Nieuws


 

Gemeenteraad stelt koers 2018 – 2021 vast

24 jul 2017De gemeenteraad heeft op 18 juli ingestemd met de Kadernota 2018- 2021. Daaruit blijkt dat de gemeente Hengelo er financieel goed voor staat. De gemeente Hengelo blijft de komende jaren een sociale koers varen. Bovendien wil de gemeente de komende jaren extra investeren in onder meer de binnenstad, de Twentse samenwerking en het Theater van de Stad.

Lees verder >>

DigiD nodig om iets te regelen met de gemeente? Gebruik de DigiD app!

19 jul 2017Bij veel van de digitale formulieren van de gemeente Hengelo kunt u inloggen via DigiD. Handig voor zowel de gemeente als uzelf, het zorgt er namelijk voor dat veel gegevens automatisch vooraf zijn ingevuld. Vanaf nu kunt u ook gebruik maken van de DigiD app om in te loggen.

Lees verder >>

Kristalbad als voorbeeld

18 jul 2017Het Kristalbad, een groot retentiegebied tussen Hengelo en Enschede dat een grote hoeveelheid regenwater kan opvangen, is door de European Environment Agency (EEA) geselecteerd als voorbeeldproject voor stedelijke klimaatadaptatie.

Lees verder >>

Stadscompliment De Nijverbij voor Henk Geerdink

15 jul 2017Op zaterdag 15 juli reikte wethouder Claudio Bruggink het Stadscompliment De Nijverbij uit aan de heer Henk Geerdink. Dit gebeurde op het veld aan de Levantstraat tijdens het wijkfeest en tevens het 25-jarig jubileum van Henk Geerdink als vrijwilliger.

Lees verder >>

De gemeente Hengelo zoekt nieuwe medewerkers

7 jul 2017Wij hebben twaalf arbeidsplaatsen vrij voor jonge medewerkers. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan snel op de site welke vacatures we hebben!

Lees verder >>

Extra fietsenstallingen tijdens Tropical Day & Night

7 jul 2017Tijdens grote evenementen staan fietsen helaas vaak in de weg voor hulpverleners. Om dit te voorkomen zijn er extra fietsenstallingen tijdens Tropical Day & Night.

Lees verder >>

Ontdek de verbeterde F35 en verdien €50!

4 jul 2017Fietsen over de F35 wordt nog leuker! Op www.f35fan.nl kan iedereen sparen voor mooie cadeaus, gewoon door te fietsen over de F35. De actie is bedacht om meer Hengeloërs op de fiets te krijgen en loopt nog tot het einde van de zomer.

Lees verder >>

Tegemoetkoming bij veel medisch afval

4 jul 2017Hebt u veel medisch afval zoals stoma-, incontinentie- of dialysemateriaal? Dan kunt u een tegemoetkoming tot een maximum van € 126 aanvragen.

Lees verder >>

Betere verkeersveiligheid en doorstroming op Vosboerweg

4 jul 2017De Vosboerweg is al weer een tijdje geopend voor verkeer. Het resultaat: betere doorstroming op het bedrijventerrein en de verkeersveiligheid, met name voor de fietsers, is enorm verbeterd.

Lees verder >>

Twentebad 100 % toegankelijk - Gemeente vraagt mensen mee te denken

30 jun 2017De derde fase van renovatie van het Twentebad komt in zicht. Door deze laatste fase ontstaan meer mogelijkheden voor mindervaliden om gebruik te maken van het bad. De gemeente heeft een voorlopig ontwerp gemaakt en vraagt geïnteresseerden om kritisch mee te denken en verbeterpunten aan te dragen.

Lees verder >>

Voedselfiets komt nu ook langs bij de Klokstee

30 jun 2017De gemeente Hengelo heeft de proef met de Voedselfiets uitgebreid met het appartementencomplex de Klokstee. De uitbreiding is op verzoek van De BewonersCommissie Klokstee.

Lees verder >>

Minder regels voor bomenkap eigen erf

28 jun 2017Hengeloërs die een boom in hun tuin willen kappen hoeven daarvoor straks geen vergunning meer te hebben. Dat stelt het college van B en W voor aan de gemeenteraad.

Lees verder >>

Geslaagde grote BeestenBende-dag 2017 met 49 kinderen uit Hengelo

28 jun 2017Op zaterdag 17 juni vond de Grote BeestenBende-dag 2017 plaats. In totaal 1100 BeestenBende-leden kwamen naar het Dolfinarium, onder wie 49 kinderen uit Hengelo!

Lees verder >>

Fors minder geluidsoverlast in Hengelo

28 jun 2017Hengeloërs hebben minder geluidsoverlast dan in 2011. Dat blijkt uit de geluidskaarten die het college van B en W heeft vastgesteld.

Lees verder >>

Meer oplaadpunten voor elektrische auto’s in Hengelo

28 jun 2017Er komen fors meer openbare oplaadpalen in Hengelo. Dat is het gevolg van een aanbesteding die de gemeente Hengelo samen met de provincie Overijssel en andere gemeenten gaat doen.

Lees verder >>

Losloopterreinen worden vaker gemaaid

28 jun 2017De gemeente Hengelo gaat ervoor zorgen dat losloopterreinen vaker gemaaid worden. Daarnaast hebben hondeneigenaren voortaan op elk losloopterrein de plicht om hondenpoep op te ruimen. Dat blijkt uit de Nota Hondenvoorzieningen. Het college van B&W wil met de nieuwe nota bij de wensen van inwoners aansluiten.

Lees verder >>

Hengelose leerlingen krijgen les in zitten

27 jun 201740% van de kinderen tussen de 8 en 18 jaar heeft een rug als van een 50-jarige! Dat komt vooral doordat ze lang en vaak kromgebogen zitten boven smartphone, spelcomputer of tablet. De Hengelose basisscholen, de gemeente Hengelo en vier lokale kinderfysiotherapiepraktijken vinden dat hier wat aan moet gebeuren en zijn daarom het project ‘Zit met Pit’ gestart.

Lees verder >>

Concept gemeentelijk rioleringsplan ter inzage gelegd

27 jun 2017Het college van B en W heeft op 20 juni het concept gemeentelijk rioleringsplan 2018-2022 vastgesteld. U kunt het concept rioleringsplan van 28 juni tot en met 8 augustus inzien op onze website.

Lees verder >>

Hengelo krijgt regenboogbank

26 jun 2017Het Hengelose centrum krijgt een regenboogbank. Met de mozaïekbank wil de gemeente Hengelo duidelijk aangeven dat Hengelo een regenbooggemeente is. Want in Hengelo vinden we dat iedereen gelijk is: hetero, lesbisch, homo bi of trans (LHBT). En dat is helaas niet altijd en overal zo vanzelfsprekend. De bank moet nog ontworpen en beplakt worden. Daarvoor doet de gemeente een beroep op de inwoners.

Lees verder >>

Gratis Alzheimer Beweegcafé in Twentebad

22 jun 2017Het Twentebad is op proef begonnen met een Alzheimer Beweegcafé voor mensen met dementie en hun naasten/mantelzorgers. Het eerstvolgende Beweegcafé is op donderdag 6 juli 10.30 tot 11.30 uur. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden.

Lees verder >>

3 juli: WMO Cliëntenraad

22 jun 2017De WMO Cliëntenraad vergadert op maandag 3 juli van 15.30 tot 17.30 uur in kamer H.027 in het stadskantoor aan de Hazenweg.

Lees verder >>

Waterschap gaat vijvers en Drienerbeek baggeren

19 jun 2017Deze zomer baggert waterschap Vechtstromen een deel van de Drienerbeek en de vijvers in de Woolderes en Hasseleres in Hengelo.

Lees verder >>

Team Triatlon voor scholieren rondom Tuindorp vijver

16 jun 20171250 kinderen gaan de uitdaging aan. Van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 juni organiseert Hengelo Sport voor de 4e keer de Team Triatlon voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Hengelo. Dit jaar vindt de triatlon voor het eerst plaats rond de Tuindorp vijver.

Lees verder >>

Schoolverzuim in Borne en Hengelo steeds beter inzichtelijk

15 jun 2017De gemeenten Borne en Hengelo hebben het schoolverzuim beter in kaart gebracht. Hiermee is het aantal meldingen van schoolverzuim in beide gemeenten gestegen ten opzichte van het schooljaar daarvoor. De stijging van het aantal meldingen wil niet persé zeggen dat het verzuim is toegenomen.

Lees verder >>

Upgrade voor Sportcenter Hengelo

15 jun 2017Het trainingscomplex van FC Twente wordt grondig gerenoveerd. Het hoofdgebouw wordt aangepakt. In totaal kost de renovatie bijna €934.000. Het college stelt voor dat de gemeente €440.000 voor z’n rekening neemt.

Lees verder >>

Fietspad Van der Dussenplein afgesloten

15 jun 2017Vanaf maandag 19 juni is het voor fietsers niet meer mogelijk om vanuit de Bornsestraat naar het Burgemeester Jansenplein te fietsen. Op die dag starten de werkzaamheden aan het stadskantoor en worden de bouwhekken geplaatst. Fietsers kunnen via de Langestraat en aan de andere kant via de Wemenstraat de binnenstad bereiken. De gemeente Hengelo plaatst voor hen omleidingsborden.

Lees verder >>

Regiotaxi in Hengelo

14 jun 2017Op 1 juli stopt de Regiotaxi Twente in zijn huidige vorm. Voor mensen die gebruik maken van de Regiotaxi met een Wmo-vervoerspas van de gemeente Hengelo verandert er na die datum niets.

Lees verder >>

Informatiebijeenkomst F35 en Veldbeek

14 jun 2017U bent tussen 17.00 en 19.30 uur van harte welkom in wijkaccommodatie ’t Berflo, Apolloplein 1, in zaal Pallas-Athena op de 1e verdieping. U kunt binnenlopen wanneer het u schikt.

Lees verder >>

Inloopspreekuur voor ouderen over openbaar vervoer

14 jun 2017Op maandag 19 juni is er een inloopspreekuur voor ouderen die vragen hebben over reizen met het openbaar vervoer. U bent van 10.00 uur tot 11.30 uur van harte welkom in de Thiems Inn, Bevrijderslaantje 6.

Lees verder >>

Bouw stadskantoor: burgemeester Jansenstraat afgesloten voor fietsers

14 jun 2017Vanaf maandag 19 juni wordt de Burgemeester Jansenstraat afgesloten voor fietsverkeer in verband met de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe stadskantoor en renovatie van het stadhuis.

Lees verder >>

Online enquête voor belangstellenden kavels Landmanserve

9 jun 2017Geïnteresseerden in een kavel of woning in Landmanserve kunnen via de website www.thuisinlandmanserve.nl hun woonwensen doorgeven.

Lees verder >>

Hengel’eau platform voor waterinformatie

2 jun 2017De gemeente Hengelo en waterschap Vechtstromen slaan de handen ineen en halen het oude platform Hengel’eau onder het stof uit. Hengel’eau komt terug in een vernieuwd en eigentijds jasje, speciaal voor inwoners die informatie zoeken over water in Hengelo.

Lees verder >>

Inhaaldag afvalinzameling: zaterdag 3 juni i.p.v. maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag)

30 mei 2017Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) wordt uw huisvuil niet opgehaald. Dit geldt voor al uw containers. In plaats van maandag 5 juni wordt uw huisvuil opgehaald op zaterdag 3 juni.

Lees verder >>

Oriëntatietraining Sociaal ondernemen door ROZ

29 mei 2017Wat is sociaal ondernemen? Wat kan sociaal ondernemen voor u en uw (nog te starten) bedrijf betekenen? Voor alle ondernemers en starters die meer willen weten over dit onderwerp organiseert ROZ een oriëntatietraining Sociaal ondernemen op maandagavond 12 juni 2017 van 19.00 – 21.30 uur in Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Lees verder >>

4000 deelnemers voor Twentebad Sportdagen

29 mei 2017Dinsdag 30 mei start Hengelo Sport met 25 sportdagen in en rond het Twentebad. Alle deelnemende basisscholen zijn ingedeeld via een vast rooster. In totaal zullen in de maanden mei, juni en juli ongeveer 4000 kinderen van 33 scholen deelnemen. Alle informatie voor de ouders is te vinden op www.hengelosport.nl.

Lees verder >>

Wijzigingen in het programma Politieke Markten woensdag 24 mei

24 mei 2017Het onderwerp Evaluatie Cameratoezicht is doorgeschoven naar de volgende politieke markt van 7 juni. De sessie van de Afvalmonitor is een kwartiertje naar achteren geschoven naar 21.30 uur. Hierdoor kunnen deelnemers aan andere sessies ook vanaf het begin bij de bespreking aanwezig kunnen zijn.

Lees verder >>

Stadskantoor gesloten op 25 (Hemevelvaartsdag) en 26 mei

24 mei 2017Het stadskantoor van de gemeente Hengelo is gesloten op donderdag 24 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 25 mei.

Lees verder >>

Geen afvalinzameling Hemelvaart; zaterdag 27 mei inhaaldag

22 mei 2017Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) wordt uw huisvuil niet opgehaald. Dit geldt voor al uw containers (en/of zakken in Enschede). In plaats van donderdag 25 mei wordt uw huisvuil opgehaald op zaterdag 27 mei.

Lees verder >>

Diverse ideeën aangedragen voor Motiemarkt

19 mei 2017Zorg voor een betere doorstroming van verkeer in de stad’, ‘Doe onderzoek naar de positionering van Hengelo in de regio’ en ‘Maak Mondriaans aanwezigheid in Hengelo zichtbaar’. Zomaar een greep uit de ideeën die zijn ingediend voor de Motiemarkt op woensdag 24 mei. Tijdens deze markt proberen inwoners om raadsleden te overtuigen van hun idee en kunnen ze samen met het raadslid een motie opstellen.

Lees verder >>

Zorgloket weer terug in de binnenstad

9 mei 2017Vanaf nu zit er dagelijks een medewerker van het Zorgloket bij Wijkracht in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat. Daarmee heeft het Zorgloket weer een plek in de binnenstad.

Lees verder >>

Stadscafé074 in de Bibliotheek Hengelo op maandag 8 mei

4 mei 2017Maandagavond 8 mei vindt het Stadscafé074 weer plaats in de Bibliotheek Hengelo. Kom ook langs!

Lees verder >>

Zaterdag 6 mei: Hengelo terug in de tijd

3 mei 2017Terug in de tijd in de stad: overal staan kramen, er is straattheater en muziek, oude ambachten en kinderspelen, ringsteken, een boerenbruiloft en historische auto’s en koetsen. De Böggelrieders rijden op antieke fietsen en een schaapherder trekt met zijn kudde door de binnenstad. Zo’n 150 figuranten lopen in historische kleding rond.

Lees verder >>

Herdenking op 4 mei

3 mei 2017Op donderdag 4 mei worden in Hengelo tijdens de Nationale Herdenking allen herdacht, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Lees verder >>

Duurzaam (t)huis Twente groeit: nieuwe wooncoaches gezocht

2 mei 2017Vanwege de groei van Duurzaam (t)huis Twente en de toenemende vraag van huiseigenaren is DTT op zoek naar nieuwe wooncoaches. Meld u nu aan!

Lees verder >>

Stille tocht en herdenkingsbijeenkomst 4 mei

1 mei 2017Op vrijdag 5 mei vieren wij Nationale Bevrijdingsdag. Op de vooravond daarvan, op donderdag 4 mei, worden ook in Hengelo de slachtoffers herdacht die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Lees verder >>

Motiemarkt 24 mei: ideeën Hengeloërs omgezet in moties

1 mei 2017Wie een goed idee heeft voor Hengelo kan op woensdag 24 mei terecht op de motiemarkt. Op deze markt kan iedereen ideeën en plannen voor de stad onder de aandacht van raadsleden brengen. Weten ze een raadslid van hun idee te overtuigen? Dan kunnen ze samen met het raadslid een motie opstellen. Aanmelden voor de motiemarkt kan tot en met 14 mei.

Lees verder >>

Bouw stadskantoor kan beginnen!

28 apr 2017De bouw van het stadskantoor en de renovatie van het stadhuis gaat zo snel mogelijk van start. Op 26 april werden alle contracten door de betrokken partijen ondertekend.

Lees verder >>

Servicepunt Vrijwilligerswerk: voor bemiddeling en advies

25 apr 2017Hoe zou Nederland eruit zien zonder vrijwilligers? Grote kans dat sport- en hobbyclubs onbetaalbaar worden of helemaal niet zouden bestaan. Veel mensen zouden in een sociaal isolement komen en uw buurt zou een stuk saaier worden. Kortom: vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving.

Lees verder >>

Stadskantoor gemeente Hengelo gesloten tijdens feestdagen

24 apr 2017Het stadskantoor van de gemeente Hengelo is op een aantal feestdagen gesloten. Op Koningsdag, Hemelvaartsdag, de vrijdag na Hemelvaart en op 2e Pinksterdag is het stadskantoor gesloten.

Lees verder >>

Pilot themahal: Sporthal Veldwijk thuisbasis voor volley- en handbal

21 apr 2017Sporthal Veldwijk wordt de eerste themahal van Hengelo. Handbalverenigingen Donar en Olympia en de volleybalverenigingen ATC en Webton hebben het initiatief genomen om een pilot te starten in de Veldwijkhal. Die begint in het nieuwe sportseizoen 2017/2018 en duurt 2 jaar

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies van Google Analytics

Cookies van externe partijen

Meer informatie