Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

4 april

Groot Driene: Van Grijs naar Groen!

Aanmelden van locaties kan tot en met 24 april

Inwoners van de wijk Groot Driene konden grijze locaties in hun wijk aanmelden voor het project Van Grijs naar Groen! In 2022 is er namelijk extra geld beschikbaar om de wijk te vergroenen.

Inwoners van Groot Driene tot en met 24 april locaties aanmelden. Op dit moment kijken we naar de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de ingediende ideeën. 

Van Grijs naar Groen

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil de gemeente de komende jaren graag alle wijken in Hengelo verder vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. In 2020 werd er gestart in de wijken Woolde en Noord. In 2021 waren de wijken Slangenbeek en Wilderinkshoek aan de beurt. Nu is het de beurt aan de vijfde Hengelose wijk! 

Met Van Grijs naar Groen wil de gemeente Hengelo ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Want bijen, vlinders en vogels komen af op groen én dat is goed voor de biodiversiteit. Groen in de stad wordt ook steeds belangrijker nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en het zorgt voor verkoeling op zomerse dagen. Daarnaast maakt het mensen blij en biedt het ruimte voor ontspanning.

Bewoners kennen de wijk het beste

Bewoners kennen hun wijk zelf het beste. Daarom nodigt de gemeente Hengelo alle wijkbewoners van Groot Driene van harte uit om grijze locaties aan te melden. Bovendien bepaalt de wijk straks zelf, door middel van een stemming, welke locatie wordt vergroend. Daarnaast denken de initiatiefnemers mee met het groene ontwerp voor deze locatie.

Meer groen in eigen tuin?

Groen in eigen tuin is altijd een goed idee. Daarom doen we dit jaar ook mee aan het NK Tegelwippen 2022! Het NK Tegelwippen focust op het vergroenen van voor- en achtertuinen. Tegels gewipt? Geef ze dan door via www.nk-tegelwippen.nl en breng Hengelo naar de top! Inspiratie opdoen voor een groene tuin? Kijk eens op www.groenblauwtwente.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu