Nieuws


 

Toekomstplannen

6 dec 2019Volwassen worden is complex. Sommige jongeren hebben hierbij professionele ondersteuning nodig. Hengelo wil jongvolwassenen in die kwetsbare positie graag ondersteunen door samen en op tijd toekomstplannen te maken. Dit wil de gemeente Hengelo dus mét de jongvolwassene doen, maar ook met zijn of haar netwerk en de betrokken (zorg)professionals.

Lees verder >>

Dak Twentebad wordt zonnepark

5 dec 2019Wie staat daar, op 5 december, in de mist op het dak? Niet Sinterklaas of Piet, maar wethouder Claudio Bruggink! Vanmiddag heeft hij op het dak van het 50 meter Sportbad van het Twentebad een zonnepaneel gelegd.

Lees verder >>

Ben je onze nieuwe stagiair(e)?

5 dec 2019Zoek je een stageplek in een inspirerende werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen? Wil je uitdagende werkervaring opdoen en je goed voorbereiden op je afstuderen? Kom dan stage lopen bij de afdeling Communicatie!

Lees verder >>

Nieuwsbrief Regio Deal Twente

5 dec 2019Nieuwsbrief Regio Deal Twente

Lees verder >>

Praat mee over de binnenstad

3 dec 2019Wil u meepraten over de binnenstad van Hengelo? Deze week worden de leden van het HengeloPanel uitgenodigd voor de jaarlijkse binnenstadspeiling. Maar u kunt zich nog opgeven! Lees snel verder.

Lees verder >>

Deldenerstraat weer open!

29 nov 2019Vrijdagmiddag 29 november is de Deldenerstraat weer geopend voor verkeer. Na de bouwvak stonden de eerste weken in het teken van het herinrichten van het wegdek van kruispunt Thiemsbrug. Er is een extra rijstrook aangelegd die de toegang vormt tot het nieuwe parkeerterrein Kloosterhof (tussen Thiemsbrug en het stadhuis).

Lees verder >>

Containertuintjes in Klein Driene

29 nov 2019Drie ondergrondse restafvalcontainer in Klein Driene/De Noork krijgen een tuintje. Twente Milieu heeft grote plantenbakken geplaatst rond de containers aan de Schumannstraat, Schützstraat en Paganinistraat. In de plantenbakken van hergebruikt plastic zit levend groen.

Lees verder >>

Gemeentelijk vastgoed naar label A

29 nov 2019De gemeente wil dat binnen 3 jaar al het strategische vastgoed energielabel A krijgt, zoals wijkgebouwen, gymzalen en sporthallen. Het gaat om tweederde van het vastgoed; een derde deel heeft al een A-label. Het college vraagt aan de gemeenteraad om een krediet van 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Lees verder >>

Uniek Cateringconcept nieuwe stadhuis

28 nov 2019In het nieuwe stadhuis hebben de gemeente, cateraar Visschedijk en lokale horecaondernemers vanmorgen getoost op een nieuwe samenwerking. Het draait om een uniek cateringconcept, dat past binnen de gedachte: ‘een nieuw stadhuis van én voor de stad’.

Lees verder >>

Vergadering gemeenteraad en Politieke Markt

26 nov 2019De gemeenteraad vergadert op dinsdag 3 december vanaf 19.30 uur in de Schouwburg Hengelo. Op woensdag 4 december is er een Politieke Markt in Berflo Hengelo.

Lees verder >>

Nieuwe Stimuleringsregeling beeldende kunst en vormgeving

26 nov 2019Het college van B en W heeft de nieuwe Stimuleringsregeling beeldende kunst en vormgeving (BKV) vastgesteld. Via deze regeling kunnen professionele beeldend kunstenaars, kunstenaarscollectieven of kunstorganisaties subsidie aanvragen voor kleine en grote projecten op het gebied van beeldende kunst en vormgeving.

Lees verder >>

Militaire oefening

26 nov 2019Van dinsdag 3 december tot en met vrijdag 6 december en van maandag 9 december tot en met vrijdag 13 december zijn er militaire oefeningen in het gebied tussen Hengelo, Haaksbergen, Doetinchem, Velp, Apeldoorn en Deventer.

Lees verder >>

NL-Alert controlebericht

26 nov 2019Op maandag 2 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit.

Lees verder >>

Digitale formulieren en MijnHengelo niet beschikbaar

26 nov 2019In verband met de verhuizing van onze digitale systemen en onderhoudswerkzaamheden zijn MijnHengelo en de digitale formulieren op deze site tijdelijk niet beschikbaar.

Lees verder >>

Wie verdient een lintje?

26 nov 2019Hengeloërs die zich op een buitengewone manier hebben ingezet voor de samenleving, krijgen op de dag voor Koningsdag een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Sander Schelberg reikt deze onderscheidingen tijdens een feestelijke bijeenkomst uit, de zogenoemde lintjesregen. Anja van der Ham kan u er meer over vertellen.

Lees verder >>

Zelf uw WOZ-waarde controleren

25 nov 2019Eigenaren van woningen (natuurlijke personen) in onze gemeente kunnen hun voorlopige WOZ-waarde controleren. Dit jaar kan dat vanaf maandag 25 november tot maandag 9 december.

Lees verder >>

Zorgverzekering voor mensen met laag inkomen

22 nov 2019Aan het eind van het jaar is het tijd te bedenken wat u met uw zorgverzekering gaat doen. Wij hebben bij Menzis een collectieve verzekering afgesloten voor mensen met een laag inkomen. Deze zorgverzekering heet ‘GarantVerzorgd’. Voor het jaar 2020 informeren wij u over deze collectieve verzekering en wat voor u een passende aanvullende verzekering kan zijn.

Lees verder >>

Nijverbij Harry Hulstijn

21 nov 2019Op donderdag 21 november 2019 reikte wethouder Bas van Wakeren het Stadscompliment de Nijverbij uit aan Harry Hulstijn. Dit gebeurde tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van stichting SeniorWeb Hengelo.

Lees verder >>

Terugblik 'Het verhaal van Zuid'

18 nov 2019Om het prachtige verhaal van Hart van Zuid te vertellen, hebben Maarten en Rense in samenwerking met de gemeente Hengelo een geweldige waterprojectie ontwikkeld, waarbij je meegenomen wordt op reis in de geschiedenis én toekomst van dit mooie stukje Hengelo. Vorig jaar hebben zij, samen met Stichting in Wording, de Watertoren in de spotlights gezet. En nu is Hart van Zuid aan de beurt, met de nieuwe en innovatieve Boekelosebrug en het Twentekanaal als uniek decor.

Lees verder >>

Presentatie nieuwe ondernemersbrochure tijdens landelijke Dag van de Ondernemer

15 nov 2019Vandaag is de Landelijke Dag van de Ondernemer! Wethouder Gerrits heeft daarom vanmorgen onze nieuwe ondernemersbrochure gepresenteerd samen met Raymond van Cleef, directeur van Alien Trick. Na dit bezoek op bedrijventerrein Oosterveld heeft de wethouder met operations manager Omke Poel van Thermeq een bouwbord onthuld op bedrijventerrein Kanaalzone. In de nieuwe ondernemersbrochure vindt u informatie over vijf fraaie Hengelose bedrijventerreinen en de vrije kavels!

Lees verder >>

'Wakzwemles' voor 1900 kinderen

15 nov 2019De winter is in aantocht en dat betekent weer kans op natuurijs. Voor kinderen heeft ijs vaak veel aantrekkingskracht. Maar als het te dun is, kan het ook groot gevaar opleveren. Hengelo Sport en het Twentebad organiseren voor kinderen daarom de survivalzwemles ‘wakzwemmen’.

Lees verder >>

Informatiebijeenkomst Klimaatatlas Hengelo en Klimaat-risico-spel

14 nov 2019Op dinsdag 19 november organiseert de gemeente Hengelo een interactieve avond over het veranderende klimaat. We moeten ons samen voorbereiden op extreme weersomstandigheden. Dit vraagt om inzet van iedereen. U bent vanaf 19.15 uur van harte welkom in de Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Lees verder >>

Licht in het donker op begraaf- en gedenkpark

14 nov 2019De gemeente Hengelo organiseert samen met Gildebor en uitvaartorganisatie Yarden de jaarlijkse herdenkingstocht Licht in het donker. Op woensdagavond 20 november is er voor nabestaanden de gelegenheid hun dierbare te gedenken tijdens de verlichte tocht over het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat.

Lees verder >>

Stadscompliment De Nijverbij voor de heer Gerard Engbersen

12 nov 2019Op maandag 11 november 2019 reikte wethouder Mariska ten Heuw het Stadscompliment de Nijverbij uit aan Gerard Engbersen. Dit gebeurde na afloop van de 26ste Sint Maartenoptocht in het stadsdeel Hengelo Midden.

Lees verder >>

Ervencoaches in Hengelo

12 nov 2019Het landelijk gebied is in beweging. Veel agrariërs staan met hun boerenbedrijf voor een belangrijke keuze: stoppen, op dezelfde voet verder, uitbreiden of moderniseren? Ervencoaches: Gerrit Meutstege, Neeltje Bleumink en Tom Jannink helpen verder. De ervencoaches zijn onderdeel van het project Toekomstgerichte Erven, waarbij de provincie erfeigenaren in het landelijk gebied stimuleert om hun erf structureel te verduurzamen en te verbeteren.

Lees verder >>

Bladruimen weer van start

5 nov 2019Het is alweer herfst en dat betekent vallende bladeren. De afgevallen bladeren kunnen overlast geven, bijvoorbeeld op straten en fietspaden. Vanaf 11 november start Gildebor met het verwijderen van de bladeren met het oog op de veiligheid en het voorkomen van overlast.

Lees verder >>

Kinderen planten appelboom met wethouder

5 nov 2019Kinderen van kinderdagverblijf Mickey hebben vanmiddag samen met wethouder Mariska ten Heuw een appelboom geplant: een Groninger kroon hoogstam. In de toekomst kunnen de kinderen van Mickey de appels van hun nieuwe boom plukken, om er samen appelmoes en appeltaart van te maken.

Lees verder >>

Digitale formulieren en MijnHengelo op verschillende data niet beschikbaar

5 nov 2019In verband met de verhuizing van onze digitale systemen en onderhoudswerkzaamheden zijn Mijn Hengelo, digitale formulieren op hengelo.nl en het RIS (raadsinformatie) niet beschikbaar op een aantal dat in november en december.

Lees verder >>

Eén samenwerkende Twentse overheid in actie tijdens Week tegen Ondermijning

4 nov 2019Onder het motto Voorkomen, Aanpakken en Doorpakken zijn er de afgelopen week meer dan 120 multidisciplinaire acties en controles geweest om ondermijnende criminaliteit in Twente te voorkomen en te bestrijden.

Lees verder >>

Uniek glaskunstwerk uit voormalig Gilde College van sloop gered

4 nov 2019Dankzij de inzet van de Werkgroep Monumentale Kunst van de Erfgoedvereniging Bond Heemschut en de gemeente Hengelo blijft een uniek glaskunstwerk van Joop van den Broek voor Hengelo behouden. Dit kunstwerk zat in de voorgevel van het voormalige Gilde College, dat eind jaren zestig aan de Bandoengstraat is gebouwd. Dit gebouw wordt deze herfst gesloopt.

Lees verder >>

Het nieuwe stadskantoor en gerenoveerde stadhuis Hengelo opgeleverd

2 nov 2019Op 1 november 2019 zijn na een bouwtijd van ruim twee jaar het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis in Hengelo opgeleverd. Wethouder Claudio Bruggink nam de sleutels in ontvangst. Gezamenlijk brachten de betrokken partijen een toost uit op de oplevering.

