Marktplein Hengelo

Marktplein

Waar bent u naar op zoek?
Terug

31 oktober

Scenario’s marktplein staan online

Tot en met 15 november kunnen Hengeloërs reageren

De afgelopen maanden hebben heel veel Hengeloërs hun dromen en ideeën voor het marktplein gedeeld. Wim Voogt, de architect van OKRA architecten, is aan de slag gegaan met alle voorstellen uit de droom- en maakfase. Deze informatie heeft hij vertaald naar vier haalbare scenario’s voor het marktplein. Hier kunnen Hengeloërs tot en met 15 november op reageren op de website www.hengelo.nl/marktplein.

Scenario’s

Hengeloërs hebben nu de kans hun mening te geven over de vier scenario’s. Iedereen kan tot en met 15 november reageren op de website www.hengelo.nl/marktplein. Daar kunnen ze inloggen met DigiD. Vervolgens worden aan de hand van drie vragen reacties opgehaald. Daarnaast willen we graag een tip en een top per scenario van de Hengeloërs. Het doel is om te weten te komen wat de inwoners, ondernemers en bezoekers mooi en minder mooi vinden aan alle vier scenario’s. Deze informatie vormt de basis voor het concept ontwerp. Ook over dit ontwerp wordt in december weer de reactie gevraagd van de Hengeloërs.

Niet kiezen, maar samenwerken

Het is de bedoeling dat iedereen zijn of haar mening kan geven over de scenario’s. Een keuze uit één van de vier is niet aan de orde. Deze informatie verwerkt de architect in een concept ontwerp dat begin december wordt gedeeld met de Hengeloërs. Het proces is van de stad en heeft tot nu toe een mooie samenwerking opgeleverd met veel interactie. Ook wethouder Bas van Wakeren heeft dit ervaren: ‘Ik heb in de afgelopen maanden veel interactie en een grote betrokkenheid vanuit de Hengelose samenleving mogen ervaren. Prachtig om mee te maken. Het eindbeeld wordt concreter. Graag doe ik weer een beroep op alle Hengeloërs. Ik roep iedereen op om hun mening te geven over de vier scenario’s. Het is een belangrijk moment voor de stad en voor ons als gemeente. De samenwerking die we de afgelopen tijd hebben gehad met de stad is iets waar ik heel trots op ben.’
Inwoners, ondernemers en bezoekers kunnen op www.hengelo.nl/marktplein hun mening geven (inloggen met DigiD).

Naast online, ook andere vormen

Naast de mogelijkheid om een reactie online te plaatsen, worden er verschillende andere vormen ingezet. Hierbij worden de corona maatregelen in acht genomen. Zo worden er drie groepszoomgesprekken georganiseerd, worden er bijeenkomsten gepland met diverse groepen die ook in eerdere fases betrokken zijn (marktondernemers, gehandicaptenraad, jongeren, huurders Welbions), staat Rode Wouw 14 november op de markt en is er een livestreamgesprek op 9 november met Wim Voogt en acht Hengelose inwoners en ondernemers die andere mensen live kunnen volgen op het YouTubekanaal van de gemeente Hengelo.

Proces tot nu toe

Op 20 november 2019 heeft de gemeenteraad aangegeven een co-creatie proces te willen met de samenleving voor invulling van het marktplein in de binnenstad. De gemeenteraad heeft de kaders vastgesteld voor het proces. Daarna begon de droomfase waarin we met inwoners, ondernemers en bezoekers van Hengelo in gesprek gingen over hun dromen en ideeën voor het marktplein. Dit vormde de basis voor de maakfase waarbij we opnieuw samen voorstellen voor het plein gingen maken. Hierbij werden ook de opgaves van het plein besproken. Met deze informatie is de architect, Wim Voogt van OKRA, aan de slag gegaan. Hij heeft vier scenario's gemaakt voor het plein op basis van de visie die de Hengeloërs gedeeld hebben tijdens het proces.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu