Waar bent u naar op zoek?

Vacature: Teamleider Bijzonder onderzoek en bezwaar en beroep

Je kunt tot en met 7 april 2020 op deze vacature solliciteren

In de sector Sociaal van de gemeente Hengelo vindt de beleidsontwikkeling en uitvoering plaats op het gebied van werk & inkomen, maatschappelijke ondersteuning, jeugd & gezin, sport en cultuur. De gemeente Hengelo kent één centrale toegang voor alle hulpvragen binnen het sociaal domein en een belangrijk uitgangspunt is één gezin, één plan, één regisseur. Dit vraagt om een integrale blik op het sociaal domein. De afdeling Kwaliteit en Control ondersteunt hierbij in brede zin beleid en uitvoering.

Bij de afdeling Kwaliteit en Control zoeken we een daadkrachtige en enthousiaste Teamleider (Team Bijzonder onderzoek en bezwaar en beroep) voor 32-36 uren per week.

Doel van de functie

Je team bestaat uit sociaal rechercheurs, medewerkers handhaving en juridisch medewerkers bezwaar en beroep. In totaal zo’n 25 medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het behalen en ontwikkelen van de teamresultaten en je begeleidt collega’s in hun persoonlijke ontwikkeling. Je brengt medewerkers dusdanig in positie dat deze in staat zijn om hun functie goed in te vullen. Je geeft kaders waar nodig en geeft ruimte waar dat kan. Je spiegelt, prikkelt en jaagt vernieuwing aan.

Naast de verantwoordelijkheid voor je team draag je bij aan het scherp krijgen en houden van de koers van de afdeling Kwaliteit en Control. Je overziet het brede speelveld van rechtmatigheid en kwaliteitsverbetering en adviseert hier (on)gevraagd over aan je collega teamleiders en afdelingshoofd. Daarnaast lever je een proactieve bijdrage aan het integraal werken binnen de sector.

Als teammanager heb je affiniteit met de inhoud van het vakgebied, maar weet je de inhoud ook bij de mensen te laten.

In de functie van teamleider zorg je voor:

• een optimale werkverdeling, zodat de medewerkers binnen jouw team concrete resultaten realiseren;
  • coachen van de medewerkers binnen jouw team met betrekking tot resultaten, functioneren en ontwikkeling;
  • adequate interventies bij complexe situaties, waarbij je de verbinding legt met de eindverantwoordelijken in onze organisatie;
  • het continu verbeteren van de werkprocessen in het team;
  • het voeren van de functioneringsgesprekken;
  • de begeleiding tijdens ziekteverzuim.

Vanzelfsprekend lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de afdeling, bestaande uit 2 teams. Daarnaast werk je samen met andere afdelingen om de sector in haar volle breedte door te ontwikkelen. Je werkt mee aan diverse projecten, soms als trekker.

Gevraagd

Je bent een inspirerende en bevlogen manager met kennis van de wetgeving en visie op de vakgebieden binnen het sociaal domein. Hier weet je ook verbindingen te leggen en samenwerking te stimuleren. Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie en hebt een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding.

Jouw stijl van leidinggeven is gericht op ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Tegelijkertijd ben je resultaatgericht, doortastend en daadkrachtig. Je bent integer, sensitief (mens, organisatie, politiek), communicatief sterk en beschikt over een gezonde portie humor.

Je bent overtuigend en weet anderen mee te krijgen. Je handelt proactief en bent gewend om zelfstandig, maar ook in teamverband te werken. Je neemt verantwoordelijkheid en hebt lef in moeilijke situaties. Je geeft je mensen vertrouwen, maar spreekt ze ook aan op hun gedrag, mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Jij helpt ze te denken vanuit de logica van de externe en interne klanten/samenwerkingspartners.

Wij bieden

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Zo werken we optimaal samen aan en voor een mooie stad en haar inwoners. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. We bieden een boeiende en afwisselende functie en een enthousiast team, waarin veel ruimte is voor persoonlijke groei, initiatief en innovatie.

Deze vacature is voor onbepaalde tijd. Bij goed functioneren zal het contract na 1 jaar worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De functie is voorlopig gewaardeerd in schaal 11 (min. € 3.491 en max. € 5.067) bij een fulltime aanstelling van 36 uur. Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Daarnaast is er een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% waarmee je de arbeidsvoorwaarden aanpast op jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren en is er een collectiviteitskorting op een zorgverzekering.

Sollicitatie

Je kunt tot en met 7 april 2020 op deze vacature solliciteren. De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 13 april 2020.

Meer informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Suzan Hagen (sectormanager Sociaal, s.hagen@hengelo.nl). Voor aanvullende informatie over de procedure kun je terecht bij Marjan Verdam (P&O adviseur, 06–15831498).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.