Meest gevraagd

Over welk onderwerp wilt u meer weten?

Accountmanagers

Accountmanagers

De accountmanagers zijn het gemeentelijke aanspreekpunt voor bedrijven. U kunt met al uw vragen bij hen terecht.

Bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen

Welkom in Hengelo! Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw bedrijf?

Binnenstad

Binnenstad

De Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), de Stichting Vastgoed Hengelo (SVH), Hengelo Promotie en de gemeente hebben een actieplan opgesteld voor een vitale Hengelose binnenstad. Hierin zijn opgenomen de concrete ambities, beleidskeuzes en acties om die te bereiken.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is ondernemen met oog voor mens, milieu en winst. Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij u net een stapje verder kunt gaan dan uw wettelijke verplichtingen.

Horeca

Horeca

Hengelo kent vele mooie en sfeervolle horecagelegenheden en beschikt over een gevarieerd aanbod. Van een Michelin-sterrestaurant en ijssalon met het beste ijs van Twente tot een culinair proeflokaal en een intieme kookstudio. In Hengelo kun je terecht bij veel verschillende horeca.

Inkoop en aanbesteding

Inkoop en aanbesteding

De gemeente Hengelo voert tal van taken uit voor haar inwoners, ondernemers en hun leefomgeving. Dit kan gaan om het leveren van zorg, handhaving van de openbare orde tot de aanleg van nieuwe wegen. De Gemeente voert deze taken niet allemaal zelf uit. Veel zaken koopt de gemeente in.

Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Door de centrale ligging is Hengelo een uitstekende vestigingslocatie voor zowel lokaal, regionaal als (inter)nationaal opererende bedrijven.

Nieuwsflits EZ

Nieuwsflits EZ

Eens in de zes weken verstuurt de gemeente Hengelo de Nieuwsflits EZ, met het laatste nieuws voor ondernemers in Hengelo.

Ondernemen in de binnenstad

Ondernemen in de binnenstad

Met trots presenteren binnenstadpartners en ondernemers: ‘Kernverhalen; ondernemen in de binnenstad van Hengelo’.

Personeel

Personeel

Voor u als ondernemer is het belangrijk om geschikt en goed kwalitatief opgeleid personeel te vinden. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Producten en diensten

Producten en diensten

Op deze pagina vindt u een overzicht van producten en diensten die voor u als ondernemer van belang kunnen zijn. Hulp nodig? Neem dan contact op met een van de accountmanagers.

Vestigen als bedrijf in Hengelo

Vestigen als bedrijf in Hengelo

Wat uw ambitie ook is, u wilt vooruit. In Hengelo ondersteunen we dat. Want ondernemen, innoveren én slim werken zit in ons bloed. Tel daar onze centrale ligging, bereikbaarheid, kennispotentieel én onze fijne leefomgeving bij op, en ontdek dat Hengelo een gunstig ondernemersklimaat heeft.

Accountmanagers

De accountmanagers zijn het gemeentelijke aanspreekpunt voor bedrijven.

U kunt met al uw vragen, bijvoorbeeld over bedrijfshuisvesting, vergunningen, uitgifte bedrijfsgrond bij hen terecht. Zij beantwoorden uw vragen, adviseren en begeleiden u daar waar nodig is. Neem vrijblijvend contact met hen op!

Carla Haafkes

Carla Haafkes

Accountmanager en relatiebeheer horeca, detailhandel en binnenstad

Hans Jansink

Hans Jansink

Accountmanager Bedrijven, relatiebeheer en uitgifte van de bedrijventerreinen

Joost Bekkink

Joost Bekkink

Accountmanager Bedrijven, relatiebeheer en uitgifte van de bedrijventerreinen

Nieuws

Mooie mix aan functies op Sportlaan Driene

Samen met eigenaren, gebruikers en initiatiefnemers wil de gemeente het gebied op en rondom Sportlaan Driene ontwikkelen, zodat er een levendig gebied ontstaat.

Groen licht: nieuwe inrichting voor projectgebied De Wetplein

Het Hengelose college van B en W is akkoord met de nieuwe inrichting voor het projectgebied De Wetplein (Wemenstraat, De Wetstraat en Smutsstraat). In het voorjaar van 2022 gaat de passage plaatsmaken voor een prachtige groene kerktuin. Vanaf 2023 wordt ook het omliggende gebied flink aangepakt!

Hengelo klaarmaken voor het veranderende klimaat

Het klimaat verandert en de laatste jaren sneller dan ooit tevoren. Natuurlijk zetten we ons als gemeente al in voor het verminderen van deze klimaatverandering. Dit doen we bijvoorbeeld door het opwekken en het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Tegelijkertijd zullen extreme weersomstandigheden in ons land steeds vaker voor gaan komen: met wisselvalligere zomers en winters. Hoe gaan we daarmee om? ‘Deze klimaatadaptatiestrategie, met veel input uit de samenleving, geeft hier antwoord op’, aldus wethouder Mariska van Heuw.

Twente stimuleert naleefgedrag

Omikron grijpt om zich heen en het aantal besmettingen loopt sterk op. En ook al lijken we er minder ziek van te worden; de groep besmette mensen wordt naar verwachting nog vele malen groter dan nu. En dus zal ook het aantal mensen dat wel ziek wordt en zorg nodig heeft, toenemen. Dat is een logische rekensom.

Hengelo steunt motie 'Evenwicht in coronamaatregelen'

Het draagvlak onder ondernemers en inwoners voor de coronamaatregelen in de huidige lockdown neemt snel af. Het gemeentebestuur van Hengelo maakt zich grote zorgen over de gevolgen voor onze ondernemers, culturele en sportsector en zzp’ers.

Hoe kunnen we u beter betrekken bij wat we doen als gemeente?

De gemeente maakt een nieuwe participatie-aanpak. En daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken!

JBT-FTNON vestigt zich in Hazemeijer

In het weekend van 7, 8 en 9 januari verhuist het bedrijf JBT-FTNON naar het Hazemeijer complex in Hart van Zuid. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de hal B05 van het karakteristieke en historische pand geschikt te maken voor deze nieuwe invulling.

Herinrichting Markt en winkelstraten volop van start

Maandag 10 januari begint Dusseldorp met de herinrichting van twee delen van de Nieuwstraat. Het eerste deel is het stuk vanaf de Enschedesestraat tot Telgen (Nieuwstraat noord) het tweede deel loopt vanaf de Molenstraat tot het Stationsplein (Nieuwstraat zuid).

Predicaat Hofleverancier voor Machinefabriek Heerbaart

Op donderdag 23 december reikt burgemeester Sander Schelberg, namens Commissaris van de Koning, de heer A.P. Heidema, het Predicaat Hofleverancier uit aan Machinefabriek Heerbaart B.V. Dit ter ere van het 100-jarige bestaan van de machinefabriek. De uitreiking is om 16.30 uur bij Machinefabriek Heerbaart, Alfred Marshallstraat 13 in Hengelo.

Aandacht voor Industrieel erfgoed

De komende jaren wordt er veel ontwikkeld in Hart van Zuid. Op sporen van een rijk industrieel verleden van onder andere Stork en Hazemeijer verrijst een nieuw stadsdeel. De gemeenteraad wil voorkomen dat karakteristieke bouwwerken in Hart van Zuid zonder bouwplan gesloopt worden. Niet al deze gebouwen hebben nu een beschermde status. Daarom heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen. Het voorbereidingsbesluit betekent niet dat er geen ontwikkeling meer mogelijk is. Wel is er een goedgekeurd bouwplan nodig, om geheel of gedeeltelijk te kunnen slopen. Daarbij is er onder meer een advies van de Hengelose Erfgoedcommissie en Supervisieteam Hart van Zuid nodig. Het voorbereidingsbesluit is op 23 december 2021 in werking getreden voor de duur van 1 jaar.