Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Omgevingsvisie

Omgevingsvisie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
veel gezocht item 1
Terug

17 april

Terugblik Tweede participatieavond omgevingsvisie stedelijk gebied

Op 17 april vond de tweede participatieavond plaats over de Omgevingsvisie stedelijk gebied in het MFA ’t Berflo.

Deze tweede avond was een vervolg op de participatieavond van 24 januari, waarbij inwoners en experts konden reageren op de thema’s met uitspraken. Tijdens de tweede avond werden de aanwezige inwoners en experts meegenomen in waar de gemeente nu staat met de omgevingsvisie.

Strategische visie

Marieke van den Berg, senior beleidsadviseur, heeft de deelnemers meegenomen in de strategische visie van de omgevingsvisie. Hierin staat: ‘Hengelo is een aantrekkelijke woon, werk en leefstad’. Welke onderdelen maken dit mogelijk? Huisvesting, gezond zijn, je veilig voelen, kansen tot opleiding hebben, werk hebben, sociale contacten, vrije tijd en een kwalitatief goede leefomgeving heb je nodig voor een aantrekkelijke woon, werk en leefstad. Maar deze voorwaarden staan onder druk door onafhankelijke ontwikkelingen. Als antwoord hierop zijn er vijf thema’s beschreven in de visie:

  • De sociale betrokken woonstad
  • De innovatieve maak- en werkstad
  • De bereikbare stad
  • De gezonde en groen stad
  • De duurzame en energie neutrale stad

Visiekaarten

Inwoners kregen na afloop van de presentatie de mogelijkheid in gesprek te gaan met medewerkers van de gemeente over de visiekaarten.

De visiekaarten zijn gemaakt op basis van de thema’s die de omgevingsvisie vormen. Op de kaarten is te zien hoe de thema’s een uitwerking krijgen binnen het stedelijk gebied van Hengelo. Deelnemers konden de post-its plakken op De kaarten voor verdere aanvullingen.

Een mooie reactie was: ‘meer toegankelijkheid voor voetgangers’. Maar ook ‘Cluster startups, bedrijven en onderwijs (vakscholen)’. Alle reacties en post-its worden net zoals de vorige bijeenkomst verzameld, verwerkt en besproken. Om samen ervoor te zorgen dat het de omgevingsvisie van Hengelo voor Hengelo wordt.

Proces

17 april was de tweede en laatste bijeenkomst met experts en inwoners. Afgelopen periode hebben ook leerlingen van havo 4 van Lyceum De Grundel met ons meegedacht. Zij mochten als adviseurs van de toekomst meedenken hoe Hengelo er in 2040 uit moet komen te zien volgens de verschillende thema’s. Het resultaat hiervan hebben zij gepresenteerd in het stadhuis aan alle geïnteresseerden. We verwachten na de zomer de omgevingsvisie ter inzage te leggen voor alle belangstellenden.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu