Fietssnelweg F35

De Regio Twente werkt aan het Hoogwaardig Fietsnetwerk Twente. Het belangrijkste onderdeel is de fietssnelweg F35 van Nijverdal, via Wierden, Almelo, Borne en Hengelo naar Enschede.

De fietssnelweg F35 moet een weg worden, waarover je heel snel van de ene naar de andere plek komt. Een snelweg voor de fiets. De fietssnelweg loopt door stedelijk gebied, waardoor het onvermijdelijk is dat er enkele kruispunten zijn. Daarop heeft de fiets, als het even kan, voorrang.

Uit diverse tellingen blijkt dat tussen Borne en Hengelo dagelijks honderden fietsers rijden. Ook tussen Wierden en Almelo wordt veel gefietst. Leg je al die veel gebruikte trajecten achter elkaar, dan kom je op het traject van de fietssnelweg. Dus van Enschede/Glanerbrug via Hengelo, Borne, Almelo en Wierden naar Nijverdal.

Nieuwsbrief F35 Slachthuisweg/Bankastraat april 2021

Er zijn drie redenen waarom de fietssnelweg de reistijd verkort:

  • De fietssnelweg bestaat uit rechte stukken, dus omrijden is niet meer nodig.
  • Op de fietssnelweg ligt goed asfalt, wat de snelheid van het fietsen stimuleert en het comfort verhoogt. Dat vergroot het fietsplezier.
  • De fietser kan tempo houden, omdat het grootste deel van het traject geen kruispunten met verkeerslichten bevat. 

De fietssnelweg wordt in gedeelten aangelegd.

De volgende delen zijn gereed:

  • Het deel van de F35 tussen de Kuipersdijk en het station Hengelo.
  • Het gedeelte tussen Enschede en Hengelo. Het is daarmee de eerste fietssnelweg die twee gemeenten met elkaar verbindt. 
  • Het gedeelte tussen de Amerikalaan (grens met Borne) en de Eggerinksweg (Grobbentunnel). 
  • Het gedeelte tussen de Grobbentunnel en de Slachthuisweg. Dit tracé kruist de Berflobeek en komt uit op de Slachthuisweg naast het voormalige Enexis gebouw.
  • Het gedeelte tussen de Slachthuisweg en de Weideweg. 

Nog in voorbereiding: 

  • Het laatste deel, de aansluiting vanaf de Weideweg/Slachthuisweg tot in het centrum (NS Station), is in voorbereiding. We streven er naar om de F35 (voor wat betreft het Hengelose deel) in 2022 gereed te hebben.
Fietssnelweg F35

De Regio Twente en de Twentse gemeenten willen graag goed bereikbaar zijn. Daarom hebben ze een regionaal mobiliteitsplan opgesteld. Dit plan voorziet in een goede doorstroming van het wegverkeer, goed openbaar vervoer en goede fietsvoorzieningen. Om te voorkomen dat het wegverkeer stagneert, investeren we veel in hoogwaardig openbaar vervoer en in de fiets. Goede fietsvoorzieningen zorgen er ook nog eens voor dat inwoners eerder de fiets pakken voor hun vervoer.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu