Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Bespaar energie in huis!

Beste inwoner van de Nijverheid,

De meest duurzame energie is de energie die u niet gebruikt. Het goede nieuws: met kleine maatregelen in en rondom uw huis kunt u al snel een mooie besparing realiseren. Goed voor het milieu én de portemonnee.

De gemeente Hengelo heeft van het Rijk een mooie som geld gekregen om kleine energiebesparende maatregelen bij mensen thuis uit te voeren. Wilt u in aanmerking komen voor een gratis pakket? Lees dan snel verder!

We hebben voor u een pakket samengesteld. Hier zijn voor u geen enkele kosten aan verbonden. Lees hieronder meer over de verschillende producten 👇 

Let op: de getoonde afbeeldingen zijn ter illustratie. Het te onvangen product kan afwijken van de afbeelding.

Tocht: niet alleen onconfortabel (het voelt koud aan), maar ook nog eens een potentiele energieslurper in uw huis. Extra stoken dan maar? Helpt niet echt en uw stookkosten nemen toe. Wat wel kan helpen: tochstrips.

Kieren in bewegende delen van deuren en ramen kunt u dichtmaken met een tochtstrip. 

 

Gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen is een slimme zet, zelfs als de lampen nog goed werken.

Wist je dat:

  • Een ledlamp 90% zuiniger is dan een gloeilamp?
  • En 85% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp?
  • Slim gebruik van led-verlichting je al snel een leuk besparing op de energierekening oplevert?
Nog even over die tocht. Die kan ook vanaf de brievenbus komen. Verjaardagskaartjes door de brievenbus zijn leuk, tocht iets minder.

De brievenbusborstel zorgt voor een isolerende laag tussen binnen en buiten, ook wanneer er iets in de brievenbus blijft hangen.

Bij veel radiatoren gaat een groot gedeelte van de afgegeven warmte (straling, geleiding en stroming) verloren via de buitenmuren. Zonde!

Om er voor te zorgen dat de warmte die van de radiatoren afkomt minder snel verloren gaat, is radiatorfolie een goede mogelijkheid. Dit is een dunne reflecterende folie die op de muur of tegen de radiator aan geplakt kan worden. De werking van radiatorfolie is gebaseerd op het reflecteren van warmtestraling die van de radiator afkomstig is.

Radiatorfolie = een besparing van circa 10 m³ gas per m²! (Bron: Milieucentraal)

Attendeert u wel eens iemand om de deur dicht te doen, of vergeet u het zelf wel eens? 

 

De deurdranger is de makkelijkste manier om energie te besparen, omdat deuren automatisch weer dichtvallen waardoor de warmte in de ruimte blijft. Handig toch?

 

Wist u dat apparaten ook energie gebruiken terwijl ze op 'stand-by' of 'uit' staan? Door dit zogenaamde sluipverbruik verbruikt u onnodig energie. Dit kan al snel euro's schelen op uw energierekening.

Heeft u meerdere apparaten bij elkaar staan (bijvoorbeeld uw pc met randapparatuur of tv met dvd-speler)? Overweeg dan om alle stekkers in een contactdoos met een aan/uit-schakelaar te steken. Schakel de stekkerdoos na gebruik uit.

 

 

Meten = weten

Wilt u graag energiebesparen, dan is een energieverbruiksmeter een handig apparaatje om er achter te komen hoeveel energie een apparaat nou eigenlijk verbruikt. Speur de energieslurpers op!

Vaak verbruiken oudere apparaten bijvoorbeeld meer energie dan nodig is. Of andere apparaten hebben een hoog sluipverbruik.

Hierboven las u al meer over de verschillende producten in het pakket. 

Zelf doen of laten doen?

Alle producten zijn eenvoudig zelf in huis aan te brengen. Als u het pakket ontvangt dan zit hier ook een instructie bij. Bent u niet zo heel handig of ontvangt u graag hulp? Dan kunt u dit aangeven op het aanvraagformulier.

Een pakket aanvragen is momenteel niet mogelijk.

*Het gratis energiebesparingspakket is op dit moment beschikbaar voor woningeigenaren in de Nijverheid. Welbions is ook bezig om subsidiegeld aan te vragen voor de huurhuizen. Daar wordt later meer over bekend.

Hebt u een digitaal aanvraagformulier ingediend? Bedankt! Leuk dat u aan de slag wilt met energiebesparing in huis.

Wat gebeurt er nu?

Zodra uw pakket voor u gereed is, ontvangt u een bericht over de wijze waarop u uw pakket kunt ontvangen.

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus is het op dit moment niet duidelijk op welke termijn dit kan. U ontvangt vanzelf een bericht.

Ik heb op het formulier aangegeven dat ik hulp wil bij het aanbrengen, hoe werkt dat?

We helpen u graag. In Samenwerking met de SWB Twente kan er iemand bij u langskomen om de producten voor u aan te brengen in huis. Er wordt contact met u opgenomen om een afspraak te maken.

Ik heb op het formulier aangegeven dat ik in contact wil komen met een wooncoach van Duurzaam Thuis Twente, hoe werkt dat?

Wij zorgen ervoor dat Duurzaam Thuis Twente hier van weet, zodat ze contact met u kunnen opnemen voor het maken van een afspraak. 

Help, ik wil niet meer of ik wil het anders!

Het is helaas niet mogelijk om uw aanvraag tussentijds aan te passen. Wel is het mogelijk uw aanvraag te annuleren. Dit doet u door het invullen van een contactformulier onder vermelding van het zaaknummer dat u na het indienen van het formulier ontvangen hebt. Als de actie op het moment van annuleren nog loopt, dan mag u een nieuwe aanvraag indienen. 

Ben je op zoek naar meer informatie over energiebesparen in en rondom het huis? Kijk dan eens op MilieuCentraal.nl. Hier vind je veel informatie over verschillende manieren op verder aan de slag te gaan met energiebesparing, isolatie, energieopwekking of andere duurzame maatregelen!

Naar Milieucentraal.nl


Duurzaam Thuis Twente

Stichting Duurazam Thuis Twente helpt u graag met duurzaam, deskundig advies. U vindt op de website meer informatie over subsidies, duurzame maatregelen en een overzicht van uitvoerende bedrijven. Ook kan een wooncoach bij u langskomen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Naar de website

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu