Senior beleidsadviseur sociaal domein met aandachtsgebied Werk & Inkomen

32 uur per week

Bij de afdeling beleid is een vacature ontstaan voor een Senior beleidsadviseur sociaal domein met aandachtsgebieden Werk & Inkomen.

Ben jij een resultaatgerichte beleidsadviseur die stevig in zijn schoenen staat en actief gericht is op samenwerking? Lees dan verder!

Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo, een stad met 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transformatie van het sociaal domein. De gemeente Hengelo vindt het belangrijk dat mensen kunnen blijven meedoen aan de samenleving en gaat daarbij uit van de eigen kracht en zelfredzaamheid van mensen. Daarnaast is de gemeente een vangnet, die zorgt voor ondersteuning voor mensen die dat al dan niet tijdelijk nodig hebben.

De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen we vanuit 3 kernwaarden die een leidraad vormen voor de wijze waarop we ons werk doen: de logica van de Hengeloër als uitgangspunt nemen; lef hebben om keuzes te maken en daadkracht te tonen; en zaken voltooien, door goed samen te werken.

In de Sector Sociaal vindt de beleidsontwikkeling en de uitvoering plaats van de gemeentelijke taken op het gebied van Werk & Inkomen, Wmo, Jeugd, sport en cultuur. Een belangrijke opgave is de heroriëntatie op het sociaal domein waarmee –vijf jaar na de transitie-, met inwoners, partners en medewerkers de koers voor de doorontwikkeling van het sociaal domein voor de komende jaren wordt bepaald.

In verband met het vertrek van een collega, zijn wij op zoek naar een:

Senior beleidsadviseur sociaal domein
met aandachtsgebied Werk & Inkomen
32 uur per week

Functieomschrijving

Afdeling Beleid

De afdeling bestaat uit 2 teams: een team belast met taken op het gebied van de Wmo, welzijn en werk & inkomen en een team op het gebied van jeugd, sport en cultuur. De afdeling is vol in ontwikkeling; we werken toe naar een afdeling waarbij er (nog) meer sprake is van integraal en resultaatgericht werken, een goede verbinding tussen beleid en uitvoering, met een, voor iedereen heldere, stip op de horizon.

De functie

Of het nu gaat om Zorg, Welzijn, Onderwijs, Cultuur, Sport, Jeugd(hulp) of Werk en Inkomen, de beleidsafdeling zorgt voor een goede sociale infrastructuur zodat iedereen mee kan doen in de
maatschappij. Jouw focus en acties zijn gericht op het bereiken daarvan door goede afstemming en samenwerking binnen de gemeentelijk organisatie, met gemeenten in de regio en via verschillende samenwerkingsverbanden. Een nauwe samenwerking met partners, zoals het UWV, Werkplein, het werkleerbedrijf, onze regionale organisatie zelfstandigen (ROZ), met werkgevers en haar partners voor jeugd, ondersteuning, onderwijs en economische zaken. Wij willen dat ook bereiken door actief mede richting te geven en bij te dragen in landelijke discussies, projecten en netwerken van VNG, Divosa, en G40, waarin wij zowel ambtelijk als bestuurlijk een belangrijke rol vervullen. Je aandachtsgebied is Werk & Inkomen, maar je bent bereid en in staat om in de volle breedte van het sociaal domein te opereren. Vanuit jouw rol als senior beleidsadviseur ben je ook in staat om binnen de afdeling te fungeren als klankbord en sparringpartner.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde WO-opleiding aangevuld met enkele jaren relevante werkervaring als beleidsadviseur. Je hebt ruime ervaring met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

Strategisch, tactisch en operationeel, jij beseft dat dit de pijlers zijn van goed werkend beleid. Jij overziet het werk van een beleidsadviseur van wetgeving en financiële kaders tot aan de daadwerkelijke uitvoering. Je bent goed ingevoerd in het beleidsveld en hebt grote affiniteit met de doelgroep. Jij bent denker en doener, weet je creativiteit in te zetten om met beperkte middelen te werken aan vernieuwende en innovatieve concepten. Je adviesstijl in woord en geschrift is helder en pragmatisch. Door je ruime ervaring met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving weet jij precies hoe je bestuurlijke besluitvorming voorbereidt. Analyseren is wat jij kan. Wat jou doet uitblinken is dat je als bindende factor na je analyse, in nauwe samenwerking met je collega’s binnen de verschillende afdelingen van de sector Sociaal, in staat bent beleid en strategie om te zetten in acties. Je beweegt je makkelijk binnen de organisatie en weet deze ook, Sociaal Domein breed, met verve te vertegenwoordigen in regionale samenwerkingsverbanden en landelijke netwerken. Je bent op je best als het spannend wordt, je bent een belangrijke sparringpartner voor bestuur en management en je weet tegengestelde belangen met natuurlijk gezag te overbruggen. Het werken in een politiek bestuurlijke omgeving en het opereren binnen meerdere externe netwerken vraagt daarnaast om een flexibele omgang met je werktijden.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

We bieden een boeiende functie in een gedreven team. De vacature is voor onbepaalde tijd. Bij goed functioneren zal het contract na 1 jaar worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in schaal 12 (min. € 4.279,- en max. € 5.872,-) bij een fulltime aanstelling van 36 uur. Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Daarnaast is er een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% waarmee je de arbeidsvoorwaarden aanpast op jouw eigen omstandigheden.

Enthousiast geworden?

Reageer dan uiterlijk 13 november en laat in je sollicitatie weten waarom jij vindt dat je de juiste persoon bent voor deze functie.

Solliciteren

Meer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Alex Flohr (Afdelingshoofd Beleid, Sector Sociaal), telefoon 06-2292 6575, Koert Webbink (teamleider, telefoon 06-2292 6735). Voor aanvullende informatie over de procedure kun je terecht bij Karin Janssen (P&O adviseur), telefoon 06-4834 2106.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 25 november a.s.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu