Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

2 oktober

Van Grijs naar Groen gaat door: Berflo Es aan de beurt

Aanmelden versteende locaties kan tot en met 31 oktober

De gemeente Hengelo gaat door met het vergroenen van de openbare ruimte. Vanaf 2 oktober start het project 'Van Grijs naar Groen' in de wijk Berflo Es. Inwoners van de Berflo Es kunnen grijze locaties in de openbare ruimte aanmelden tot en met 31 oktober. Het doel is om versteende locaties in de openbare ruimte te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan een groener, gezonder en aantrekkelijker Hengelo.

Met Van Grijs naar Groen wil de gemeente Hengelo ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Groen in de stad wordt steeds belangrijker nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en het zorgt voor verkoeling op zomerse dagen. Ook komen vlinders en vogels af op groen én dat is goed voor de biodiversiteit. Daarnaast maakt het mensen blij en biedt het ruimte voor ontspanning.

Aanmelden via www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen

De gemeente wil bewoners van de Berflo Es uitnodigen om mee te denken over welke locaties in hun buurt het meest geschikt zijn voor vergroening. Daarvoor is 75.000 euro per wijk beschikbaar. Aanmelden van ‘grijze’ locaties kon tot en met 31 oktober. 

Bewoners kennen de wijk het beste

Wethouder Claudio Bruggink roept inwoners op om gebruik te maken van deze mooie kans om de wijk groener te maken. ‘We willen onze inwoners betrekken bij het vergroenen van Hengelo. Om zo samen te werken aan een groenere toekomst voor Hengelo’, aldus Bruggink. Daarom nodigt de gemeente Hengelo alle wijkbewoners van de Berflo Es van harte uit om versteende plekken aan te melden.

Ontwerpen mét initiatiefnemers

De gemeente beoordeelt alle aangemelde locaties. Wanneer er meer ideeën worden aangemeld dan het beschikbare budget toelaat, kan er een stemronde volgen. De inwoners van de wijk bepalen dan zelf welke locatie wordt vergroend. Vervolgens denken de initiatiefnemers mee met het groene ontwerp voor deze locatie. Is er na de uitwerking van de eerste locatie budget over? Dan kunnen mogelijk ook andere locaties uitgevoerd worden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu