Herinrichting Deurningerstraat fase 2

Verbeteren verkeersveiligheid en meer groen

In januari 2021 start de gemeente met het herinrichten van de Deurningerstraat tussen de Oldenzaalsestraat en de rotonde Sloetsweg.

De Deurningerstraat krijgt grotendeels vrijliggende fietspaden. Het gedeelte tussen M.A. de Ruyterstraat en Schaepmanstraat krijgt fietssuggestiestroken, op dat gedeelte is er onvoldoende beschikbare ruimte om vrijliggende fietspaden te maken. De aanpassingen bieden ook mogelijkheden voor de aanplant van meer bomen.

Met de uit te voeren maatregelen verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming. Tevens versterken we de groenstructuur door aanleg van extra bomen. Het rioolstelsel wordt vernieuwd, waarbij ook een nieuw regenwaterriool wordt aangelegd.

De werkzaamheden starten eind januari 2021. De nutsbedrijven starten dan met het vervangen van de gas- en waterleiding. De gemeente start met de aanleg van een regenwaterriool richting de Tichelwerk vijver. Halverwege januari ontvangen de bewoners een brief met verdere informatie.

Het ontwerp is gereed en vindt u op deze pagina. Direct belanghebbenden hebben tussen 21 september en 9 oktober 2020 de gelegenheid gehad vragen te stellen over het ontwerp. 

Bekijk de ontwerptekening

Voor informatie kunt u contact opnemen met Roy Fox via:

  • telefoon 14 074
  • mailen naar gemeente@hengelo.nl onder vermelding van herinrichting Deurningerstraat fase 2
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu