Nieuws

Op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws rondom Aardgasvrij? Hou deze pagina in de gaten.

29 oktober

Ervaringsverhalen: '‘Het is altijd de vraag wat je tegenkomt in een oud huis’.'

‘Het is altijd de vraag wat je tegenkomt in een oud huis’, zo begint Michel zijn verhaal. ‘Dat kan soms verrassingen opleveren.’ Dat merkte buurvrouw Nienke Bloemendaal ook. Zij woont met haar partner nu 2,5 jaar ‘om de hoek’ in de Aleidastraat. ‘Een mooi jaren ’30 huis van hetzelfde type met oude houten vloeren en glas-in-lood, maar zonder vloer- of spouwmuurisolatie. Sterker nog; we kunnen de spouwmuur niet zomaar isoleren, want de voegen zijn slecht, dat moet eerst hersteld worden. Om dit te realiseren moeten we een tweede hypotheek opnemen en het is nog maar de vraag of we dit voor elkaar krijgen.’

Lees verder

22 oktober

Ervaringsverhalen: 'Doordat wij restwarmte gebruiken, is er minder gas nodig.'

Tien jaar geleden kocht Joost Klieverik zijn huis aan de Langelermaatweg in Hart van Zuid. “Een nieuwbouwwoning, super geïsoleerd en met een warmtenet. Ik heb er toen een starterslening voor gekregen.” Joost is erg tevreden over zijn woonplek en zit er comfortabel bij. Joost: “Dit heeft alleen wel wat jaren geduurd. Het warmtebedrijf levert mijn warmtenet en toen ik hier kwam wonen moest ik door alle kinderziektes in deze woning heen zien te komen. Zowel voor mij als voor het Warmtebedrijf was het de eerste keer. Dan is er altijd wel wat. Maar nu ben ik tevreden en loopt het heel goed.”

Lees verder

14 oktober

Het voorlopig ontwerp van de Transitievisie Warmte ligt ter inzage

Het college van B en W heeft op 31 augustus 2021 het voorlopig ontwerp van de Transitievisie Warmte vastgesteld. In het voorlopig ontwerp staat beschreven hoe en wanneer we onze woningen duurzaam gaan verwarmen. Het college heeft ervoor gekozen om nog niet alles tot achter de komma te regelen. De inbreng van onder andere de warmtewerkplaatsen worden meegenomen in het definitieve ontwerp.

Lees verder

13 oktober

Vijfde warmtewerkplaats: Isoleren altijd goed!

Deze sessie ging over isoleren en besparen en de vraag hoe we zoveel mogelijk mensen hierin mee kunnen krijgen.

Lees verder

8 oktober

Vierde warmtewerkplaats: Waar beginnen we?

Deze sessie ging over de vraag waar we straks beginnen met aardgasvrij maken en wat meespeelt bij het maken van die keuze.

Lees verder

4 oktober

Ervaringsverhalen: ‘Combinatie van investeren en terugverdienen spreekt me erg aan’

In 2014 kocht Stephanie Beldhuis haar vrijstaande huis uit de jaren ’70 in Hengelo. Een speels huis met een zitkuil, originele details, veel daglicht en een ruime tuin. Toen ze er in trok heeft ze direct vloerverwarming aan laten leggen en de radiatoren voor de grote ramen verwijderd.

Lees verder