Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

5 juli

De belangrijkste opbrengsten van de Karavaan van de Nieuwe Energie

De Karavaan van de Nieuwe Energie heeft meer dan twee weken door Hengelo en Borne getrokken. De ene keer was er meer animo dan de andere keer. De karavaan is het drukst bezocht in Wensink-Zuid en de Bornsche Maten in Borne. Mensen konden zich opgeven via onze website voor een bezoek aan de Karavaan. Maar ook hebben mensen zonder afspraak of toevallige voorbijgangers hun reactie kunnen geven.

In Beckum had de karavaan nauwelijks bezoekers, maar de weinige bezoekers leverden wel goede input voor vervolgafspraken. Alle binnengekomen reacties en ideeën worden door de gemeente meegenomen in het ontwerp omgevingsprogramma Nieuwe Energie. Wij delen graag de meest gehoorde reacties tot nu toe.

  1. Bezoekers waarderen het om in gesprek te kunnen gaan over de hoofdlijnen van het omgevingsprogramma en dat zij ideeën kunnen aandragen voor duurzame energie opwek. Dit wil niet zeggen dat ze het altijd eens zijn met de keuzes.

  2. Bezoekers begrijpen niet dat er twee zoeklocaties voor windturbines zo dicht bij de woonwijk in Borne liggen. Inwoners van Borne vragen zich hardop af of gemeente Hengelo wel oog voor hen heeft. Mensen maken zich zorgen over de geluidseffecten en de slagschaduw.

  3. Over de twee zoeklocaties op de kruising van de A1 en A35 wordt wisselend gereageerd. Sommige mensen vinden dit een acceptabele locatie voor windturbines. Waarbij ze wel aandacht vragen voor het retentiegebied. Sommige inwoners van de Woolder Es geven aan dat dit een aantasting is van hun leefomgeving. De beste locatie voor wind vinden de meeste bezoekers van de Karavaan uit Noord-Hengelo en Borne het industrieterrein Twentekanaal.

  4. De gekozen energiegebieden voor zonnevelden werden door de bezoekers erkend. Wel was er enige ongerustheid over de groene uitloopgebieden. De uitleg dat er niets gebouwd wordt zonder initiatieven uit het gebied zelf, stelde mensen gerust.

Staat uw mening of idee hier nog niet tussen of wilt u een van deze bovenstaande reacties versterken? Deel dit dan met ons via het contactformulier.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu