Vacature: IT-Strateeg

36 uur per week

Ben jij een ervaren en gedreven IT-professional met een heldere kijk op de toekomst van IT? Beschik je naast kennis van de techniek ook over goed ontwikkelde softskills? En ben je een stevige persoonlijkheid die vanuit een open houding met anderen samenwerkt aan het neerzetten van resultaten? Lees dan verder!

Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo, een stad met 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transities in het sociaal domein. Deze ontwikkelingen vragen om een ondernemende en wendbare organisatie. Een stad in beweging vraagt ook om een innoverende organisatie, die in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners veranderingen tot stand weet te brengen.

De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen we vanuit onze kernwaarden die een leidraad vormen voor de wijze waarop we ons werk doen: de logica van de Hengeloër als uitgangspunt nemen; lef hebben om keuzes te maken en daadkracht te tonen; en zaken voltooien, door goed samen te werken.

Ook de bedrijfsvoering van de gemeente Hengelo is volop in beweging. Met het project ‘Toekomstbestendige Bedrijfsvoering’ is de basis gelegd voor de doorontwikkeling van de bedrijfsvoering. De nieuwe sector bedrijfsvoering wil een betrouwbare gespreks- en businesspartner zijn voor de organisatie, waarbij integraliteit en de basis op orde belangrijke voorwaarden zijn die verder ontwikkeld dienen te worden. Concreet bestaat de sector Bedrijfsvoering uit drie afdelingen en zeven teams. Eén van deze teams is het IT-bedrijf.

Het team IT-bedrijf bestaat uit ongeveer 40 collega’s. We zijn een klantgerichte afdeling die een beheersbare, veilige, toekomstbestendige en betrouwbare ICT-omgeving levert aan de gemeenten Hengelo en Oldenzaal en de SWB. Hiermee dragen we indirect bij aan een betere dienstverlening voor burgers en ondernemers. Voor het team IT-bedrijf zoeken we een:

 IT-strateeg voor 36 uur per week

Wat ga je doen?

Als IT-strateeg ben je verantwoordelijk voor het formuleren van een heldere visie op de toekomst van het IT-bedrijf. Hierbij houd je rekening met relevante externe ontwikkelingen en de bedrijfsdoelstellingen. Je staat in verbinding met de klantorganisatie en andere stakeholders. Je weet wat hen drijft en je bent in staat om een gemeenschappelijk en gedragen toekomstbeeld te schetsen en vast te laten stellen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het bepalen van de strategie en het bewaken van de uitvoering hiervan (portfoliomanagement). Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de technische architectuur en IT-kaders waarbinnen wordt gewerkt.

Vanuit de bedrijfsvoering adviseren we onze klanten integraal. Op strategisch niveau werk je daarom nauw samen met de andere strategisch adviseurs van de sector Bedrijfsvoering. Specifiek zorg je voor een goede afstemming tussen I en IT met de informatiestrategen van het team Informatiemanagement. Voor je collega’s (o.a. de CISO) binnen het team IT-bedrijf ben je een klankbord en sparringpartner. Je onderhoudt goede relaties met de collega’s op het tactische en operationele niveau binnen het team. Opdrachtgever voor de strategische projecten is de afdelingsmanager Informatie & IT/CIO. De teammanager IT-bedrijf is opdrachtgever voor tactische projecten en operationele activiteiten. In veel gevallen vervult de IT-strateeg de rol van projectleider voor de complexe, strategische IT-projecten. Voor bepaalde projecten binnen het IT-bedrijf kan de IT-strateeg ook als gedelegeerd opdrachtgever fungeren.

Namens het IT-bedrijf ben je betrokken bij inkoop/contractmanagement van IT-contracten (hard- en software). Je stemt af met belanghebbenden, bewaakt de prestaties en onderhoudt de relatie met leveranciers (accountmanagement). Ook onderhoud je contacten met de klanten, waaronder de gemeente Oldenzaal en de SWB. Je levert een bijdrage aan de regionale samenwerking en/of andere externe netwerken.

Wie ben je?

Je bent een gedreven en ervaren IT-professional met een heldere kijk op de toekomst van IT. Het bedenken en implementeren van Cloudstrategieën geeft je energie. Je bent analytisch sterk en in staat om technische architecturen te ontwikkelen en complexe materie op een begrijpelijke manier te presenteren. Je hebt een open houding en je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en een prettige manier van communiceren. Waar nodig kun je overtuigend zijn, maar je luistert ook en je bent in staat om je te verplaatsen in je gesprekspartner. Je bent een inspirerende en overtuigende collega en je beschikt over doorzettingsvermogen. Je zit vol energie, bent initiatiefrijk/innovatief en je vindt het leuk om samen met anderen een resultaat neer te zetten. Je hebt aantoonbare ervaring met strategische IT-advisering, -uitvoering/projecten en opstellen en bewaken van de technische architectuur. Ook beschik je over afgeronde WO of HBO opleiding.

Wat bieden wij?

Wij bieden een boeiende en afwisselende functie en een enthousiast team, Er is veel ruimte voor persoonlijke groei, initiatief en innovatie. We zijn verhuisd naar het nieuwe stadhuis in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt. Daarnaast hebben we goede mogelijkheden tot thuiswerken inclusief digitale vergaderfaciliteiten.

De functie is voorlopig gewaardeerd in schaal 12 (min. € 4.236 en max. € 5.814) bij een fulltime aanstelling van 36 uur. Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Daarnaast is er een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% waarmee je de arbeidsvoorwaarden aanpast op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren en is er een collectiviteitskorting op een zorgverzekering.

Hoe reageer je?

Spreekt deze functie je aan? Reageer uiterlijk 17 augustus 2020 via deze link en laat in je sollicitatie weten waarom jij vindt dat je de juiste persoon bent voor deze functie.

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Marco Hoendervangers (Teammanager IT-bedrijf), telefoon 06-30393954. Voor aanvullende informatie over de procedure kun je terecht bij Rianne ter Bekke (P&O adviseur), telefoon 06-48342102.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu