FAQ

De meest gestelde vragen over het proces en de kaders vindt u hieronder. Als uw vraag er niet tussen staat, kunt u contact opnemen met ons.

Gemeente Hengelo wil ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Want groen maakt mensen blij en ontspannen. Bovendien ontstaat door groen in de buurt sneller een buurtgevoel. Ook komen bijen, vlinders en vogels af op groen, en dat is goed voor de biodiversiteit.

Groen in de stad wordt steeds belangrijker, nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en voor verkoeling op zomerse dagen.

Het aanleveren van grijze locatie voor Van Grijs naar Groen in de wijk Wilderinkshoek kan van 5 oktober tot en met 24 oktober 2021.

Daarna worden alle ideeën door de gemeente getoetst op uitvoerbaarheid en haalbaarheid op het gebied van onder andere veiligheid en beheer. De gemeente kan zelf ook ideeën inbrengen.

Alle uitvoerbare ideeën (uit de buurt en van de gemeente) worden vanaf 29 november gepresenteerd op deze website.

De wijk Wilderinkshoek bestaat uit: Tuindorp 't Lansink, Tuindorp Zuid, Nijverheid, Vikkerhoek én de bedrijventerreinen Twentekanaal Noord I, Twentekanaal Zuid I en Zeggershoek. Welke straten? Dat ziet u op de kaart hieronder. 

Kaart Wilderinkshoek

* Klik op de kaart om de straten goed te kunnen bekijken.

Nog even geduld :) Stemmen op een groene locatie is mogelijk van 29 november tot en met 12 december. Aanmelden van locaties is natuurlijk wel mogelijk.

Er is per wijk € 75.000 beschikbaar. 

De kosten per initiatief zijn erg verschillend. Als er veel ideeën worden aangemeld kan een stemronde volgen. Als de stemmen geteld zijn, gaan we kijken welke initiatieven de meeste voorkeursstemmen hebben gekregen en hoeveel geld er dan eventueel overblijft voor de volgende initiatieven en hoe we die verdeling zo eerlijk mogelijk kunnen maken.

Voor van Grijs naar Groen vinden we het belangrijk dat de initiatieven ook echt uit de wijk komen. Door het inloggen met DigiD kunnen we dat checken. Voor de supporters van uw locatie vult u een naam, adres en e-mailadres in.

In 2020 zijn we gestart met de wijken Noord en Woolde. Begin 2021 gingen we door met de wijk Slangenbeek. Vanaf 5 oktober 2021 is Wilderinkshoek aan de beurt. De overige wijken volgen in de jaren na 2021. Zodra hier meer over bekend is informeren we u via onze kanalen.

Dat kan natuurlijk ook. In de folder Van Grijs naar Groen Wilderinkshoek vindt u een aanmeldformulier. In de folder staat precies beschreven welke gegevens we van u nodig hebben. Veel succes!