Meest gevraagd

Over welk onderwerp wilt u meer weten?

Accountmanagers

Accountmanagers

De accountmanagers zijn het gemeentelijke aanspreekpunt voor bedrijven. U kunt met al uw vragen bij hen terecht.

Bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen

Welkom in Hengelo! Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw bedrijf?

Binnenstad

Binnenstad

De Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), de Stichting Vastgoed Hengelo (SVH), Hengelo Promotie en de gemeente hebben een actieplan opgesteld voor een vitale Hengelose binnenstad. Hierin zijn opgenomen de concrete ambities, beleidskeuzes en acties om die te bereiken.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is ondernemen met oog voor mens, milieu en winst. Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij u net een stapje verder kunt gaan dan uw wettelijke verplichtingen.

Horeca

Horeca

Hengelo kent vele mooie en sfeervolle horecagelegenheden en beschikt over een gevarieerd aanbod. Van een Michelin-sterrestaurant en ijssalon met het beste ijs van Twente tot een culinair proeflokaal en een intieme kookstudio. In Hengelo kun je terecht bij veel verschillende horeca.

Inkoop en aanbesteding

Inkoop en aanbesteding

De gemeente Hengelo voert tal van taken uit voor haar inwoners, ondernemers en hun leefomgeving. Dit kan gaan om het leveren van zorg, handhaving van de openbare orde tot de aanleg van nieuwe wegen. De Gemeente voert deze taken niet allemaal zelf uit. Veel zaken koopt de gemeente in.

Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Door de centrale ligging is Hengelo een uitstekende vestigingslocatie voor zowel lokaal, regionaal als (inter)nationaal opererende bedrijven.

Nieuwsflits EZ

Nieuwsflits EZ

Eens in de zes weken verstuurt de gemeente Hengelo de Nieuwsflits EZ, met het laatste nieuws voor ondernemers in Hengelo.

Ondernemen in de binnenstad

Ondernemen in de binnenstad

Met trots presenteren binnenstadpartners en ondernemers: ‘Kernverhalen; ondernemen in de binnenstad van Hengelo’.

Personeel

Personeel

Voor u als ondernemer is het belangrijk om geschikt en goed kwalitatief opgeleid personeel te vinden. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Producten en diensten

Producten en diensten

Op deze pagina vindt u een overzicht van producten en diensten die voor u als ondernemer van belang kunnen zijn. Hulp nodig? Neem dan contact op met een van de accountmanagers.

Vestigen als bedrijf in Hengelo

Vestigen als bedrijf in Hengelo

Wat uw ambitie ook is, u wilt vooruit. In Hengelo ondersteunen we dat. Want ondernemen, innoveren én slim werken zit in ons bloed. Tel daar onze centrale ligging, bereikbaarheid, kennispotentieel én onze fijne leefomgeving bij op, en ontdek dat Hengelo een gunstig ondernemersklimaat heeft.

Accountmanagers

De accountmanagers zijn het gemeentelijke aanspreekpunt voor bedrijven.

U kunt met al uw vragen, bijvoorbeeld over bedrijfshuisvesting, vergunningen, uitgifte bedrijfsgrond bij hen terecht. Zij beantwoorden uw vragen, adviseren en begeleiden u daar waar nodig is. Neem vrijblijvend contact met hen op!

Carla Haafkes

Carla Haafkes

Accountmanager en relatiebeheer horeca, detailhandel en binnenstad

Hans Jansink

Hans Jansink

Accountmanager Bedrijven, relatiebeheer en uitgifte van de bedrijventerreinen

Joost Bekkink

Joost Bekkink

Accountmanager Bedrijven, relatiebeheer en uitgifte van de bedrijventerreinen

Nieuws

Help mee met het maken van de StemWijzer

Op woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor de verkiezingen wordt er een StemWijzer gemaakt. In deze StemWijzer komen, in maximaal 30 stellingen, de belangrijkste zaken die bij de verkiezingen in gemeente Hengelo spelen aan de orde.

Provincie Overijssel verstrekt € 3 miljoen subsidie voor versterking binnenstad

De provincie Overijssel verstrekt de gemeente Hengelo een subsidie van € 3 miljoen voor de verdere ontwikkeling van de binnenstad. Zo werd vandaag, woensdag 24 november, bekend gemaakt door gedeputeerde Monique van Haaf.

Deldenerstraat in 2022 voor het eerst het decor van de Lambertuskermis

De kermis van 2021 staat nog vers in ons geheugen, maar het college van B en W heeft het kermisterrein van 2022 al vastgesteld. Vanwege de werkzaamheden voor de herinrichting van het marktplein, kan het marktplein niet meer gebruikt worden voor de kermis. Het kermisterrein van 2022 is gevestigd rondom het stadhuis en het horecagebied. Dit betekent dat de Deldenerstraat, Willemsplein, Willemstraat en Langestraat aan het kermisterrein zijn toegevoegd.

Noodopvang Hazemeijercomplex beëindigd

Sinds 24 oktober jl. verbleven ca. 100 vluchtelingen in het Hazemeijercomplex in Hengelo. Het Rijk gaf alle provincies destijds de opdracht om binnen 48 uur extra asielzoekers op te vangen voor maximaal 4 weken. Het aanmeldcentrum in Ter Apel zat op dat moment overvol en dat zorgde voor onmenselijke situaties voor de asielzoekers. De tijdelijke Hengelose noodopvang is vandaag beëindigd.

Ondernemersfonds voor coronakrediet

Hengelo krijgt een nieuw ondernemersfonds, waarmee zelfstandigen geholpen kunnen worden met een speciaal coronakrediet.

Bronzen erepenning voor Natuur- en Milieuraad Hengelo

Al 50 jaar zet de Natuur- en Milieuraad Hengelo (NMRH) zich vrijwillig in voor Hengelo. Iets wat we als gemeente Hengelo erg waarderen. Op vrijdag 12 november werd het 50 jarig bestaan gevierd. Het jubileumboek ’50 jaar Natuur- en Milieuraad Hengelo’ werd overhandigd aan wethouder Mariska ten Heuw. De wethouder had ook nog een verrassing voor de NMRH. Ter ere van het 50 jarig jubileum kregen ze de Bronzen Erepenning van de stad uitgereikt.

Coronabesmettingen bij noodopvang

Sinds 24 oktober verblijven er voor de periode van 4 weken ca. 100 vluchtelingen in het Hazemeijercomplex in Hengelo. Daarvan zijn nu 21 personen positief getest op corona. Deze mensen zijn door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) overgebracht naar een andere locatie, in Laag Zuthem. Dit is een zogeheten uitwijklocatie voor met corona besmette asielzoekers.

ErfCoach voor erfeigenaren

ErfCoaches worden sinds halverwege 2019 ingezet in alle gemeenten in Overijssel vanuit het provinciale project Toekomstgericht Erven om het platteland leefbaar te houden. Veel erfeigenaren hebben inmiddels stappen gezet die ze anders niet zouden hebben ondernomen. Door de goede resultaten, heeft de provincie besloten dat de ErfCoaches ook in 2022 inzetbaar zijn.

Muziek, dans, verhalen en uitreiking Startersprijs Midden Twente tijdens Starterscafé op 15 november 2021

Het Starterscafé is hét platform voor iedereen die een bedrijf wil beginnen of pas geleden gestart is. Een plek waar starters andere ondernemers uit de regio ontmoeten, ervaringen kunnen delen en een waardevol netwerk opbouwen. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst en om 19.30 uur opent wethouder Wim Meulenkamp van de gemeente Hof van Twente het Starterscafé. Inspirerende verhalen via mooie videoportretten en live, en de uitreiking van de Startersprijs Midden Twente staan vervolgens op het programma.

Deurningerstraat weer open

Wie de afgelopen maanden op de Oldenzaalsestraat af wilde slaan naar Deurningen reed tegen een afgesloten Deurningerstraat aan. De werkzaamheden zijn nu, na ongeveer 10 maanden, afgerond door aannemer Heijmans. De weg is op vrijdagmiddag 29 oktober weer geopend. Het resultaat: een klimaatbestendige inrichting mét stiller asfalt en vrijliggende fietspaden langs een groot deel van de straat.