Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

13 juli 2020

Noord kleurt van Grijs naar Groen

Helpt u ons mee?

We willen de wijk Noord (De Noork, De Elsbeek, Noord (Sterrenbuurt) en Klein Driene) vergroenen en zijn op zoek naar de beste plekjes én beste ideeën! Woont u in Noord en weet u een stuk gemeentegrond dat er nu kaal en grijs uitziet? En hebt u wel ideeën over hoe dat veel groener en mooier kan worden? Deel uw idee met uw buren en de gemeente. In 2020 is er namelijk extra geld beschikbaar. U bepaalt zelf wat er komt en waar.

Van Grijs naar Groen

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil de gemeente de komende vier jaar graag alle wijken in Hengelo vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar.

De gemeente wil ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Want groen maakt mensen blij en ontspannen. Bovendien ontstaat door groen in de buurt sneller een buurtgevoel. Ook komen bijen, vlinders en vogels af op groen, en dat is goed voor de biodiversiteit.

Groen in de stad wordt ook steeds belangrijker, nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en voor verkoeling op zomerse dagen.

Beste groene ideeën komen uit de buurt zelf

Bewoners kennen hun wijk zelf het beste en hebben vaak goede ideeën om hun wijk of buurt te verbeteren. Daarom nodigen wij alle wijkbewoners van harte uit om groene ideeën aan te dragen. Bovendien bepaalt de wijk straks zelf welk idee ook echt uitgevoerd wordt.

Groen idee?

Heeft u een groen idee? Laat het ons dan weten en vul het formulier Noord Kleurt in. Dit kunt u tot en met 23 augustus indienen bij de gemeente Hengelo. Belangrijk is dat het moet gaan om ‘nieuw’ groen in de openbare ruimte én dat er meer mensen enthousiast zijn over uw idee. 

Wijk Noord op kaart

Wijk Noord

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu