Nieuws

Op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws rondom Aardgasvrij? Hou deze pagina in de gaten.

2 april

Doe-het-zelf-subsidie beschikbaar

Hengeloërs die hun woning willen verduurzamen, kunnen vanaf nu een subsidie aanvragen bij de gemeente. Ze kunnen tot maximaal 30% van de totale materiaalkosten terugkrijgen tot maximaal 1500 euro als ze hun dak, gevel, glas of vloer geïsoleerd hebben. Het is de bedoeling dat ze het isolatiemateriaal eerst zelf aanbrengen. Hengeloërs komen in aanmerking als ze een minder goed geïsoleerd huis hebben van maximaal 3 ton dat voor 1995 gebouwd is. De gemeente heeft 750.000 euro beschikbaar in de periode tot en met 2026.

Lees verder

13 maart

Zo gaat Hengelo van het aardgas af

De komende jaren krijgt elke Hengelose wijk een wijkuitvoeringsplan (WUP) om te komen tot een aardgasvrij Hengelo. Een WUP geeft aan hoe de buurt in de toekomst verwarmd wordt zonder aardgas, wat dat gaat kosten en wat de streefdatum is om het gas in de wijk af te sluiten. Dat gebeurt samen met de inwoners. De gemeenteraad heeft vorig jaar april de kaders van het warmteprogramma vastgesteld. Het college heeft nu de kaders van de wijkuitvoeringsplannen vastgesteld. Die geven duidelijkheid aan de inwoners, zodat op den duur uitvoeringsplannen kunnen worden gemaakt voor alle 63 Hengelose buurten. De gemeenteraad van Hengelo moet deze kaders nog vaststellen en praat er in april over.

Lees verder

27 februari

De FIX-Brigade helpt inwoners comfortabeler en zuiniger te wonen

De gemeente wil graag helpen met het besparen van energie. Dat is goed voor de portemonnee en het klimaat.

Lees verder

4 september

Kom naar de statafelmarkt voor bedrijven op 25 september

Duurzaamheid; we horen het woord tegenwoordig erg vaak vallen. Misschien roept het bij jou als ondernemer vragen op. Hoe kan ik zelf verduurzamen tegen schappelijke kosten? En hoe zit het met subsidies en advies? Wat gebeurt er in mijn omgeving?

Lees verder

20 april

Gemeenteraad stelt Warmteprogramma definitief vast

De Hengelose gemeenteraad heeft woensdagavond 19 april met een ruime meerderheid voor het Warmteprogramma gestemd. Een belangrijke stap in het aardgasvrij maken van Hengelo. In het Warmteprogramma staat hoe we in 27 jaar zo’n 39.000 woningen aardgasvrij maken.

Lees verder

18 april

Negende nieuwsbrief Nijverheid Aardgasvrij verspreid

Begin april is alweer de negende nieuwsbrief Nijverheid Aardgasvrij verspreid in de Nijverheid en ’t Genseler. In de nieuwsbrief is vooral aandacht voor het warmteprogramma dat door de gemeenteraad besproken gaat worden, maar ook voor de bijeenkomsten over warmtenet in De klokstee, begin dit jaar.

Lees verder