Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Horeca

Verstevigen van de horeca en de sfeer in de stad blijvend versterken

Hengelo kent vele mooie en sfeervolle horecagelegenheden en beschikt over een gevarieerd aanbod. Van een Michelin-sterrestaurant en ijssalon met het beste ijs van Twente tot een culinair proeflokaal en een intieme kookstudio. In Hengelo kun je terecht bij veel verschillende horeca.

De Horecavisie Hengelo is in 2017  tot stand gekomen na overleg met diverse partners zoals de Koninklijke Horeca Nederland-afdeling Hengelo (KHN) en de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH). Het doel van deze visie is het scheppen van een breed gedragen geactualiseerd beleidskader dat antwoord geeft op de vraag wat Hengelo wil bereiken met de horeca en het horecaaanbod in de stad.

In de visie ligt de focus op een kwalitatieve versterking van het aanbod en het verblijfsklimaat van de horeca in de binnenstad.

Kwalitatief goede horeca draagt bij aan het vergroten van binnenstadsbezoek, het langdurig verblijf in de binnenstad en het ondersteunen en versterken van andere binnenstadsfuncties.

We werken de komende tijd aan de oplevering van het evenementenplein met nieuwe horeca en terrassen en we faciliteren diverse vormen van dag- en avondhoreca in en nabij het winkelgebied waardoor het nog aantrekkelijker wordt om te verblijven in onze binnenstad.

Hebt u interesse in het starten van een horecaonderneming? Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken kunt u de verschillende benodigde vergunningen in één gecombineerde aanvraag doen.

Meer informatie over een horeca-aanvraag

Benieuwd wat Hengelo allemaal te bieden heeft op het gebied van horeca? Hengelo Promotie heeft alle horecagelegenheden in Hengelo in een handig overzicht.

Hengelo Promotie

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu