Nieuws


 

1 juni theatershow ‘De Grote Sprong’ voor ouders en kinderen van groep 8

24 mei 2017Voor zowel kinderen als ouders verandert er veel als ze naar de middelbare school gaan. Wat staat je als ouder te wachten als je zoon of dochter voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaat? Voor ouders én kinderen van groep 8 verzorgt Loes opvoedondersteuning in samenwerking met theater PlayBack daarom de theatershow ‘De Grote Sprong’.

Lees verder >>

Gemeenten beëindigen contract met MTS Zorg

24 mei 2017De Twentse gemeenten ontbinden het contract met zorgaanbieder MTS Zorg uit Hengelo met ingang van 1 juni 2017. Deze organisatie bood ondersteuning aan negen Hengelose en twee Enschede cliënten, vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Lees verder >>

Wijzigingen in het programma Politieke Markten woensdag 24 mei

24 mei 2017Het onderwerp Evaluatie Cameratoezicht is doorgeschoven naar de volgende politieke markt van 7 juni. De sessie van de Afvalmonitor is een kwartiertje naar achteren geschoven naar 21.30 uur. Hierdoor kunnen deelnemers aan andere sessies ook vanaf het begin bij de bespreking aanwezig kunnen zijn.

Lees verder >>

Stadskantoor gesloten op 25 (Hemevelvaartsdag) en 26 mei

24 mei 2017Het stadskantoor van de gemeente Hengelo is gesloten op donderdag 24 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 25 mei.

Lees verder >>

Hengelo, innovatieve industriestad

23 mei 2017Wat uw ambitie ook is, u wilt vooruit. In Hengelo begrijpen én ondersteunen we dat. Want ondernemen, innoveren én slim & hard werken zit in ons bloed. In de tweede editie van Het Ondernemersbelang Overijssel leest u wat Hengelo te bieden heeft zoals geschikte bedrijfslocaties.

Lees verder >>

Maakt u Hengelo Fietsstad 2018? Vul snel de enquête in!

22 mei 2017Wat vindt u van fietsen in Hengelo? U kunt nog tot uiterlijk 31 mei de enquête invullen en zo meehelpen om Hengelo Fietsstad 2018 te maken!

Lees verder >>

Geen afvalinzameling Hemelvaart; zaterdag 27 mei inhaaldag

22 mei 2017p donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) wordt uw huisvuil niet opgehaald. Dit geldt voor al uw containers (en/of zakken in Enschede). In plaats van donderdag 25 mei wordt uw huisvuil opgehaald op zaterdag 27 mei.

Lees verder >>

Diverse ideeën aangedragen voor Motiemarkt

19 mei 2017Zorg voor een betere doorstroming van verkeer in de stad’, ‘Doe onderzoek naar de positionering van Hengelo in de regio’ en ‘Maak Mondriaans aanwezigheid in Hengelo zichtbaar’. Zomaar een greep uit de ideeën die zijn ingediend voor de Motiemarkt op woensdag 24 mei. Tijdens deze markt proberen inwoners om raadsleden te overtuigen van hun idee en kunnen ze samen met het raadslid een motie opstellen.

Lees verder >>

Verkoop woon- en bedrijfskavels in Hengelo blijft groeien

17 mei 2017De kavelverkoop in Hengelo zit behoorlijk in de lift. Bij de woonkavels is er in 2016 voor € 7 miljoen euro verkocht. En dat is fors meer dan de € 4,6 miljoen euro die vooraf verwacht was. Ook op de commerciële vastgoedmarkt gaat het goed. Op dit moment staan er opties uit ter waarde van € 2,8 miljoen euro, terwijl er € 2 miljoen over 2017 verwacht werd.

Lees verder >>

Energieneutraal wonen in 2050

17 mei 2017Hengelo wil een fors duurzamere gemeente worden. Dat blijkt uit het programma Nieuwe Energie Hengelo 2017-2021 dat het Hengelose college van B en W voorstelt aan de gemeenteraad. Woningen moeten de komende jaren van het aardgas af. Dat is een gevolg van afspraken die landelijk zijn gemaakt. De Rijksoverheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn.

Lees verder >>

Startersprijs Midden Twente 2017

10 mei 2017Het is weer zover, de aanmeldtermijn voor de Startersprijs Midden Twente is weer geopend. Iedereen die in 2016 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen bedrijf maakt kans op de Startersprijs Midden Twente 2017. Aanmelden kan tot 1 september 2017.

Lees verder >>

Minder restafval in Hengelo; Gemiddeld huishouden 60 euro goedkoper uit

10 mei 2017Hengeloërs hebben vorig jaar opnieuw minder restafval weggegooid. Dat blijkt uit de Afvalmonitor die deze week is uitgekomen. In 2015 gooiden huishoudens die al gebruik maken van de ondergrondse container (vooral hoogbouw) gemiddeld nog 40 keer een 30-literzakje restafval weg. Vorig jaar was dat gemiddeld 35 keer. Een grijze container van 140 liter stond vorig jaar gemiddeld 7 keer aan straat, in 2015 was dat nog 8 keer.

Lees verder >>

Informatiebijeenkomst plan badhuis

10 mei 2017Op donderdag 18 mei is er een informatiebijeenkomst over de plannen die zijn gemaakt voor het badhuis aan de Oldenzaalsestraat. De bijeenkomst is van 18.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek, Beursstraat 34. U kunt komen wanneer het u uitkomt.

Lees verder >>

Zorgloket weer terug in de binnenstad

9 mei 2017Vanaf nu zit er dagelijks een medewerker van het Zorgloket bij Wijkracht in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat. Daarmee heeft het Zorgloket weer een plek in de binnenstad.

Lees verder >>

Stadscafé074 in de Bibliotheek Hengelo op maandag 8 mei

4 mei 2017Maandagavond 8 mei vindt het Stadscafé074 weer plaats in de Bibliotheek Hengelo. Kom ook langs!

Lees verder >>

Zaterdag 6 mei: Hengelo terug in de tijd

3 mei 2017Terug in de tijd in de stad: overal staan kramen, er is straattheater en muziek, oude ambachten en kinderspelen, ringsteken, een boerenbruiloft en historische auto’s en koetsen. De Böggelrieders rijden op antieke fietsen en een schaapherder trekt met zijn kudde door de binnenstad. Zo’n 150 figuranten lopen in historische kleding rond.

Lees verder >>

Herdenking op 4 mei

3 mei 2017Op donderdag 4 mei worden in Hengelo tijdens de Nationale Herdenking allen herdacht, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Lees verder >>

Campagne ‘Glasvezel buitenaf’ van start; Bewoners worden ingelicht tijdens informatieavonden

2 mei 2017Sneller internet is binnen handbereik voor bewoners van het buitengebied van Zuidoost Twente. Deze week is de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ van start gegaan in Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser. Bewoners kunnen zich vanaf nu tot 10 juli 2017 aanmelden voor een glasvezelaansluiting.

Lees verder >>

Duurzaam (t)huis Twente groeit: nieuwe wooncoaches gezocht

2 mei 2017Vanwege de groei van Duurzaam (t)huis Twente en de toenemende vraag van huiseigenaren is DTT op zoek naar nieuwe wooncoaches. Meld u nu aan!

Lees verder >>

Ervaringsmaatjes van Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente wint Appeltjes van Oranje 2017

2 mei 2017Het project Ervaringsmaatjes van de Stichting Informele Zorg Twente is een van de drie projecten dat op 18 mei aanstaande een Appeltje van Oranje in ontvangst mag nemen op Paleis Noordeinde, uit handen van ons Koningspaar en in aanwezigheid van prinses Beatrix.

Lees verder >>

Stille tocht en herdenkingsbijeenkomst 4 mei

1 mei 2017Op vrijdag 5 mei vieren wij Nationale Bevrijdingsdag. Op de vooravond daarvan, op donderdag 4 mei, worden ook in Hengelo de slachtoffers herdacht die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Lees verder >>

Motiemarkt 24 mei: ideeën Hengeloërs omgezet in moties

1 mei 2017Wie een goed idee heeft voor Hengelo kan op woensdag 24 mei terecht op de motiemarkt. Op deze markt kan iedereen ideeën en plannen voor de stad onder de aandacht van raadsleden brengen. Weten ze een raadslid van hun idee te overtuigen? Dan kunnen ze samen met het raadslid een motie opstellen. Aanmelden voor de motiemarkt kan tot en met 14 mei.

Lees verder >>

Bouw stadskantoor kan beginnen!

28 apr 2017De bouw van het stadskantoor en de renovatie van het stadhuis gaat zo snel mogelijk van start. Op 26 april werden alle contracten door de betrokken partijen ondertekend.

Lees verder >>

Lintjesregen: zeven Hengeloërs ontvangen onderscheiding

26 apr 2017Tijdens de jaarlijkse lintjesregen hebben zeven Hengeloërs een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Sander Schelberg. Dit gebeurde op woensdagochtend 26 april in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat.

Lees verder >>

Servicepunt Vrijwilligerswerk: voor bemiddeling en advies

25 apr 2017Hoe zou Nederland eruit zien zonder vrijwilligers? Grote kans dat sport- en hobbyclubs onbetaalbaar worden of helemaal niet zouden bestaan. Veel mensen zouden in een sociaal isolement komen en uw buurt zou een stuk saaier worden. Kortom: vrijwilligers zijn de smeerolie van de samenleving.

Lees verder >>

Stadskantoor gemeente Hengelo gesloten tijdens feestdagen

24 apr 2017Het stadskantoor van de gemeente Hengelo is op een aantal feestdagen gesloten. Op Koningsdag, Hemelvaartsdag, de vrijdag na Hemelvaart en op 2e Pinksterdag is het stadskantoor gesloten.

Lees verder >>

Pilot themahal: Sporthal Veldwijk thuisbasis voor volley- en handbal

21 apr 2017Sporthal Veldwijk wordt de eerste themahal van Hengelo. Handbalverenigingen Donar en Olympia en de volleybalverenigingen ATC en Webton hebben het initiatief genomen om een pilot te starten in de Veldwijkhal. Die begint in het nieuwe sportseizoen 2017/2018 en duurt 2 jaar

Lees verder >>

Gemeente Hengelo oefent met Omgevingsvisie

21 apr 2017Met de komst van de Omgevingswet in 2019 verandert de manier van ruimtelijk beleid maken. Het wordt makkelijker, overzichtelijker en vooral meer in samenwerking met de samenleving. Dat verwacht de Rijksoverheid van ons vanaf 2019, maar we willen daarmee graag nu alvast aan de slag met een proef-Omgevingsvisie.

Lees verder >>

Binnenstadsmonitor 2016 bevestigt noodzaak samenwerking

20 apr 2017De resultaten uit de Binnenstadsmonitor en Binnenstadspeiling 2016 bevestigen een aantal trends uit de vorige onderzoeken. De combinatie van horeca en culturele voorzieningen wordt voor steeds meer mensen een belangrijke reden om de binnenstad van Hengelo te bezoeken. Na een lichte daling in 2015 vertoont het aantal bezoekers in 2016 een stijging. Zorg is er vooral over de dalende trend van de bezoekers door de jaren heen, de leegstand en de lage waardering voor de binnenstad.

Lees verder >>

AkzoNobel van grote betekenis voor Hengelose werkgelegenheid

19 apr 2017De gemeente Hengelo volgt met aandacht de ontwikkelingen bij AkzoNobel. AkzoNobel Hengelo is een van de productielocaties en behoort tot de 'Specialty Chemicals' groep. In de strategie, dat het concern vandaag heeft toegelicht, staat dat er grote veranderingen binnen deze groep op stapel staan.

Lees verder >>

BeestenBenders vieren Pasen met bewoners van Humanitas

13 apr 2017Verzorgingshuis Humanitas verwelkomt op woensdag 19 april een wat jonger publiek dan het gewend is. De Hengelose BeestenBenders komen op bezoek om samen met de bewoners nog een keer Pasen te vieren. Zij komen natuurlijk niet met lege handen want een paasmiddag vraagt om een paasquiz, spelletjes en paaseitjes.

Lees verder >>

Let op: gemeente gesloten op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag

12 apr 2017De gemeente is gesloten op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag. We wensen u fijne Paasdagen!

Lees verder >>

Tweede Paasdag geen afvalinzameling

12 apr 2017Op maandag 17 april (Tweede Paasdag) wordt uw huisvuil niet opgehaald. Dit geldt voor al uw containers. In plaats van maandag 17 april wordt uw huisvuil op zaterdag 15 april opgehaald.

Lees verder >>

‘Niet het haasje zijn tijdens Pasen?’

11 apr 2017Inbrekers slaan het liefst hun slag als er niemand thuis is. Het blijkt dat tijdens Pasen het aantal inbraken dan ook toeneemt.

Lees verder >>

Wie verdient een lintje?

10 apr 2017U kent het wel, bij de lintjesregen op de dag voor Koningsdag, dat u denkt: ‘Binnen mijn vereniging verdient iemand ook wel een lintje.’ Dit is het moment om daar eens goed over na te denken! Lees hier het betoog van burgemeester Schelberg om een vrijwilliger te nomineren voor een lintje!

Lees verder >>

Controles hondenbelasting 2017

10 apr 2017In week 16, 18 tot en met 24 gaan medewerkers van bureau Legitiem namens de gemeente hondenbelasting controles uitvoeren in Hengelo. De controleur checkt in het kader van hondenbelasting of het juiste aantal honden bij de gemeente bekend is.

Lees verder >>

36 statushouders tekenen Participatieverklaring

4 apr 2017Op 31 maart hebben 36 statushouders met een verblijfsvergunning de Participatieverklaring getekend. Deze verklaring is onderdeel van de inburgering. Ze verklaren hiermee dat ze kennis hebben genomen van de kernwaarden van de Nederlandse samenleving: vrijheid, solidariteit en gelijkwaardigheid.

Lees verder >>

Bomenkap Berlijnstraat – Stockholmstraat - meest gestelde vragen

4 apr 2017De gemeente Hengelo heeft een kapaanvraag ingediend, om 76 acacia’s in de Berlijnstraat en Stockholmstraat te kunnen kappen. Hier leest u waarom en wat de vervolgplannen zijn.

Lees verder >>

Kinderboerderij weer open!

3 apr 2017De Kinderboerderij is weer open. Door de vogelgriep was de kinderboerderij al sinds november uit voorzorg gesloten.

Lees verder >>

Doe in de meivakantie mee met de vakantiespelen in het Twentebad!

3 apr 2017Kinderen hoeven zich niet te vervelen in de meivakantie. Op maandag 24 april is er een spelletjesochtend in het Twentebad.

Lees verder >>

‘Vervoer op maat’ in Hengelo vanaf 1-7-2017 door Brookhuis

30 mrt 2017De gemeente Hengelo heeft afspraken gemaakt met de vervoerder Brookhuis. Het gaat over het vervoer van mensen met een Wmo–pas (voor gebruik van de huidige Regiotaxi) met ingang van 1 juli 2017, over het leerlingenvervoer vanaf 1 augustus 2017 en over het vervoer van en naar de dagbesteding per 1 januari 2018.

Lees verder >>

Nieuwbouw in Hengelo? Kom naar de kavel- & woningmarkt op 8 april

29 mrt 2017Denkt u erover om zelf een huis te laten ontwerpen en bouwen en zoekt u daarvoor een kavel? Of wilt u een nieuwbouwwoning kopen? Kom dan naar de kavel- & woningmarkt!

Lees verder >>

Inloopbijeenkomst speelplekken Hengelose Es

29 mrt 2017De gemeente Hengelo is met inwoners in gesprek over de toekomst van speelplekken. Op woensdag 12 april gaat de gemeente in gesprek met bewoners van de wijk Hengelose Es. U bent van harte welkom!

Lees verder >>

Inloopbijeenkomst speelplekken Wilderinkshoek

29 mrt 2017De gemeente Hengelo is met inwoners in gesprek over de toekomst van speelplekken. Op woensdag 5 april gaat de gemeente in gesprek met bewoners van de wijk Wilderinkshoek. U bent van harte welkom!

Lees verder >>

(Meer) geld overhouden aan het eind van de maand? Maak een geldplan!

29 mrt 2017Wilt u vaker geld overhouden aan het eind van de maand? Geeft u te veel geld uit en wilt u besparen? Hebt u geldzorgen? Of hebt u juist geld over en vraagt u zich af wat u hier het beste mee kunt doen? Bij Startpunt Geldzaken krijgt u online tips over geld.

Lees verder >>

Individuele studietoeslag

27 mrt 2017De gemeente Hengelo heeft de hoogte van de individuele studietoeslag vastgesteld, in afstemming met de andere Twentse gemeenten. Met deze studietoeslag van 100 euro per maand wil de gemeente stimuleren dat jongeren van 18 jaar en ouder een opleiding (blijven) volgen. Lees hier meer over de voorwaarden.

Lees verder >>

Eindclinic Schooljudo met topjudoka Juul Franssen verplaatst naar donderdag 20 april

27 mrt 2017De afsluitende clinic van de Schooljudolessen is verplaatst naar donderdag 20 april. Op 23 maart kon de clinic geen doorgang vinden in verband met een defecte vrachtwagen met materialen. Topjudoka Juul Franssen is wederom van de partij.

Lees verder >>

Goed wonen in het hart van Twente: Woonkrant door en voor inwoners van Hengelo

22 mrt 2017In de woonkrant leest u verhalen van Hengeloërs over verschillende aspecten van wonen in Hengelo. De krant is huis aan huis verspreid in Hengelo. Lees de woonkrant nu ook digitaal!

Lees verder >>

Start bouw stadskantoor dichterbij

22 mrt 2017De gemeente Hengelo heeft de namen bekend gemaakt van de drie partijen voor de renovatie van het stadhuis, nieuwbouw stadskantoor en het totale installatiewerk. Het betreffen de volgende partijen: voor de nieuwbouw van het stadskantoor is Van Wijnen in combinatie met Trebbe geselecteerd, voor de renovatie van het stadhuis is het Koopmans, en voor het installatiewerk van beide gebouwen Croonwolter&dros.

Lees verder >>

25 maart Hengelose Opschoondag - inwoners in actie tegen zwerfafval!

22 mrt 2017Hengelo doet mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 25 maart. Op deze dag zijn er in het hele land activiteiten om zwerfafval tegen te gaan. In Hengelo zijn er initiatieven van bewoners in verschillende wijken. Ook komt een groep raadsleden en fractievertegenwoordigers in actie om zwerfafval te verzamelen.

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies van Google Analytics

Cookies van externe partijen

Meer informatie