Transformatieplan Sociaal Domein

Als u om welke reden dan ook moeite heeft om zelfstandig mee te doen in de maatschappij, dan mag u op de overheid rekenen. Of dat nou tijdelijk is, voor altijd, of omdat u ouder wordt. De gemeente ziet het als een belangrijke taak om Hengeloërs bij te staan als dat nodig is.

Van huishoudelijke ondersteuning tot hulp bij schulden, van Regiotaxi tot zinvolle daginvulling. De komende jaren gaat er wel het een en ander veranderen. Enerzijds omdat we de gemeente weer terug in de wijken willen brengen, anderzijds is er ook een financiële noodzaak. De kosten van de voorzieningen en het aantal mensen dat hier gebruik van maakt, nemen steeds meer toe. Als we niets doen, komt de gemeente jaarlijks 8 tot 11 miljoen euro tekort. Dat zou betekenen dat we de zorg voor mensen die dat echt nodig hebben straks wellicht niet meer kunnen garanderen. En dat willen we uiteraard voorkomen. Daarom gaat de gemeente het sociaal domein anders organiseren. Door te zorgen voor meer voorzieningen in de wijk, dichterbij de Hengeloërs.

Op 26 oktober 2022 heeft de gemeenteraad ingestemd met het Transformatieplan Sociaal Domein. Het Transformatieplan geeft kaders en richting voor de veranderingen in het Sociaal domein. Het Transformatieplan begint met een publiekssamenvatting.

Bekijk: Transformatieplan Sociaal Domein