Lees verder >>

Het verhaal van Zuid - Waterprojectie Boekelosebrug

1 nov 2019Wat tekent Hengelo? Vroeger had de textielindustrie, de technische metaalindustrie en de aanleg van de spoorlijnen rond Hengelo grote impact op ‘onze’ stad. Het Hengelose Hart van Zuid tekent zich tegenwoordig door ROC van Twente, Metropool, het WTC, de Laan van Zuid en het skatepark bij het station

Lees verder >>

Internetconsultatie afgerond!

31 okt 2019Dat was hem dan! 10 oktober hebben we de internetconsultatie gesloten. We willen iedereen bedanken die de tijd en moeite heeft genomen om dit in te vullen! Enorm veel mensen hebben op verschillende stellingen gereageerd. Nu alle analyses zijn geweest kunnen we jullie al een voorproefje van de resultaten geven. Er zijn interessante dingen uitgekomen die nu worden samengevoegd met eerdere uitkomsten uit eerder gevoerde gesprekken en de gebiedsconferentie.

Lees verder >>

De leren en werken markt voor iedere Twentenaar!

30 okt 2019Op donderdag 7 november 2019 wordt de Leren en Werken Markt georganiseerd vanaf 15 uur. Op deze markt komt alles en iedereen dat met leren en werken in Twente te maken heeft, bij elkaar. Dé kans voor werkzoekenden, werkenden, werkgevers, onderwijsprofessionals, Werkplein Twente adviseurs, UWV-ers en gemeenten in Twente. Niet alleen om elkaar te ontmoeten, ook om elkaar te inspireren en informeren!!

Lees verder >>

Rijk en regio samen aan de slag met Duurzaamheidsroute A35

29 okt 2019Hoe kunnen we in nauwe samenwerking met de omgeving van de Twentse A35 een duurzaamheidsroute maken? Deze vraag staat centraal in de verkenning waarmee de gemeentes Wierden, Almelo, Borne, Hengelo, Enschede, Enexis Netbeheer, Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel aan de slag gaan. Hiervoor hebben de partijen op maandag 28 oktober het officiële startschot gegeven.

Lees verder >>

Birgit Koers: 'Leven wordt zo veel leuker als je kunt lezen en schrijven!'

29 okt 2019Als je problemen hebt met lezen en schrijven kan dat heel lastig zijn. Een opleiding volgen, formulieren invullen, meedoen op digitaal gebied: het is bijna onmogelijk als je niet goed kunt lezen en schrijven. Toch geven mensen niet graag toe dat ze hier moeite mee hebben.

Lees verder >>

Allerzielenviering op begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat

28 okt 2019Op zondag 3 november organiseert parochie De Goede Herder samen met coöperatie DELA, Gildebor en de gemeente Hengelo een Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat 262. De bijeenkomst start om 16.00 uur met een korte viering. Aansluitend is er vanaf 16.30 uur gelegenheid om een kaarsje te branden voor dierbaren.

Lees verder >>

Koopstromenonderzoek Oost-Nederland van start

28 okt 2019De gemeente Hengelo vraagt inwoners om mee te doen aan het koopstromenonderzoek Oost-Nederland. Zij maken daarmee kans op een waardebon van 25 euro.

Lees verder >>

Contract zorgaanbieder Sobé opgezegd, zorggeld wordt teruggevorderd

24 okt 2019Toezichthouders van de gemeente Hengelo hebben onderzoek uitgevoerd bij zorgaanbieder Sobé uit Hengelo. Op basis daarvan concludeerde de gemeente dat de kwaliteit van zorg beneden peil was. Bovendien bleek dat er sprake was van een ondeugdelijke administratie en kon worden vastgesteld dat de aanbieder niet integer handelde. Het contract met de zorgaanbieder is opgezegd.

Lees verder >>

Special Olympics in 2022 naar Twente?

18 okt 2019De Special Olympics 2022 moeten in Twente georganiseerd gaan worden. Daar maken de Twentse gemeenten zich gezamenlijk sterk voor. De regio is erg enthousiast over het evenement en wil op deze manier een bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder >>

Verguld bronzen Erepenning Holtkamp Lederwaren

17 okt 2019Op donderdag 17 oktober reikte wethouder Gerard Gerrits de vergulde bronzen Erepenning uit aan Holtkamp Lederwaren. Dit gebeurde tijdens de viering van hun 50-jarig bestaan in de winkel aan de Wemenstraat in Hengelo.

Lees verder >>

Veiligheidsregio Twente: voorlichtingswebsite voor evenementenorganisatoren

16 okt 2019Organiseert u evenementen? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waarmee u rekening dient te houden. Op de geactualiseerde website Veiligheidsregio Twente vindt u onder meer informatie over het opstellen van een veiligheidsplan en de inzet van beveiliging tijdens een evenement.

Lees verder >>

Doe mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route!

11 okt 2019Waar begin je met het verduurzamen van je woning? Steeds meer mensen zijn op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen om een goede keuze te kunnen maken voor hun woning. Een goed voorbeeld helpt daarbij. Op zaterdag 2 en 9 november openen huiseigenaren in heel Nederland daarom hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Lees verder >>

Controle woningenkenmerken door GBTwente

10 okt 2019In opdracht van de gemeente Hengelo heft en int GBTwente onroerende zaak belasting. U ontvangt daarvoor jaarlijks een aanslag van ons. Daarin staat ook de WOZ-waarde van uw woning vermeld. Om de waarde van woningen nauwkeurig vast te kunnen stellen, voeren wij regelmatig visuele controles uit. In Hengelo wordt die controle uitgevoerd tussen 10 en 23 oktober 2019.

Lees verder >>

Overheden in Oost Nederland stellen gezamenlijke werkwijze SROI op

4 okt 2019Overheden in Gelderland en Overijssel gaan dezelfde regels gebruiken voor Social Return. Hierdoor wordt het voor bedrijven een stuk eenvoudiger om aan de voorwaarden te voldoen en kunnen ze meer mensen helpen die moeilijk aan werk komen.

Lees verder >>

Klantvriendelijke parkeercontrole in Hengelo

3 okt 2019Soms blijft een bezoeker nèt iets langer in de stad dan vooraf gepland. Dat kan een parkeerbon tot gevolg hebben. Per 1 oktober is er een proef gestart met klantvriendelijke parkeercontroles in de binnenstad van Hengelo.

Lees verder >>

Industrieplein is bijna klaar!

2 okt 2019De hekken rondom het skatepark worden vandaag om half 5 weggehaald. Gistermiddag ontvingen we van TUV Nederland het bericht dat de baan voldoet aan alle eisen en officieel is goedgekeurd. Nu staat er dus letterlijk en figuurlijk niets meer in de weg voor skaters om de baan te gebruiken! Hierbij willen we de initiatiefnemers van het Skatelab van harte feliciteren met ‘hun’ baan. Jarenlang hebben zij zich ingezet en met resultaat: Hengelo is nu trotse eigenaar van ‘de best gesmeerde baan van Nederland’. 

Lees verder >>

Zekerheid over afbraak Lambertuspassage

2 okt 2019Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) en Twickelrand hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van de Lambertuspassage. De passage wordt gesloopt, waardoor de karakteristieke Lambertusbasiliek een prominentere plaats krijgt. Het doel: de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het gebied vergroten.

Lees verder >>

Politieke Markt Beleidsrapportage verplaatst naar dinsdag 1 oktober

1 okt 2019De Politieke Markt over de Berap (beleidsrapportage) vindt niet woensdagavond 2 oktober plaats, maar dinsdagavond 1 oktober, direct na de reguliere raadsvergadering. De raadsvergadering begint om 19.30 uur in de Schouwburg Hengelo.

Lees verder >>

Coming Out Week Hengelo 2019

1 okt 2019Van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober vindt de HComing Out Week Hengelo 2019 plaats. Bekijk hier het programma!

Lees verder >>

Deze website maakt gebruik van cookies.

Strictly necessary cookies

Cookies t.b.v. statistieken

Cookies van externe partijen

Meer informatie
Wat vindt u van onze website?