Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

1 april

Van Grijs naar Groen: Slangenbeek aan de beurt

Woont u in de wijk Slangenbeek in Hengelo en kent u een stuk gemeentegrond dat er nu kaal en grijs uitziet. Deel deze locatie dan met uw buren en gemeente Hengelo. Ook in 2021 is er namelijk extra geld beschikbaar om de wijk Slangenbeek te vergroenen. Inwoners kunnen locaties aandragen van 1 tot en met 18 april. Aanmelden kan via www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen.

Van Grijs naar Groen

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil de gemeente de komende jaren graag alle wijken in Hengelo verder vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar en in 2020 werd er gestart in de wijken Woolde en Noord. Nu is de wijk Slangenbeek aan de beurt.

Gemeente Hengelo wil ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra groen. Want bijen, vlinders en vogels komen af op groen én dat is goed voor de biodiversiteit. Daarnaast maakt het mensen blij en biedt het ruimte voor ontspanning. Bovendien ontstaat door groen in de buurt sneller een buurtgevoel.

Groen in de stad wordt steeds belangrijker nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en het zorgt voor verkoeling op zomerse dagen.

Bewoners kennen de wijk het beste

Bewoners kennen hun wijk zelf het beste. Daarom nodigt de gemeente Hengelo alle wijkbewoners van Slangenbeek van harte uit om grijze locaties aan te dragen. Bovendien bepaalt de wijk straks, door middel van een stemming, zelf welke locatie wordt vergroend. Daarnaast denken de initiatiefnemers mee met het ontwerp van deze locatie.

Geschikte locatie?

Kent u een grijze locatie in de openbare ruimte van Slangenbeek die geschikt is om te vergroenen? Meld deze locatie dan aan via www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen. Aanmelden kan tot en met 18 april. Belangrijk is dat het moet gaan om grijze locaties in de openbare ruimte én dat er meer mensen enthousiast zijn over het vergroenen van deze locatie.

In eigen tuin wat doen?

Groen in eigen tuin is natuurlijk ook altijd een goed idee. Een groene tuin is niet alleen goed voor uzelf, maar heeft ook andere voordelen: het regenwater kan in de bodem wegzakken en het grondwater aanvullen, de tuin wordt op hete zomerse dagen minder warm en het biedt leefruimte aan vogels, bijen en vlinders. En dat laatste is dan ook weer goed voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

 

Overzichtskaart Slangenbeek

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu