Vacature: Concerncontroller

32-36 uur per week

Ben jij de ideale, kritische sparringpartner van ons bestuur en directie? En weet jij op geheel eigen wijze invulling te geven aan de onafhankelijke positie van concerncontroller?

Ben je op zoek naar een uitdagende functie, waarin je de gemeente Hengelo stimuleert om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren vanuit de invalshoek van control, risico’s, sturing en grip? Dan willen we graag kennis met je maken!

Over ons

Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst. Dat vraagt om een ondernemende organisatie, die in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners gewenste veranderingen tot stand weet te brengen. De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Betrouwbaarheid, samenwerken én oog en oor hebben voor de belangen van inwoners en bedrijven staan daarbij centraal.

We werken aan onze maatschappelijke opgaven met verschillende partners in de stad. Dat vraagt een effectieve samenwerking in een steeds complexer wordend netwerk. Dit geldt ook voor de disciplines in onze eigen organisatie. We willen de grip op onze resultaten versterken en dat vraagt vanuit de invalshoek van concerncontrol het verbinden van beleid, processen, risicomanagement, audits en interne en externe sturingsinformatie. We werken daarbij vanuit het credo ‘bedenk het met elkaar en niet voor elkaar’. Daarom is het cruciaal dat we de netwerkorganisatie voor control de komende jaren verstevigen.

Wat ga je doen?

Als concerncontroller ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van concerncontrol binnen de gemeente Hengelo.

  • Je levert en bewaakt de bedrijfsmatige en strategische ondersteuning aan bestuur en management bij het versterken van de sturing en beheersing van de organisatie als geheel, om zo de strategische doelstellingen van de gemeente te bereiken. Je komt met concrete voorstellen om dit verder te verbeteren.
  • Je adviseert met een concern brede focus over haalbaarheid, doelmatigheid, rechtmatigheid en efficiency van het gevoerde en te voeren beleid, vanuit een onafhankelijke positie.
  • Je rapporteert periodiek (minimaal 2x per jaar) aan het CMT over de risico’s (zowel inhoudelijk als de voortgang) en de kwaliteit van de getroffen beheersmaatregelen en doet waar nodig verbetervoorstellen.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd adviezen over kansen, bedreigingen en risico’s aan bestuur en directie/het concern managementteam (CMT).
  • Je bent gericht op externe trends en ontwikkelingen en de verbinding daarvan met de organisatie.
  • Op alle niveaus werk je aan het versterken van control en het bewustzijn daarvan in de organisatie.
  • Je neemt deel aan de vergaderingen van het CMT.

Wie zoeken we?

Jij deinst niet terug voor een goed, scherp gesprek op inhoud over koers, doelstellingen en risico’s. Je weet dit op geheel eigen wijze te doen, met oog voor het resultaat én de menselijke relatie. Als concerncontroller ben je in staat om de spiegel voor te houden aan bestuur en directie en biedt je tegelijkertijd hulp om ‘control en grip’ te versterken in de organisatie. Je weet als geen ander de hoofdlijnen te bewaken, maar schuwt niet de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard ben je analytisch zeer sterk, organisatiesensitief en beschik je over een groot oordeelvormend vermogen. Kortom, met een flinke dosis behulpzaamheid, lef, respect, vertrouwen en eigenaarschap ben je goed toegerust om succesvol te werken binnen onze organisatie.

Daarnaast vragen wij:

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring op WO-niveau in een soortgelijke functie
  • Affiniteit met een politieke-bestuurlijke omgeving.
  • Ervaring met het opbouwen van control in het gemeentelijk domein en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied.

Wat bieden we?

Wij bieden een boeiende en afwisselende functie in een professionele werkomgeving. Een werkomgeving die volop in beweging is en waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.

Deze vacature is voor onbepaalde tijd en voor 36 uur per week. Bij goed functioneren wordt de tijdelijke aanstelling na 1 jaar omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Deze functie is voorlopig gewaardeerd in schaal 14 met een bruto salaris van maximaal € 6.994 per maand op basis van 36 uur per week. Inpassing vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Daarnaast heb je de beschikking over een individueel keuze budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris.

Interesse?

Meer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Gijs Tiebot (Concernmanager Bedrijfsvoering), telefoon 06-15831602. Voor aanvullende informatie over de procedure kun je terecht bij Rianne ter Bekke (P&O adviseur), telefoon 06-48342102.

Spreekt deze functie jou aan? Vertel ons in je motivatiebrief waarom jij de aanvulling bent op ons team die we zoeken.

Solliciteren

Je sollicitatie dient uiterlijk zondag 27 september 2020 bij ons binnen te zijn. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 2 oktober. Een assessment behoort tot de mogelijkheden.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu