Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

5 oktober

Van Grijs naar Groen: Wilderinkshoek aan de beurt

Woont u in de wijk Wilderinkshoek in Hengelo en kent u een stuk gemeentegrond dat er nu kaal en grijs uitziet. Deel deze locatie dan met uw buren en gemeente Hengelo. In 2021 is er namelijk extra geld beschikbaar om Wilderinkshoek te vergroenen. Inwoners kunnen locaties aandragen tot en met 24 oktober.

Van Grijs naar Groen

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil de gemeente de komende jaren graag alle wijken in Hengelo verder vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. In 2020 werd er gestart in de wijken Woolde en Noord. In het voorjaar van 2021 was de wijk Slangenbeek aan de beurt. In Slangenbeek won het idee van de Wijkraad: het vergroenen van het winkelcentrum Slangenbeek. Het concept ontwerp werd 29 september gepresenteerd aan de omwonenden en winkeliers.

Met Van Grijs naar Groen wil Gemeente Hengelo ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Want bijen, vlinders en vogels komen af op groen én dat is goed voor de biodiversiteit. Daarnaast maakt het mensen blij en biedt het ruimte voor ontspanning. Groen in de stad wordt ook steeds belangrijker nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en het zorgt voor verkoeling op zomerse dagen.

Bewoners kennen de wijk het beste

Bewoners kennen hun wijk zelf het beste. Daarom nodigt de gemeente Hengelo alle wijkbewoners van Wilderinkshoek van harte uit om grijze locaties aan te dragen. Bovendien bepaalt de wijk straks zelf, door middel van een stemming, welke locatie wordt vergroend. Daarnaast denken de initiatiefnemers mee met het groene ontwerp van deze locatie.

Geschikte locatie?

Kent u een grijze locatie in de openbare ruimte van Wilderinkshoek die geschikt is om te vergroenen? Meld deze locatie dan aan, dat kan tot en met 24 oktober. Belangrijk is dat het moet gaan om grijze locaties in de openbare ruimte én dat er meer mensen enthousiast zijn over het vergroenen van deze locatie.

In eigen tuin wat doen?

Groen in eigen tuin is natuurlijk ook altijd een goed idee. Een groene tuin is niet alleen goed voor uzelf, maar heeft ook andere voordelen: het regenwater kan in de bodem wegzakken en het grondwater aanvullen, de tuin wordt op hete zomerse dagen minder warm en het biedt leefruimte aan vogels, bijen en vlinders. Een stimulans voor de biodiversiteit! Laat u inspireren op www.groenblauwtwente.nl!

Meer informatie: Van Grijs naar Groen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu