Sluitingstijden horecabedrijven en nachtontheffing

Er zijn regels voor de openings- en sluitingstijden van horecabedrijven.

De regels vindt u in de Algemene Plaatselijke Verordening. De gemeente maakt onderscheid tussen de binnenring en de buitenring. Voor de binnenring (het horecaconcentratiegebied) geldt een algemeen sluitingstijdstip van 04.00 uur. Voor de buitenring (alles behalve het centrum) is dat 02.00 uur.

Horecabedrijven in de binnenring kunnen bij de gemeente een nachtontheffing aanvragen. Met zo'n ontheffing mag u tot uiterlijk 6.00 uur open blijven. Een nachtontheffing geldt alleen voor de nacht van zaterdag op zondag. Aan de ontheffing zijn voorwaarden verbonden. U moet bijvoorbeeld het convenant 'Veilig Uitgaan in Hengelo' ondertekenen.

Voor de buitenring is geen ontheffing mogelijk, behalve bij een bedrijfsjubileum of bij zeer uitzonderlijke omstandigheden.

Het aanvragen van een ontheffing kost in 2021: € 210.

Het aanvragen van een vergunning kan met het Aanvraagformulier Ontheffing sluitingstijden (Pdf). U kunt het ingevulde formulier opsturen naar gemeente@hengelo.nl of per post naar Gemeente Hengelo, team Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Postbus 18, 7550 AA  Hengelo.

Telefoon: 14 074
Contactformulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu