Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

28 februari

Uitvoering Van Grijs naar Groen in Slangenbeek van start

Werkzaamheden van 28 februari t/m 14 maart

In Slangenbeek is Farwick Groenspecialisten gestart met de uitvoering van het project Van Grijs naar Groen. Een project waar gemeente Hengelo verharding in de openbare ruimte wil vervangen voor extra groen. Het vergroenen van het winkelcentrum won de verkiezing voor het project in Slangenbeek. De bedenkers van het initiatief, de wijkraad Slangenbeek, zijn samen met gemeente Hengelo aan de slag gegaan met een ontwerp.

Nu is het zover! De schop gaat in de grond: op naar een groener winkelcentrum! De werkzaamheden vinden plaats in de periode 28 februari t/m 14 maart. Er wordt een groot groenvak aangelegd op het ‘winkelplein’. Ook op de parkeerplaats én bij de ‘kop van de vijver’ (op de hoek van de Grenoblestraat en Parijsstraat) wordt extra groen toegevoegd.

Bekijk het ontwerp

Hinder door werkzaamheden

Uiteindelijk wordt er in het winkelcentrum flink wat groen toegevoegd! Er worden geen wegen afgesloten, dus alles blijft ook toegankelijk voor de hulpdiensten. De komende weken kunnen de werkzaamheden wel wat hinder veroorzaken.

In eigen tuin wat doen?

Groen in eigen tuin is natuurlijk ook altijd een goed idee. Een groene tuin is niet alleen goed voor uzelf, maar heeft ook andere voordelen: het regenwater kan in de bodem wegzakken en het grondwater aanvullen, de tuin wordt op hete zomerse dagen minder warm en het biedt leefruimte aan onder andere egels, vogels, bijen en vlinders. En dat laatste is dan ook weer goed, omdat veel vogels en insecten natuurlijke vijanden zijn van de eikenprocessierups. Inspiratie opdoen? Kijk eens op www.groenblauwtwente.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu