Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Subsidie regenton

De gemeente stimuleert het opvangen van regenwater.

Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een regentonvoucher. Er zijn geen vouchers meer beschikbaar, de inschrijving is gesloten.

Door regenwater op te vangen in een regenton kan het bijdragen aan het voorkomen van wateroverlast in een bebouwd gebied, doordat er dan minder regenwater in het riool terecht komt. En door het opgevangen regenwater vervolgens te gebruiken voor bijvoorbeeld het besproeien van de tuin, dragen we bij aan een duurzamere leefomgeving. Bovendien bespaart dit ook drinkwater. 

Vanaf 24 april 2023 (12.00 uur) konden inwoners van Hengelo een voucher (tegoedbon) aanvragen ter waarde van € 50, Op=Op. Met deze voucher kan een regenton aangeschaft worden bij één van de zes deelnemende verkooppunten in Hengelo. 

In 2023 is er in totaal € 25.000 beschikbaar om te zorgen dat meer regenwater opgevangen wordt. Het college van burgermeester en wethouders gaat daarom de Uitvoeringsregeling regentonvouchers Hengelo 2023 vaststellen. Met deze subsidieregeling wil de gemeente inwoners stimuleren om een regenton aan te schaffen.

Om in aanmerking te komen moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Ingeschreven staan in de gemeente Hengelo.
  • Er is nog geen voucher op dit adres aangevraagd, er wordt maximaal 1 voucher per adres uitgegeven.

Vanaf 20 april 2023 is de Uitvoeringsregeling regentonvouchers Hengelo 2023 openbaar en hier in te zien.

Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een regentonvoucher. Er zijn geen vouchers meer beschikbaar. De inschrijving is gesloten.

De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Daarbij geldt: OP = OP. 

Er zijn in totaal 500 vouchers van € 50 beschikbaar gesteld. Dus enige haast is geboden. Het aanvragen van de voucher kan tot en met uiterlijk 14 mei 2023. Als er voor die tijd al 500 aanvragen binnen zijn, wordt de inschrijving gesloten.

Per adres kan er maar één voucher aangevraagd worden.

U kunt uw voucher inleveren van 8 mei tot en met 1 juli 2023. In deze periode ontvangt u bij de aanschaf van een regenton van minimaal 200 liter € 50 korting op de aanschafprijs. Hieronder vindt u de deelnemende verkooppunten:

Telefoon: (0)14 074

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu