Nieuws


 

Geen verplaatsing herdenkingsmonument

18 sep 2019Het herdenkingsmonument op het Burgemeester Jansenplein wordt niet verplaatst. De gemeente neemt het advies over van de Hengelose Erfgoedcommissie, het Oversticht en de Rijksdienst voor cultureel erfgoed.

Lees verder >>

Dak Twentebad wordt zonnepark

18 sep 2019Het dak van het 50 meter sportbad krijgt 922 zonnepanelen. De zonnepanelen worden nog dit jaar geïnstalleerd op het dak van het sportbad naast het hoofdgebouw van het Twentebad. Het Twentebad wekt met de nieuwe panelen naar verwachting 240.000 kWh op, net zoveel als het gemiddelde verbruik van 80 huishoudens. De panelen besparen ruim 54.000 CO2 per jaar. Dat staat gelijk aan 324.000 kilometer rijden in een dieselauto (die 1 op 15 rijdt).

Lees verder >>

Extra kosten renovatie stadhuis - Onvoorziene asbestsanering grote kostenpost

18 sep 201995 % van het (bouwkundige) werk aan het stadskantoor en het stadhuis in het centrum is nu klaar. Het college heeft daarom voorzichtig de balans opgemaakt van de totale kosten. Daaruit blijkt dat de renovatie van het stadhuis duurder is uitgevallen dan verwacht. Uit de laatste berekeningen blijkt dat er 1,2 miljoen extra kosten zijn. Asbest is de grote boosdoener. Het nieuwe stadskantoor kan zeer waarschijnlijk wel binnen het budget gebouwd worden.

Lees verder >>

Lambertuskermis weer in Hengelo!

16 sep 2019Van 18 tot en met 22 september staat de binnenstad weer volledig in het teken van de Lambertuskermis. De kermis staat dit jaar in de Enschedesestraat (deels), Wemenstraat (deels), De Wetstraat, Telgen, Brinkstraat, Burgemeester Jansenplein en op de Markt. Ook zijn er weer allerlei leuke acties.

Lees verder >>

Uitreiking Nijverbij aan de heren van Asselt en Kokhuis

16 sep 2019Op maandag 16 september ontvingen de heren Wouter van Asselt en Frits Kokhuis het Stadscompliment de Nijverbij uit handen van burgemeester Sander Schelberg.

Lees verder >>

Uitreiking Nijverbij aan het echtpaar Ellen en Hans Beerens

14 sep 2019Op zaterdag 14 september reikte wethouder Gerard Gerrits het Stadscompliment de Nijverbij uit aan Hans en Ellen Beerens. Dit gebeurde om 10.00 uur bij Hotel Nationaal, Burgemeester Jansenplein 27, direct na de opening van de jaarlijkse Open Monumentendag.

Lees verder >>

Stadscompliment De Nijverbij voor René ter Elst

14 sep 2019Op vrijdag 13 september ontving de heer René ter Elst het Stadscompliment de Nijverbij uit handen van burgemeester Sander Schelberg. Dit gebeurde om 19.00 uur bij hem thuis. Daar vierde hij, samen met de bestuursleden, de jaarlijkse aftrap van het nieuwe Sinterklaasseizoen met een Sint BBQ.

Lees verder >>

Koninklijke onderscheiding voor de heer Eric Smienk

13 sep 2019Op vrijdag 13 september reikte burgemeester Sander Schelberg een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Eric Smienk. Dit gebeurde na afloop van de voorstelling ‘InsecTJHOtel’ in Schouwburg Hengelo rond 21.00 uur. De heer Smienk wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder >>

Meepraten over buitengebied via internet

12 sep 2019Van 16 september tot en met 10 oktober kunnen inwoners en bezoekers van het buitengebied van Hengelo via internet op stellingen reageren en meepraten over de visie op het buitengebied. Deze internetconsultatie volgt op de gebiedsconferentie die in juli plaatsvond.

Lees verder >>

College van B en W wil 12.000 eiken preventief laten behandelen in strijd met ‘de’ rups

11 sep 2019De eikenprocessierups heeft dit jaar in heel Nederland voor veel overlast gezorgd. Ook in Hengelo. Het college van B en W wil dat volgend jaar aanzienlijk verminderen en stelt de raad daarom voor om in het vroege voorjaar van 2020 nagenoeg alle zomereiken – en dat zijn er bijna 12.000 – te behandelen met aaltjes, een natuurlijke vijand van de rups.

