Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

19 januari

Hengelose bedrijven denken mee over energie opwekken

In 2050 willen we in Nederland energieneutraal zijn. Dat is een enorme klus, alle hulp is welkom. Daarom vragen we ook Hengelose bedrijven om hun ideeën en inzet.

Op dinsdag 26 januari organiseert de gemeente Hengelo van 16.00 - 18.00 uur een digitale bijeenkomst voor afgevaardigden van de bedrijventerreinen in Hengelo, zoals bestuursleden van belangenverenigingen voor bedrijventerreinen en binnenstadsondernemers, parkmanagers, vertegenwoordigers van gemeenten en provincie en andere belangstellenden. We willen hen in de digitale sessie de vraag stellen: ‘Hoe kunt u duurzame energie opwekken en wat heeft u daarvoor nodig van Hengelo’. 'Maar we willen ook graag weten hoe we in Hengelo duurzame energie opwekken?’.

Veel inwoners hebben al eerder bij de gemeente aangegeven dat ze graag zien dat grote daken, zoals bedrijfsdaken, vol worden gelegd met zonnepanelen. Maar daar zitten natuurlijk nog wel haken en ogen aan. Willen Hengelose bedrijven bijdragen om duurzame elektriciteit op te wekken? Er zijn veel mogelijkheden, zoals zonnepanelen op de bedrijfsdaken en op gevels. Maar ook de parkeerterreinen kunnen benut worden om zonne-energie op te wekken. Ook zijn wij benieuwd naar de ideeën van de bedrijven over windturbines. En we willen weten wat ze van de gemeente nodig hebben om dit te realiseren en welke wensen ze nog meer hebben om te verduurzamen.

Hebt u ook ideeën? Of wilt u meedenken over het onderwerp duurzaamheid? Meld u dan bij de ondernemersvereniging van uw bedrijventerrein of mail naar duurzaam@hengelo.nl.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu