FAQ

De meest gestelde vragen over het proces en de kaders vindt u hieronder. Als uw vraag er niet tussen staat, kunt u contact opnemen met ons.

Gemeente Hengelo wil ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Want groen maakt mensen blij en ontspannen. Bovendien ontstaat door groen in de buurt sneller een buurtgevoel. Ook komen bijen, vlinders en vogels af op groen, en dat is goed voor de biodiversiteit.

Groen in de stad wordt steeds belangrijker, nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en voor verkoeling op zomerse dagen.

In de wijk Slangenbeek vallen de buurten Vossenbelt, Roershoek, Het Broek, Kristenbos en Dalmeden. Welke straten vallen precies onder Slangenbeek? Dat ziet u op de kaart hieronder. 

Overzichtskaart Slangenbeek

Stemmen op een idee was mogelijk van maandag 17 mei tot en met zondag 30 mei. De uitslag wordt woensdagavond 2 juni bekendgemaakt. 

Er is per wijk € 75.000 beschikbaar. 

De kosten per initiatief zijn erg verschillend. Als er veel ideeën worden aangemeld kan een stemronde volgen. Als de stemmen geteld zijn, gaan we kijken welke initiatieven de meeste voorkeursstemmen hebben gekregen en hoeveel geld er dan eventueel overblijft voor de volgende initiatieven en hoe we die verdeling zo eerlijk mogelijk kunnen maken.

In 2020 zijn we gestart met de wijken Noord en Woolde. In 2021 gaan we door in de wijken Slangenbeek en Wilderinkshoek. Meer informatie daarover volgt. De overige wijken volgen in de jaren na 2021. Zodra hier meer over bekend is informeren we u via onze kanalen.