Lees verder >>

Officiële opening Tiny Houses

10 sep 2019Het wijkje met de 10 duurzame woninkjes wordt op donderdagmiddag 12 september officieel ‘geopend’ door wethouder Bas van Wakeren. Naast de opening is het tevens open dag voor geïnteresseerden.

Lees verder >>

Internetconsultatie omgevingsvisie

10 sep 2019Wat was de eerste gebiedsconferentie goed bezocht! Meer dan 100 mensen hebben tijdens deze avond in verschillende workshop hun mening en ideeën gegeven. Er is veel input opgehaald die de basis vormt voor de volgende fase; de internetconsultatie.

Lees verder >>

Wandel langs plekken van plezier op Open Monumentendag

10 sep 2019Op zaterdag 14 september kunt u tijdens de Open Monumentendag weer prachtige plekken en monumentale gebouwen bezoeken waar van alles te zien en te doen is. Het thema dit jaar is ‘Plekken van plezier’: naar welke plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? In Hengelo is dit vertaald naar het vertier in voor- en naoorlogse horecalocaties. De opening is om 10.00 uur bij lunchroom Nationaal. Alle locaties zijn open van 11.00 tot 16.00 uur.

Lees verder >>

Nomineer een vrijwilliger voor de Vrijwilligersaward!

3 sep 2019Wilt u een Hengelose vrijwilliger bedanken voor zijn of haar grote inzet? Dan kunt u diegene voordragen voor een prijs: de zogenoemde Vrijwilligersaward. Daaraan is ook een geldprijs verbonden. Zo laat u uw waardering blijken. U mag ook een groep voordragen. De awards worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond op dinsdag 12 november in de Schouwburg Hengelo.

Lees verder >>

Vrijwilligers gezocht voor Taal in de Wijk

3 sep 2019Taal in de Wijk, een samenwerking tussen de gemeente Hengelo en het ROC van Twente, is op zoek naar vrijwilligers die taalles kunnen geven.

Lees verder >>

Nijverbij voor de heer Harry Markslag

3 sep 2019Op vrijdag 30 augustus reikte burgemeester Sander Schelberg het Stadscompliment de Nijverbij uit aan de heer Harry Markslag. Dit gebeurde tijdens de eerste avond van de Volksfeesten Oele.

Lees verder >>

Koninklijke Erepenning en Hengelose Erepenning voor Stichting Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo

1 sep 2019Op zondag 1 september reikte burgemeester Sander Schelberg namens de Koning de Koninklijke Erepenning uit aan Stichting Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo. Wethouder Bas van Wakeren reikte de Zilveren Erepenning van Hengelo uit.

Lees verder >>

Koninklijke Erepenning en Hengelose Erepenning voor SV Wilhelminaschool

31 aug 2019Op zaterdag 31 augustus reikte burgemeester Sander Schelberg namens de Koning de Koninklijke Erepenning uit aan SV Wilheminaschool. Ook reikte hij de Zilveren Erepenning van Hengelo uit.

Lees verder >>

Onkruidbeheersing in Hengelo

28 aug 2019Overal in Hengelo ziet u het hele jaar mensen aan het werk om het groen in de openbare ruimte goed te onderhouden. Medewerkers van Gildebor of andere groenbeheerders doen dat in opdracht van de gemeente Hengelo. Deze periode zijn ze vooral druk bezig met het beheersen van onkruid, dat nu de grond uit schiet. Het huidige weertype – warm en vochtig – helpt ons niet: sommige soorten onkruid groeien nu wel 10 centimeter per dag! Wat doet de gemeente Hengelo hiertegen? Of beter gezegd: wat kán de gemeente hier tegen doen?

Lees verder >>

Wethouder Gerrits zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel KPN NetwerkNL in Hengelo

27 aug 2019KPN NetwerkNL start deze week in Hengelo met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op 26 augustus heeft wethouder Gerard Gerrits, samen met KPN regiodirecteur Jeroen van der Jagt, het officiële startsein gegeven door de eerste meters te graven.

Lees verder >>

Werkzaamheden Veloursstraat en Brouwerij

26 aug 2019Aannemer Roelofs start vanaf 2 september met de werkzaamheden aan de Brouwerij en de Veloursstraat. De gracht rondom het Brouwerij-terrein gaat deel uitmaken van de Veldbeek. Deze werkzaamheden, die onderdeel uitmaken van het project aan het Industrieplein, worden op 17 september afgerond.

Lees verder >>

Ruim de helft van de Hengeloërs bezoekt Twentebad

13 aug 2019Het Twentebad is populair onder inwoners van de gemeente Hengelo. Ruim de helft (55%) bezoekt wel eens het Twentebad en daarvan brengt 16% minstens één keer per week een bezoek aan het bad. En dat is positief nieuws!

Lees verder >>

Werkzaamheden Oelerbrug in de Haaksbergerstraat in Hengelo

13 aug 2019Rijkswaterstaat voert van 2 september tot en met 11 oktober onderhoudswerkzaamheden uit aan de Oelerbrug in de Haaksbergerstraat in Hengelo. Het gaat om werkzaamheden aan de constructie, het brugdek en de rijbaan en aan de landhoofden van de brug, uitgevoerd door aannemerscombinatie BAM-Van den Herik. De werkzaamheden zijn nodig om het wegdek en de constructie van de brug in goede staat te houden, zodat de brug zijn functie de komende jaren weer kan blijven vervullen.

Lees verder >>

Hans Engelbertink - 'Veilig en comfortabel wonen, ongeacht leeftijd.'

7 aug 2019Hoe wil jij later wonen? Een belangrijke vraag die iedereen zichzelf zou moeten stellen, volgens Hans Engelbertink.

Lees verder >>

Bezoek gratis het democratiefestival in Nijmegen!

6 aug 2019Hugo Borst, Annemarie van Gaal, Kajsa Ollongren, Alexander Rinnooy Kan, Erben Wennemars, Maarten van Rossem en Khadija Arib zijn zo maar wat namen die aanwezig zijn op het eerste landelijke democratiefestival. Dit festival vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nij-megen. Iedereen is welkom!

Lees verder >>

Herinrichting en vervanging riolering Deldenerstraat

5 aug 2019Eerste fase: augustus – december 2019 // Op 19 augustus start aannemer Roelofs, in opdracht van de gemeente Hengelo, met de reconstructie van de Deldenerstraat. De riolering is aan vervanging toe, een mooi moment om de inrichting op te frissen en te verduurzamen. De werkzaamheden starten 19 augustus en duren tot en met begin december 2019.

Lees verder >>

Kuipersdijk weer open!

24 jul 2019Op woensdagmiddag 24 juli hebben wethouder Gerard Gerrits en gedeputeerde Bert Boerman de Kuipersdijk weer geopend. In anderhalf jaar tijd is er hard gewerkt aan deze weg. Er zijn onder andere vrij liggende fietspaden en een groene middenberm aangelegd.

Lees verder >>

Gemeente en politie maken werk van fietsendiefstal, jij ook?

24 jul 2019Daar sta je dan, je fiets gestolen. Je kunt niet weg en vervolgens heb je er een hoop werk aan om al je zaken te regelen en dan moet je vaak ook nog een nieuwe fiets kopen. Kortom, fietsendiefstal is een grote bron van ergernis. Zowel de gemeente Hengelo als de Politie in Twente hechten daarom grote waarde aan een gezamenlijke en actieve aanpak van fietsdiefstal.

Lees verder >>

Hitteplan actief voor heel Nederland

23 jul 2019Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanaf dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland.

Lees verder >>

Koper voor pand Paul Krugerstraat 49

18 jul 2019Het plan van Explorius is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkoopprocedure van de Paul Krugerstraat 49. Het voormalige schoolgebouw en het bijbehorende terrein worden getransformeerd tot een wooncomplex voor ouderen die zorg nodig hebben. Daarmee krijgt deze locatie een goede nieuwe invulling.

Lees verder >>

Dikkersterrein Hart van Zuid in ontwikkeling

17 jul 2019Het karakteristieke Dikkersterrein in Hart van Zuid wordt de komende jaren omgetoverd tot een heerlijke en unieke woonlocatie. Er zijn plannen voor kleinschalige stedelijke studio’s, lofts en (nieuwbouw)woningen, aangevuld met diverse ondersteunende functies, zodat er een mooie aanvulling ontstaat op de overige voorzieningen in Hart van Zuid en de binnenstad.

Lees verder >>

De allereerste groentuin in Hengelo

11 jul 2019De allereerste groentuin is vandaag geopend door wethouder Bas van Wakeren. De ondergrondse restafvalcontainer aan de Paul Steenbergenstraat in de Hasseler Es is voorzien van levend groen!

Lees verder >>

Provincie Overijssel en gemeente Hengelo maken afspraken over woningbouw

11 jul 2019De woningmarkt in Hengelo is volop in beweging. Er is steeds meer vraag naar woningen in met name de Hengelose binnenstad en het gebied Hart van Zuid. Bas van Wakeren, wethouder Wonen: ‘Er zijn steeds meer mensen die graag stedelijk willen wonen en we willen beter kunnen inspelen op deze behoefte. Daarom hebben we samen met de provincie Overijssel het ‘Perspectief voor een gezonde woningmarkt’ opgesteld, zodat we de komende jaren de juiste woningen op de juiste plek kunnen realiseren’.

Lees verder >>

KPN NetwerkNL rolt opnieuw glasvezel uit in Hengelo

10 jul 2019Vanaf eind augustus wordt er doorgepakt met de aanleg van glasvezel in Hengelo ten zuiden van de A1. Het is de ambitie dat er circa 27.000 huishoudens voor eind 2021 zijn aangesloten. Vier jaar eerder werden alle huishoudens in Hengelo-Noord op glasvezel aangesloten. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hengelo en KPN is op 10 juli getekend.

Lees verder >>

Plaatsingsplan containers definitief

10 jul 2019Op 10 juli heeft de Raad van State zijn laatste uitspraak gedaan in het omvangrijke dossier van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s) in Hengelo. Er zijn de afgelopen jaren 300 ondergrondse containers geplaatst of verplaatst in Hengelo om het zogenoemde ‘omgekeerd inzamelen’ mogelijk te maken. Mensen brengen met dit systeem zelf hun zak restafval naar een container in de buurt. Er was een plaatsingsplan nodig om al deze containers te plaatsen.

Lees verder >>

Shop & go, vanaf het najaar in Hengelo

10 jul 2019Parkeertijden die aansluiten op de winkeltijden, klantvriendelijk handhaven en speciale parkeerplaatsen waar je gratis kort kunt parkeren. Dat zijn drie maatregelen uit het Parkeerplan Binnenstad die autoparkeren in de binnenstad makkelijker en klantvriendelijker moeten maken. We zetten voor je op een rijtje wat er precies gaat veranderen en wanneer.

Lees verder >>

Terugblik gebiedsconferentie “De kans om je stem te laten horen”

4 jul 2019Meer dan 100 inwoners van het buitengebied in de gemeente Hengelo kwamen op 3 juli bijeen voor de eerste gebiedsconferentie van de omgevingsvisie buitengebied. De avond was opgedeeld in drie rondes met verschillende workshops; themaworkshops en gebiedsworkshops.

Lees verder >>

Eén organisatie voor openbaar en katholiek primair onderwijs

3 jul 2019De twee stichtingen voor basisonderwijs Primato (openbaar) en Dr Schaepman (katholiek) hebben besloten tot een intensieve samenwerking; het openbaar en katholiek primair onderwijs in Hengelo wordt in de toekomst vanuit één organisatie aangeboden. Zo kunnen de stichtingen in Hengelo modern, toekomstbestendig basisonderwijs blijven aanbieden. De gemeente schaart zich achter deze samenwerking en draagt bij aan de financiering.

Lees verder >>

Arbeidsregio Twente omarmt Praktijkleren

2 jul 2019Eind van dit jaar hebben er zo’n 50 Twentenaren een praktijkverklaring in het mbo op zak, eind 2020 zijn dat er in totaal 150. Dat is de inzet van de Pilot Praktijkleren, die op 1 juli officieel van start is gegaan.

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?