Vacature: Beleidsadviseur bestuur en management

36 uur per week

Ben jij onze nieuwe Beleidsadviseur die met een frisse blik management, bestuur en medewerkers van advies voorziet? Solliciteer dan nu tot uiterlijk 13 augustus 2020.

Centraal in Twente ligt Hengelo, een stad met 80.000 inwoners. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst. Met de samenleving werken wij aan een Leefbare stad. Vanuit de logica van de Hengeloër, werken we samen met lef, resultaatgericht en vanuit de bedoeling.

De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen we vanuit 3 kernwaarden die een leidraad vormen voor de wijze waarop we ons werk doen: de logica van de Hengeloër als uitgangspunt nemen; lef hebben om keuzes te maken en daadkracht te tonen; en zaken voltooien, door goed samen te werken.

Dit doe je voor ons

Als beleidsadviseur Bestuur en Management leg je verbinding in een politiek-bestuurlijk krachtenveld. Je bent aanspreekpunt en klankbord voor een of meerdere bestuurders.

Je houdt zicht op de afhandeling van bestuurlijk belangrijke dossiers en coördineert de afstemming tussen de bestuurder, de organisatie en de gemeenteraad. Jouw advisering is gericht op overkoepelende samenhang en strategie van de portefeuille. Je fungeert als kritisch sparringpartner voor de bestuurder en geeft gevraagd en ongevraagd feedback.

Collega’s binnen de organisatie adviseer je op samenhang en kwaliteit in voor de bestuurders belangrijke dossiers. Je treedt op als klankbord en adviseur voor het concernmanagement. Je verbindt in brede zin de bestuurder, raad en organisatie.

Voor de bestuurder waaraan je gekoppeld bent werk je als een team nauw samen met de communicatieadviseur en de bestuurssecretaresse. Je werkt met je collega beleidsadviseurs voor het college als geheel. Je bent tevens één van de loco-gemeentesecretarissen.
Een van de beleidsadviseurs verzorgt de gemeentebrede coördinatie op de regionale samenwerking.

Wij zoeken

De kandidaat met wie wij graag in gesprek gaan is een (ervaren) adviseur met een stevige persoonlijkheid. Je hebt ervaring op het gebied van strategische advisering op het snijvlak van bestuur, politiek en organisatie.
Je weet op inspirerende wijze draagvlak en verbinding te creëren en bent een sparringpartner voor de bestuurder en het concernmanagement. Je durft een duidelijk standpunt in te nemen, kunt daarover helder communiceren en je bent in staat om tegenstellingen te overbruggen. Op basis van ervaring, professionaliteit en persoonlijkheid vervul jij je rol met overtuiging. Je bent daarbij toegankelijk, zelfbewust en reflectief op eigen handelen en dat van anderen.

Wij vragen

• Je hebt minimaal een afgeronde academische opleiding;
  • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie, dan wel ben je in staat om dergelijke ervaring je snel eigen te maken;
  • Je bent in staat een goede sparringpartner te zijn;
  • Je hebt het vermogen om de koers van de organisatie te versterken en uit te dragen;
  • Je bent verbindend en gericht op samenwerken;
  • Je creëert draagvlak en eenheid op verschillende niveaus en bent in staat om dit samen te brengen;
  • Je bent in staat om onder tijdsdruk te werken en waar noodzakelijk op momenten een stapje harder te lopen.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden;
  • Je bent sensitief; een goed ontwikkeld gevoel voor organisatorische en politiek-bestuurlijke
    verhoudingen;
  • Je werkt met een vlotte pen, en bent dus in staat om kort en bondig te formuleren.

Plek in de organisatie

Je maakt in deze functie onderdeel uit van de concernstaf (6 fte) die rechtstreeks onder de concernmanager Organisatie valt. De staf ondersteunt bestuur en management (“hands on”, klankbord, voeden, bewaken) in brede zin. Als verlengstuk van de gemeentesecretaris-directeur is de staf betrokken bij bestuurlijke, organisatie- en inhoudelijke vraagstukken op strategisch niveau en adviseert hierover het college, de gemeentesecretaris en het CMT.

Wij bieden

Een mooie functie in een enthousiast team, waar veel ruimte is voor persoonlijke groei, initiatief en innovatie.

Deze vacature is voor onbepaalde tijd. Bij goed functioneren zal de aanstelling na 1 jaar worden omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Aan deze functie is salarisschaal 12 verbonden met een bruto salaris van maximaal € 5.814,- per maand op basis van 36 uur per week. Inpassing vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Daarnaast kent de gemeente Hengelo uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%, de mogelijkheid voor collectiviteitskorting op een zorgverzekering bij IZA, CZ of Menzis en investeren wij graag in je professionele ontwikkeling.

Sollicitatie

Meer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Katja Boerrigter (Concernmanager), telefoon 06-53928078. Voor aanvullende informatie over de procedure kun je terecht bij Rianne ter Bekke (P&O adviseur), telefoon 06-48342102.

Je sollicitatie dient uiterlijk 13 augustus 2020 ons binnen te zijn. De eerste gesprekken zullen op donderdag 20 augustus plaatsvinden.