Nieuwe Es

Herstructurering Hengelose Es Noord

De Nieuwe Es is na de herstructurering een vitale wijk met een mix aan leefstijlen en woningtypen. Een mix van oud en nieuw.

Elementen uit het oorspronkelijke plan, de beeldbepalende middel- en hoogbouw, zijn ingepast en aangevuld met moderne nieuwbouw-woningen. Eén van de complexen middelhoogbouw wordt gesloopt. Maar liefst 136 appartementen worden grondig gerenoveerd en aan de maatstaf van deze tijd aangepast. De grondgebonden woningen bestaan uit een mix van rijwoningen, twee-onder-één- kap huizen en vrijstaande huizen.

ERA/Koopmans is de ontwikkelende partij voor de nieuwe woningen, de renovatie en de verhuur van de gerenoveerde appartementen. Welbions verhuurt de 70 sociale huurwoningen in het gebied.

Bekijk de (concept) plattegrond Nieuwe Es.

 

 

Voor meer informatie of vragen over het plan kunt u contact opnemen met projectleider Sam Landman, telefoon 14 074 of mailen naar gemeente@hengelo.nl onder vermelding van 'Nieuwe Es (Hengelose Es Noord)'.

Voor de toekomstige woningen van Welbions in het plangebied kunt u contact opnemen met Rik Gockel van Welbions telefoon 074-2468300.

Voor de verkoop en verhuur van woningen kunt u terecht op de website van de Nieuwe Es

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu