Nieuws

Op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws rondom van Grijs naar Groen? Hou deze pagina in de gaten.

1 maart

Hasseler Es gaat van Grijs naar Groen

De gemeente Hengelo gaat de strijd aan met verstening in de openbare ruimte. Vanaf 1 maart start het project 'Van Grijs naar Groen' in de wijk Hasseler Es. Ook deze wijk willen we verder vergroenen. Inwoners van de Hasseler Es kunnen grijze, versteende, locaties in de openbare ruimte aanmelden tot en met 31 maart. Het doel van het project is om deze locaties te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan een groener Hengelo.

Lees verder

2 oktober

Van Grijs naar Groen gaat door: Berflo Es aan de beurt

De gemeente Hengelo gaat door met het vergroenen van de openbare ruimte. Vanaf 2 oktober start het project 'Van Grijs naar Groen' in de wijk Berflo Es. Inwoners van de Berflo Es kunnen grijze locaties in de openbare ruimte aanmelden tot en met 31 oktober. Het doel is om versteende locaties in de openbare ruimte te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan een groener, gezonder en aantrekkelijker Hengelo.

Lees verder

1 februari

Hengelose Es: Van Grijs naar Groen!

De gemeente Hengelo gaat de strijd aan met verstening in de openbare ruimte. Vanaf 1 februari start het project 'Van Grijs naar Groen' in de wijk Hengelose Es. Inwoners van de Hengelose Es kunnen grijze locaties in de openbare ruimte aanmelden tot en met 28 februari. Het doel van het project is om versteende locaties in de openbare ruimte te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan een aantrekkelijker Hengelo.

Lees verder

20 juli

Winkelcentrum Slangenbeek bijna 700 m2 groen rijker

In het voorjaar van 2021 won de vergroening van het Winkelcentrum Slangenbeek de stemronde voor Van Grijs naar Groen in Slangenbeek. Bijna 700 vierkante meter verharding in het winkelcentrum is vergroend. Een prachtig resultaat! En er gebeurt nog veel meer!

Lees verder

4 april

Groot Driene: Van Grijs naar Groen!

Inwoners van de wijk Groot Driene konden grijze locaties in hun wijk aanmelden voor het project Van Grijs naar Groen! In 2022 is er namelijk extra geld beschikbaar om de wijk te vergroenen.

Lees verder

28 februari

Uitvoering Van Grijs naar Groen in Slangenbeek van start

In Slangenbeek is Farwick Groenspecialisten gestart met de uitvoering van het project Van Grijs naar Groen. Een project waar gemeente Hengelo verharding in de openbare ruimte wil vervangen voor extra groen. Het vergroenen van het winkelcentrum won de verkiezing voor het project in Slangenbeek. De bedenkers van het initiatief, de wijkraad Slangenbeek, zijn samen met gemeente Hengelo aan de slag gegaan met een ontwerp.

Lees verder