Herinrichting Deurningerstraat fase 2

Verbeteren verkeersveiligheid en meer groen

In januari 2021 start de gemeente met het herinrichten van de Deurningerstraat tussen de Oldenzaalsestraat en de rotonde Sloetsweg.

De Deurningerstraat krijgt grotendeels vrijliggende fietspaden. Het gedeelte tussen M.A. de Ruyterstraat en Dr. Schaepmanstraat krijgt fietssuggestiestroken, op dat gedeelte is er onvoldoende beschikbare ruimte om vrijliggende fietspaden te maken. De aanpassingen bieden ook mogelijkheden voor de aanplant van meer bomen.

Met de uit te voeren maatregelen verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming. Tevens versterken we de groenstructuur door aanleg van extra bomen. Het rioolstelsel wordt vernieuwd, waarbij ook een nieuw regenwaterriool wordt aangelegd.

De werkzaamheden startten eind januari 2021. Begin juni 2021 werd het deel tussen de M.A. de Ruyterstraat en de rotonde Sloetsweg weer opengesteld. De Deurningerstraat, vanaf de Oldenzaalsestraat tot aan de Sloetsweg is vanaf 29 oktober 2021 weer volledig open. 

Bekijk de gehele planning

Het ontwerp is gereed en vindt u op deze pagina. Direct belanghebbenden hebben tussen 21 september en 9 oktober 2020 de gelegenheid gehad vragen te stellen over het ontwerp. 

Bekijk de ontwerptekening

Benieuwd naar de voortgang van het project? 

Lees de nieuwsbrief:


Voor informatie kunt u contact opnemen met Marco Nijhuis via:

  • telefoon 14 074
  • mailen naar gemeente@hengelo.nl onder vermelding van herinrichting Deurningerstraat fase 2

Omgevingsmanager Heijmans

Mark Christenhusz
Telefoon: 06 53 54 93 11
E-mail: mchristenhusz@heijmans.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu