Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

1 februari

Hengelose Es: Van Grijs naar Groen!

Aanmelden van locaties kan tot en met 28 februari

De gemeente Hengelo gaat de strijd aan met verstening in de openbare ruimte. Vanaf 1 februari start het project 'Van Grijs naar Groen' in de wijk Hengelose Es. Inwoners van de Hengelose Es kunnen grijze locaties in de openbare ruimte aanmelden tot en met 28 februari. Het doel van het project is om versteende locaties in de openbare ruimte te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan een aantrekkelijker Hengelo.

Met Van Grijs naar Groen wil de gemeente Hengelo ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Groen in de stad wordt ook steeds belangrijker nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en het zorgt voor verkoeling op zomerse dagen. Ook komen vlinders en vogels af op groen én dat is goed voor de biodiversiteit. Daarnaast maakt het mensen blij en biedt het ruimte voor ontspanning.

Aanmelden ideeën

De gemeente wil bewoners van de Hengelose Es uitnodigen om mee te denken over welke locaties in hun buurt het meest geschikt zijn voor vergroening. Daarvoor is 75.000 euro per wijk beschikbaar. Aanmelden van ‘grijze’ locaties kan tot en met 28 februari 2023.

Bewoners kennen de wijk het beste

Wethouder Claudio Bruggink roept inwoners op om gebruik te maken van deze mooie kans om de wijk groener te maken. "We willen dat onze inwoners zich betrokken voelen bij hun omgeving en samen met ons werken aan een groenere en gezondere toekomst voor Hengelo", aldus Wethouder Bruggink. Daarom nodigt de gemeente Hengelo alle wijkbewoners van de Hengelose Es van harte uit om grijze locaties aan te melden.

Ontwerpen mét initiatiefnemers

De gemeente beoordeelt alle aangemelde locaties. Daarna bepaalt de wijk zelf, door middel van een stemming, welke locatie wordt vergroend. Vervolgens denken de initiatiefnemers mee met het groene ontwerp voor deze locatie. Is er na de uitwerking van de eerste locatie budget over? Dan kunnen mogelijk ook andere locaties uitgevoerd worden.

Alle informatie over het project is te vinden op: www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu