van de 14 Twentse Gemeenten. Samen kijken jullie naar de problemen waar je tegenaan loopt en creëer je gezamenlijke oplossingen. Jij zorgt voor de verbinding tussen strategie naar de (tactisch/operationele) praktijk!

Wat krijg jij ervoor terug?

Een salaris tussen de € 4.279 en max. € 5.872 (schaal 12 CAO) bij een fulltime aanstelling van 36 uur. Een individueel keuzebudget van 17% waarmee je bijv. kunt denken aan extra verlofuren of korting op een zorgverzekering.
De gemeente Hengelo is groot genoeg om ideeën te kunnen realiseren maar niet zó groot dat het log wordt. Dat betekent dat er nog veel ruimte is voor jouw persoonlijke groei, initiatief en innovatie.

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO of WO-studie in de richting van Business & IT, Bedrijfskunde of vergelijkbaar
 • Minimaal 3 jaar ervaring met strategische IT-advisering, het uitvoeren en bewaken van IT-projecten
 • Inhoudelijke ervaring gericht op Infrastructuren, on-premise, hybride en Cloud gerelateerd
 • Je begrijpt verschillende architecturen gericht op business, informatie en techniek
 • Ervaring binnen de overheidssector is geen vereiste, belangrijker is de ervaring en kennis op de inhoudelijke gebieden van Cloud, strategie en architectuur

Waar ben je sterk in?

 • Verbinden door te luisteren, de juiste vragen te stellen en het bespreekbaar maken van wat je signaleert
 • Samenwerken, je weet belangen te verenigen om resultaat te behalen
 • Op basis van feiten argumenten aan te dragen en te overtuigen

Extra informatie

 • Aantal uren | 32 – 36 uur
 • Een TMA of assessment maakt onderdeel uit van deze procedure
 • De procedure zal bestaan uit zowel virtuele als fysieke gespreksrondes
 • De eerste gesprekronde van gesprekken bij Gemeente Hengelo vinden plaats op donderdagmiddag 3 december en de tweede gespreksronde op woensdagochtend 9 december

Is dit jouw nieuwe uitdaging?

Solliciteer dan hier!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu