Van Grijs naar Groen

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil de gemeente de komende vier jaar graag alle wijken in Hengelo vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar en in 2020 beginnen we in Woolde en Noord.

De inschrijfperiode is verlopen. U kunt op dit moment geen idee meer indienen voor wijk Noord.

Wijk Noord: De Noork, De Elsbeek, Sterrenbuurt en Klein Driene

Gemeente Hengelo wil ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Want groen maakt mensen blij en ontspannen. Bovendien ontstaat door groen in de buurt sneller een buurtgevoel. Ook komen bijen, vlinders en vogels af op groen, en dat is goed voor de biodiversiteit.

Groen in de stad wordt ook steeds belangrijker, nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en voor verkoeling op zomerse dagen.

Bloemenweide

Planning

Aanmelden ideeën Noord

Nieuwe ideeën aanmelden voor Noord (De Noork, De Elsbeek, Noord (Sterrenbuurt) en Klein Driene) kon van 13 juli t/m 23 augustus.

Check op uitvoerbaarheid Noord

Na het aanleveren van de ideeën kijken we of de plannen uitvoerbaar zijn.

Stemmen Noord

De planning is om in oktober / november het stemmen te organiseren.

Uitvoering

Uitvoering winnende ideeën is gepland voor het najaar van 2020.

Ideeën Woolde

Aanleveren van ideeën kon tot en met 28 februari

Check op uitvoerbaarheid Woolde

Na het aanleveren van de ideeën is er gekeken of de plannen uitvoerbaar zijn.

Gesprekken Woolde

Na de check op uitvoerbaarheid hebben we gesprekken gevoerd met de initiatiefnemers.

Stemmen Woolde

Stem op uw favoriete idee! Stemmen kon vanaf dinsdag 23 juni tot en met zondag 5 juli.

Uitslag stemming Woolde

Op donderdagmiddag 9 juli om 16.00 uur maakten we de uitslag bekend.

Lees verder

Nieuws

Noord kleurt van Grijs naar Groen

We willen de wijk Noord (De Noork, De Elsbeek, Noord (Sterrenbuurt) en Klein Driene) vergroenen en zijn op zoek naar de beste plekjes én beste ideeën! Woont u in Noord en weet u een stuk gemeentegrond dat er nu kaal en grijs uitziet? En hebt u wel ideeën over hoe dat veel groener en mooier kan worden? Deel uw idee met uw buren en de gemeente. In 2020 is er namelijk extra geld beschikbaar. U bepaalt zelf wat er komt en waar.

Twee groene winnaars in Woolde!

Twee plekken in Woolde verkleuren dit najaar van grijs naar groen. De initiatieven ‘Van asfalt naar groen’ van Marga Huiskes (driehoek Bevrijderslaantje / Wessex / Hampshire) en ‘In groene banen’ van Lucia den Ouden (Deldenerstraat) kregen de meeste stemmen van de wijkbewoners van Woolde.

Woolde kan stemmen voor het beste groene idee!

Wijkbewoners uit Woolde kunnen tot en met 5 juli stemmen op één van de zes ideeën om hun wijk groener te maken. Stemmen kan via www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen. Met het initiatief ‘Van Grijs naar Groen’ wil de gemeente Hengelo de komende jaren alle wijken vergroenen. De wijk Woolde is als eerste aan de beurt.

Uitstel van Grijs naar Groen

In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus hebben we besloten om de geplande wijkavond in Woolde (gepland op 23 april) te laten vervallen.

Woolde kleurt van Grijs naar Groen

We willen Woolde vergroenen en zijn op zoek naar de beste plekjes én beste ideeën!