Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Nieuwe Es

Herstructurering Hengelose Es Noord

De Nieuwe Es is na de herstructurering een vitale wijk met een mix aan leefstijlen en woningtypen. Een mix van oud en nieuw.

Elementen uit het oorspronkelijke plan, de beeldbepalende middel- en hoogbouw, zijn ingepast en aangevuld met moderne nieuwbouw-woningen. Eén van de complexen middelhoogbouw is gesloopt. Maar liefst 136 appartementen zijn grondig gerenoveerd en aan de maatstaf van deze tijd aangepast. De grondgebonden woningen bestaan uit een mix van rijwoningen en twee-onder-één- kap huizen.

ERA/Koopmans is de ontwikkelende partij voor de nieuwe woningen, de renovatie en de verhuur van de gerenoveerde appartementen. Welbions verhuurt de 70 sociale huurwoningen in het gebied.

Bekijk de (concept) plattegrond Nieuwe Es.

Voor meer informatie of vragen over het plan kunt u contact opnemen met projectleider Sam Landman, telefoon 14 074 of mailen naar gemeente@hengelo.nl onder vermelding van 'Nieuwe Es (Hengelose Es Noord)'.

Voor de toekomstige woningen van Welbions in het plangebied kunt u contact opnemen met Rik Gockel van Welbions telefoon 074-2468300.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu