Waar bent u naar op zoek?

Starters

We helpen u graag op weg!

De gemeente Hengelo heet nieuwe ondernemers van harte welkom. Starters geven een goede impuls aan de lokale en regionale economie. Met deze informatiepagina willen wij u graag ondersteunen.

Het starten van een onderneming is een hele klus. Het is daarom belangrijk dat u niet over één nacht ijs gaat maar u erg goed voorbereidt. Het belangrijkste doel is immers om de onderneming te doen slagen en van starter een doorstarter te worden. Om deze termijn van vaak intensieve ondernemingsjaren te overleven, is het belangrijk in de startperiode een aantal beslissingen zorgvuldig te nemen.

De oriëntatie begint met het verzamelen van informatie. U heeft plannen om zich te vestigen in Hengelo, een eigen bedrijf te starten of over te nemen. Natuurlijk wilt u eerst weten of uw idee haalbaar is. Wanneer u marktonderzoek in Hengelo wilt doen, heeft de gemeente een aantal cijfers beschikbaar die u inzicht geven in koopstroom en passantentellingen.

Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw onderneming?

Kijk voor meer informatie op de pagina vestigen als bedrijf in Hengelo of neem contact op met één van de accountmanagers.

Hét online platform voor starters

Wilt u een bedrijf starten in Hengelo? Heeft u een goed idee of bent u pas gestart? Op het online platform startenintwente.nl vindt u een overzicht van belangrijke informatie over waar u aan moet denken bij het starten van een bedrijf. Ook kunt u hier terecht voor advies bij de start. Het platform biedt praktische tools om uw bedrijf te testen, klanten te leren kennen of markten te verkennen. Via StarteninTwente.nl kunt u ook uw netwerk uitbreiden. U kunt een profiel aanmaken zodat u zelf gevonden wordt en in contact kunt komen met andere starters. Een overzicht van ondernemersverenigingen en netwerken vindt u op het platform.

StarteninTwente.nl is een initiatief van Twentse gemeenten en ROZ, mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel en ontwikkeld door InnoValor.

Startenintwente.nl

Eigen bedrijf starten, of juist beëindigen? Op de website van de Kamer van koophandel vindt u veel informatie over het starten of beëindigen van een onderneming. 

Kamer van Koophandel

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu