Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

1 maart

Hasseler Es gaat van Grijs naar Groen

Aanmelden van grijze locaties kan tot en met 31 maart

De gemeente Hengelo gaat de strijd aan met verstening in de openbare ruimte. Vanaf 1 maart start het project 'Van Grijs naar Groen' in de wijk Hasseler Es. Ook deze wijk willen we verder vergroenen. Inwoners van de Hasseler Es kunnen grijze, versteende, locaties in de openbare ruimte aanmelden tot en met 31 maart. Het doel van het project is om deze locaties te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan een groener Hengelo.

Met het project Van Grijs naar Groen wil de gemeente Hengelo ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Groen in de stad wordt ook steeds belangrijker nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden wisselvalliger met extremere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en het zorgt voor verkoeling op zomerse dagen. Ook komen insecten en vogels af op groen én dat is goed voor de biodiversiteit. Daarnaast maakt het mensen blij en biedt het ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Aanmelden via www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen

De gemeente wil bewoners van de Hasseler Es uitnodigen om mee te denken over welke locaties in hun wijk het meest geschikt zijn voor vergroening. Daarvoor is 75.000 euro per wijk beschikbaar. Een geschikte plek gevonden? Verzamel dan buurtbewoners die achter het idee staan om deze plek te vergroenen. Aanmelden van ‘grijze’ locaties kan tot en met 31 maart via: www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen.

Bewoners kennen de wijk het beste

Wethouder Claudio Bruggink roept inwoners op om gebruik te maken van deze mooie kans om de wijk groener te maken. "We willen samen met onze inwoners werken aan een groenere en gezondere toekomst voor Hengelo. Het project Van Grijs naar Groen is daarvoor een prachtige manier", zegt Wethouder Bruggink. Daarom nodigt de gemeente Hengelo alle wijkbewoners van de Hasseler Es uit om grijze locaties aan te melden.

Ontwerpen mét initiatiefnemers

De gemeente beoordeelt alle aangemelde locaties. Als het nodig is, bepaalt de wijk daarna zelf, door middel van een stemming, welke locatie wordt vergroend. Vervolgens denken de initiatiefnemers mee met het groene ontwerp voor deze locatie. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu