Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

20 juli

Winkelcentrum Slangenbeek bijna 700 m2 groen rijker

Wijk voor wijk een groener Hengelo

In het voorjaar van 2021 won de vergroening van het Winkelcentrum Slangenbeek de stemronde voor Van Grijs naar Groen in Slangenbeek. Bijna 700 vierkante meter verharding in het winkelcentrum is vergroend. Een prachtig resultaat! En er gebeurt nog veel meer!

De komende maanden kunt u in het winkelcentrum een ‘sinkhole’ bekijken. Niet een echte natuurlijk. 3D street artist Kerim Musanovic ging in het winkelcentrum aan de slag, de moeite waarde om te bekijken!

Wilderinkshoek en Groot Driene

Ook in andere Hengelose wijken wordt de vergroening concreter. In de wijk Wilderinkshoek wordt het pleintje aan de Venderinksweg en de hoek Idastraat / Helenastraat vergroend. In het najaar start gemeente Hengelo, samen met omwonenden en het bewonersoverleg Nijverheid, met de uitwerking van dit plan.

In de wijk Groot Driene is het vergroenen van de parkeerplaats aan de Isaac Da Costastraat als idee aangemeld. Dit idee gaat de gemeente Hengelo, samen met de initiatiefnemer, verder uitwerken. Het uitwerken van dit plan start ook in het najaar van 2022.

Van Grijs naar Groen in Hengelose Es

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil gemeente Hengelo de komende jaren alle wijken in Hengelo vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. Inmiddels zijn de wijken Woolde, Noord, Slangenbeek, Wilderinkshoek en Groot Driene aan de beurt geweest.

Begin 2023 starten we met Van Grijs naar Groen in de wijk Hengelose Es. Woont u in de Hengelose Es en kent u al een locatie die wat vergroening kan gebruiken? Verzamel alvast medestanders, zodat u in 2023 uw idee kunt aanmelden!

In eigen tuin wat doen?

Groen in eigen tuin is natuurlijk altijd een goed idee. Een groene tuin is niet alleen goed voor uzelf, het heeft ook andere voordelen: het regenwater kan in de bodem wegzakken en het grondwater aanvullen, de tuin wordt op hete zomerse dagen minder warm en het biedt leefruimte aan onder andere egels, vogels, bijen en vlinders. Inspiratie opdoen? Kijk eens op www.groenblauwtwente.nl. En heeft ‘grijs’ in uw tuin plaatsgemaakt voor groen? Meld de gewipte tegels dan aan op www.nk-tegelwippen.nl en houd ons aan de top!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu