Marktplein Hengelo

Marktplein

Waar bent u naar op zoek?
Terug

19 mei

Herstart voor aanpak van het marktplein

Dinsdag 2 juni vergadert de gemeenteraad over de kaders van het marktplein

Begin maart kopte de Tubantia: ‘De Hengeloërs mogen het zeggen! In het artikel werd uitgebreid het participatieproces voor het nieuwe marktplein geschetst.

Op 17 maart wilde de gemeenteraad als eerste stap de randvoorwaarden, de kaders, voor het participatietraject bespreken in een Politieke Markt. Bij kaders moet u denken aan: over welk gebied gaat het exact, de rol en functie van het nieuwe plein in de binnenstad en duurzaamheid.

Na vaststelling kon het bureau De Rode Wouw samen met de gemeente aan de slag in Hengelo. En toen overviel de coronacrisis ons en ontwrichtte het maatschappelijk leven. Vaststelling van de kaders heeft niet plaatsgevonden. Maar we hebben niet stilgezeten. De afgelopen twee maanden hebben vele gesprekken met organisaties en personen plaatsgevonden die nauw bij de binnenstad zijn betrokken. En deze interactieve website voor het marktplein is ontwikkeld.

Op dinsdag 2 juni aanstaande gaat het dan toch gebeuren. De gemeenteraad van Hengelo vergadert om 19.30 uur over de kaders van het marktplein. Deze vergadering is te volgen via www.youtube.com/gemeentehengeloOV. In deze Politieke Markt is ruimte om mee te denken en te reageren. U kunt u aanmelden om in te spreken via raadsgriffie@hengelo.nl

Hoe denkt u mee?

Inwoners van Hengelo kunnen schriftelijk reageren op de voorgestelde kaders. De voorgestelde kaders vindt u in het kaderdocument “Kaders voor het proces Marktplein in co-creatie”. 

Ondanks dat de Politieke Markt in digitale vorm plaatsvindt, heeft u ook de mogelijkheid om in te spreken. Deze inspraakreactie kan digitaal worden aangeleverd via raadsgriffie@hengelo.nl. U kunt tot en met vrijdag 29 mei reageren. De inspraakreacties worden vervolgens voorafgaand aan de Politieke Markt gepubliceerd en ter beschikking gesteld aan de leden van de gemeenteraad. Meer weten over deze Politieke Markt? Lees het behandelvoorstel

Hier vindt u de inspreekreacties.

Planning

Voor alle duidelijkheid. De Politieke Markt op 2 juni gaat over het proces om tot een invulling te komen en de kaders waar het plan aan moet voldoen. De Politieke Markt gaat niet over hoe het nieuwe marktplein er uit komt te zien. Dat traject vindt plaats na de vaststelling van de kaders door de raad. Op 2 juli 2020 stelt de gemeenteraad deze vast. Daarna is het woord aan alle Hengeloërs. Dan kan iedereen meedenken over de daadwerkelijke invulling van het plein.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu