Nieuws


 

Beleidsregels voor vellen van houtopstanden

19 jul 2018

Lees verder >>

Update: Veelgestelde vragen na verhoogde waarden brand Twence

19 jul 2018Vragen over de verhoogde waarden na de brand bij Twence.

Lees verder >>

Inname grijze containers bijna afgerond

18 jul 2018De inname van de grijze containers in Hengelo loopt op schema. Vrijwel alle grijze containers zijn ingenomen. Deze week is Twente Milieu nog bezig met de laatste ‘veegronde’, bijvoorbeeld containers van mensen die niet eerder in de gelegenheid waren om hun container aan straat te zetten of het vergeten waren. Ook bijna alle ondergrondse containers voor restafval zitten in de grond.

Lees verder >>

Wegwerkzaamheden aan fietspad Enschedestraat

18 jul 2018Aan de Enschedestraat tussen de kruising met de Kuipersdijk en de grens met Enschede worden wegwerkzaamheden aan het fietspad uitgevoerd. Op vrijdag 20 juli aan het einde van de dag kunnen fietsers weer over het fietspad.

Lees verder >>

Gemeente en ROC gaan nog meer samenwerken

17 jul 2018De gemeente Hengelo en ROC van Twente willen de komende jaren hun partnerschap naar het volgende niveau tillen. De partijen werken al jarenlang samen, maar denken dat er nog meer uit deze samenwerking te halen is. Samen willen zij de sociaal economische structuur van Hengelo en Twente versterken. In een intentieovereenkomst hebben zij vastgelegd wat hun gezamenlijke ambities zijn en welke concrete punten zij komend jaar oppakken.

Lees verder >>

Politieke Markt dinsdag 17 juli

17 jul 2018Op dinsdagavond 17 juli is er een Politieke Markt in wijkcentrum De Sterrentuin. Op het programma staat het Interventieprogramma sociaal domein.

Lees verder >>

Geen verhoogde dioxinewaarden in melk van koeien uit gebied Twence

12 jul 2018Er zijn geen verhoogde dioxinewaarden aangetroffen in de melk van de koeien uit het gebied dicht bij Twence. De melk hoeft dus niet te worden vernietigd.

Lees verder >>

Geluksroute geeft mensen een steuntje in de rug

11 jul 2018Bent u intermediair zoals een Wmo-consulent, klantmanager of casemanager schuldhulpverlening? Dan kunt u een Geluksroute aanvragen voor een cliënt.

Lees verder >>

Campagne 'Hengelo aardgasvrij' van start

11 jul 2018Nederland wil van het aardgas af. Het Rijk heeft de deadline op 2050 gesteld. Vanaf deze week is de website www.hengeloaardgasvrij.nl in de lucht, om inwoners zo goed mogelijk te helpen op weg naar aardgasvrij.

Lees verder >>

Goede zorg tegen lagere kosten

9 jul 2018De gemeente Hengelo heeft net als andere grote gemeenten te maken met forse tekorten op de jeugdhulp en Wmo. ‘Als we niets doen, loopt het tekort op tot bijna 9 miljoen euro op jaarbasis in 2020. Dat kunnen we als stad niet dragen’, aldus het college van B en W. Er zijn dan ook maatregelen nodig om de uitgaven in de zorg weer in balans te brengen met het geld dat de gemeente daarvoor krijgt van het Rijk.

Lees verder >>

Uitreiking Nijverbijen aan Arjen Hoogervorst en aan Henk Schutten

7 jul 2018Op zaterdag 7 juli reikte wethouder Gerard Gerrits een Stadscompliment De Nijverbij uit aan Arjen Hoogervorst en aan Henk Schutten. Dit gebeurde voorafgaand aan de Wijkdag Hasseler Es in het Kulturhus Hasseler Es.

Lees verder >>

Verhoogde concentraties dioxine na brand Twence; verspreidingsgebied van 5 kilometer benedenwinds

6 jul 2018Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft verhoogde waarden gemeten op de gewassen die groeien op maximaal 5 kilometer afstand onder de rook van Twence. Dat werd vanavond bekend.

Lees verder >>

Waterschap Vechtstromen stelt onttrekkingsverbod in voor alle vijvers in bebouwde kom

5 jul 2018Als gevolg van de aanhoudende droogte en de hoge temperaturen ontstaan er problemen met de waterkwaliteit van vijvers in de bebouwde kom. Warmer water bevat minder zuurstof. Wanneer er dan water wordt onttrokken is er nog minder zuurstof aanwezig. Bovendien warmt het resterende water in de vijver nu nog sneller op.

Lees verder >>

Aanleggen verzamelcontainers voor restafval bijna afgerond

5 jul 2018Het aanleggen van alle verzamelcontainers voor restafval in Hengelo is bijna voltooid. Op een aantal plekken is de verzamelcontainer voor restafval nog niet geplaatst.

Lees verder >>

Jaarlijkse peiling over binnenstad

4 jul 2018Hengeloërs gaan minder naar de binnenstad. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van Kennispunt Twente onder de leden van het Hengelopanel.

Lees verder >>

Aangepast terrassenbeleid

4 jul 2018Eind 2016 is besloten om de het terrassenbeleid uit 2013 per 1 januari 2017 van kracht te laten worden. Om de invoering goed te laten verlopen zijn in 2017 met alle betrokken horecaondernemers gesprekken gevoerd. Op basis hiervan is gebleken dat de beleidsregels uit 2013 op onderdelen moeten worden bijgesteld.

Lees verder >>

Politieke Markt op woensdag 4 juli

4 jul 2018Op woensdagavond 4 juli is er weer een Politieke Markt in MFA Berflo Es. Bekijk hier de agenda.

Lees verder >>

Hengelo krijgt vijfde zwemopleidingscentrum

3 jul 2018De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) wil in Twente een nieuw opleidingscentrum openen, het vijfde in Nederland. Het nieuwe 50-meter sportbad van het Twentebad krijgt een belangrijke rol. De KNZB wil de zwemsport in de regio Oost meer ‘tot bloei brengen’.

Lees verder >>

Bronzen Erepenning voor Stork Injection Moulding Machines

3 jul 2018Op zaterdag 30 juni reikte burgemeester Sander Schelberg de bronzen Erepenning uit aan de heer Oscar de Gruijter, die sinds mei 2017 directeur van Stork Injection Moulding Machines (IMM) is. Dit gebeurde tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van het bedrijf.

Lees verder >>

Update na brand meester: Veelgestelde vragen brand afvalverwerker Twence

3 jul 2018De brand bij afvalverwerker Twence is meester. Toch kunt u misschien nog vragen hebben. Hieronder vindt u de veelgestelde vragen.

Lees verder >>

Ondernernemersloket geopend voor vragen over overlast en schade brand Twence

2 jul 2018De gemeente heeft een ondernemersloket geopend voor bedrijven die overlast ervaren door de brand bij Twence.

Lees verder >>

Brand meester bij afvalverwerker Twence

2 jul 2018De zeer grote brand bij afvalverwerker Twence is onder controle.

Lees verder >>

Twente Milieu haalt vanaf dinsdag 3 juli weer gft- en restafval op

1 jul 2018Vanwege de brand bij afvalverwerker Twence haalt Twente Milieu in plaats van maandag 2 juli het gft- en restafval zaterdag 7 juli op. Op 3 juli worden de normale routes weer gereden.

Lees verder >>

2-jarigen uitgenodigd voor Voorschool

29 jun 2018Peuters die 2 jaar worden (en hun ouders of verzorgers) vinden voortaan een brief van de gemeente in hun brievenbus met informatie over de Voorschool. Hengelo wil alle peuters vanaf 2,5 jaar de mogelijkheid bieden om een Voorschool te bezoeken, zodat de Hengelose peuters een goede start kunnen maken op de basisschool.

Lees verder >>

Gezamenlijke preventieve controles veiligheid en leefbaarheid bij recreatieterreinen in Hengelo

29 jun 2018De recreatieterreinen en campings De Zwaaikom, De Waarbeek en Erve Wolfkotte hebben het goed voor elkaar als je kijkt naar leefbaarheid en veiligheid. Dat blijkt uit een gezamenlijke controle van verschillende afdelingen van de gemeente Hengelo, politie en de brandweer.

Lees verder >>

Extra fietsenstallingen tijdens Tropical Day & Night zaterdag 30 juni

27 jun 2018Zaterdag 30 juni is het weer Tropical Day & Night in Hengelo. De gemeente Hengelo richt een aantal extra fietsenstallingen in.

Lees verder >>

Vrijdag 5 oktober: Hengelose Vrijwilligersmarkt

26 jun 2018Na de succesvolle markt van vorig jaar, organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo in samenwerking met de gemeente Hengelo ook dit jaar weer een vrijwilligersmarkt. Er is plaats voor 40 standhouders. Dus wacht niet te lang!

Lees verder >>

Planning herinrichting Enschedesestraat aangepast

26 jun 2018Op 2 juli gaan de werkzaamheden aan de Enschedesestraat verder. Dat heeft aannemer Heijmans samen met de gemeente bekend gemaakt. Uit de nieuwe planning voor de gehele Enschedesestraat blijkt dat de werkzaamheden langer duren dan aanvankelijk gepland.

Lees verder >>

‘Nu in gesprek met de raad en stad!’

22 jun 2018Nog geen twee weken na hun installatie biedt het nieuwe college van B en W de Kaderbrief 2019-2022 aan de gemeenteraad aan.

Lees verder >>

Inname grijze container begint

22 jun 2018De meeste Hengelose huishoudens hebben afgelopen week een brief gekregen van Twente Milieu. In die brief staat meer informatie over de keuze die ze hebben gemaakt voor het inzamelen van hun restafval.

Lees verder >>

Stadscheques voor activiteiten binnenstad: Tropical Day, Kids@thepark en ZZenZ vallen in de prijzen

15 jun 2018Tropical Day, Kids@thepark en modezaak ZZenZ gaan komend jaar de binnenstad extra opfleuren met mooie activiteiten. Daarvoor ontvingen ze een Stadscheque tijdens het Stadscafé in de bibliotheek in Hengelo. De cheques werden uitgereikt door gedeputeerde Monique van Haaf.

Lees verder >>

Hengelo heeft een nieuw college

14 jun 2018Op dinsdag 12 juni is een nieuw college geïnstalleerd. Tijdens een ingelaste raadsvergadering werden de nieuwe wethouders unaniem gekozen.

Lees verder >>

Nieuwe woningen niet meer aangesloten op het aardgasnet

6 jun 2018De regels voor het aansluiten van een nieuwe woning op het aardgasnetwerk veranderen per 1 juli 2018. Vanaf die datum vervalt de plicht voor netbeheerders om nieuwbouw woningen aan te sluiten op het aardgasnetwerk. De nieuwe regels gelden voor nieuwe woningen waarvoor de vergunning wordt aangevraagd op of na 1 juli 2018.

Lees verder >>

Eikenprocessierups geeft veel overlast

6 jun 2018Bij de gemeente Hengelo komen momenteel erg veel meldingen binnen over de eikenprocessierups. In heel de stad zitten de eikenbomen vol met rupsen. Oppassen dus, want de brandharen van deze rups kunnen klachten als jeuk, huiduitslag en irritatie aan ogen en luchtwegen veroorzaken. De gemeente Hengelo verdelgt niet alle nesten, maar bestrijdt de rups alleen op plaatsen waar veel mensen komen.

Lees verder >>

11,4 % wil grijze container houden

6 jun 20183.125 Hengelose huishoudens kiezen voor de keuzecontainer. Het is het eindresultaat van de vraag die Twente Milieu en gemeente per brief aan 27.375 Hengelose huishoudens hebben gesteld. Dat betekent dat 88,6 % van de laagbouwhuishoudens per 1 juli het restafval naar een ondergrondse container in de buurt brengt.

Lees verder >>

Samen bouwen in Kamers (Dalmeden)

6 jun 2018In Dalmeden (deelgebied Kamers) is een plan om woningen te bouwen door middel van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). CPO is een vorm van projectontwikkeling waarbij de toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Het CPO-gebied ligt ten noorden van Muiderslot. De plannen voorzien in 9 appartementen en 20 grondgebonden woningen in de stijl van een Franse boerenhoeve.

Lees verder >>

Kwijtschelding Waterschapsbelasting

5 jun 2018Hebt u een aanslag ontvangen voor Waterschapsbelasting? En hebt u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding.

Lees verder >>

ProHengelo, VVD, SP en D66 presenteren coalitieprogramma

4 jun 2018Op maandagmiddag heeft het nieuwe college zich voorgesteld en heeft Bas van Wakeren van ProHengelo namens de betrokken partijen het coalitieprogramma aan de voorzitter van de gemeenteraad aan, burgemeester Sander Schelberg, aangeboden.

Lees verder >>

Vooraankondiging voor zorgaanbieders: 12 juni publicatie bestekken inkoop maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp 2019

4 jun 2018Let op! Binnenkort start de Twentse aanbesteding voor Maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp 2019. Op 12 juni worden de bestekken (Ondersteuningsbehoeften, Wonen & Verblijf en Diagnostiek) gepubliceerd op www.samen14.nl

Lees verder >>

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer Rinus Morsink

4 jun 2018Op zaterdag 2 juni, tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van Stichting Barst Theaterproductie, heeft burgemeester Schelberg een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Rinus Morsink.

Lees verder >>

Collegevorming Hengelo afgerond

1 jun 2018ProHengelo, VVD, SP en D66 zijn tot overeenstemming gekomen over een coalitieprogramma en de portefeuilleverdeling. Op maandag 4 juni stellen de kandidaatwethouders zich voor. Ook biedt Bas van Wakeren van ProHengelo namens de betrokken partijen het coalitieprogramma aan de voorzitter van de gemeenteraad aan, burgemeester Sander Schelberg.

Lees verder >>

Aanleg Warmtenet: Industriestraat en Esrein bijna open

1 jun 2018De aanleg van het Warmtenet vordert gestaag. Wat voor werkzaamheden spelen zich af in de Industriestraat, het Esrein en de Willem de Clercqstraat? We zetten het op een rijtje.

Lees verder >>

Openingstijden Milieupark verruimd; in zomermaanden donderdag tot 20.00 uur open

1 jun 2018Het Milieupark aan de Wegtersweg is in juni, juli en augustus op donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Het gaat om een proef die per 1 juni ingaat. Normaal gesproken sluit het Milieupark om 16.00 uur. De openingstijden worden permanent vervroegd van 09.30 uur naar 09.00 uur.

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?