FAQ

De meest gestelde vragen over het proces en de kaders vindt u hieronder. Als uw vraag er niet tussen staat, kunt u contact opnemen met ons.

Gemeente Hengelo wil ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Want groen maakt mensen blij en ontspannen. Bovendien ontstaat door groen in de buurt sneller een buurtgevoel. Ook komen bijen, vlinders en vogels af op groen, en dat is goed voor de biodiversiteit.

Groen in de stad wordt steeds belangrijker, nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en voor verkoeling op zomerse dagen.

In Hengelo gaan we op veel plekken Van Grijs naar Groen. Die projecten hebben we op een rijtje gezet.

Bekijk de resultaten

Er is per wijk € 75.000 beschikbaar. 

De kosten per initiatief zijn erg verschillend. Als er veel ideeën worden aangemeld kan een stemronde volgen. Als de stemmen geteld zijn, gaan we kijken welke initiatieven de meeste voorkeursstemmen hebben gekregen. Daarnaast kijken we dan hoeveel geld er eventueel overblijft voor de volgende initiatieven en hoe we die verdeling zo eerlijk mogelijk kunnen maken.

Super! Maak jouw huis en tuin water- en hitteproof. Bekijk de handige tips en maatregelen op www.groenblauwtwente.nl. Als iedereen een steentje bijdraagt, maken we het met elkaar een stuk aangenamer.

Geveltuintje of straattegeltuintje aanleggen?

Geen (voor)tuin, maar wel graag meer groen in de straat? Dan is een geveltuintje misschien iets! Een geveltuintje is bedoeld voor straten waar geen voortuinen zijn. Bij een straattegeltuintje mag je een paar tegels van de stoep, direct grenzend aan de voorgevel van de woning, weghalen en er groen voor in de plaats zetten.

Meer informatie over: Straattegeltuintjes

NK Tegelwippen

Ook doen we in Hengelo jaarlijks mee aan het NK Tegelwippen, tegels gewipt? Geef ze dan door via www.nk-tegelwippen.nl en breng Hengelo naar de top!