Marktplein Hengelo

Marktplein

Waar bent u naar op zoek?
Terug

22 februari

De toekomst betrekken bij het marktplein

Studenten ROC van Twente gaan aan de slag

De landelijke ontwerp/bouwwedstrijd SMARTCirculair voor mbo-studententeams richt zicht op ambities voor de circulaire economie in Nederland. Honderden studenten in 15 teams gaan aan de slag voor lokale opdrachtgevers om met een spraakmakend ontwerpvoorstel te komen. Studenten van het ROC van Twente gaan zich bezighouden met een onderwerp wat op zichzelf al spraakmakend is, het marktplein.

Het ROC van Twente studententeam neemt deel aan de ontwerp/bouwwedstrijd SMARTCirculair 2021 en heeft hiervoor een opdracht gekregen van de gemeente Hengelo om te onderzoeken welke duurzame oplossingen denkbaar zijn voor de uitwerking van waterberging en de rooftopbar op het marktplein.

Scherpe blik

De jongeren uit Hengelo zijn de toekomst van de stad. Zij zullen het langst gebruiken van de toekomstige invulling van het marktplein. Dit is ook tijdens het co-creatie proces naar voren gekomen waar veel jongeren hebben geparticipeerd. Het is bijzonder om gebruik te kunnen maken van de scherpe blik van de studenten van het ROC bij de uitwerking van het ontwerp van de stad!

Hulp van experts

Voor het ontwerp, doorrekenen en testen van materialen krijgen de studenten hulp van bedrijven in de regio in de vorm van workshops, bedrijfsbezoeken, experimenteerlabs en gastlessen. Daarnaast wordt het team bijgestaan in de vorm van masterclasses voor aanvullend advies en ondersteuning door experts. Ze moeten natuurlijk rekening houden met diverse elementen zoals circulariteit, klimaatadaptie, communicatie en co-creatie van het proces.

Een belangrijke opdracht waar de studenten enorm veel zin in hebben. Vrijdag 12 februari zijn de studenten van start gegaan. En wij kunnen niet wachten op het spraakmakende resultaat!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu