Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Veilig uitgaan

Een avondje uit moet leuk, gezellig en veilig zijn.

De Hengelose binnenstad heeft regionale aantrekkingskracht. De toeloop is groot en dat heeft gevolgen voor vandalisme, overlast, diefstal en geweld. Iedereen is erbij gebaat dat uitgaan in Hengelo veilig is.

De gemeente werkt samen met politie, Horeca Hengelo en Koninklijke Horeca Nederland aan een veilige binnenstad. Er zijn vijf belangrijke aandachtspunten:

  • verbetering openbare en publieke ruimtes in uitgaansgebieden
  • aanpak alcohol- en drugsgebruik
  • collectief deurbeleid en ontzeggingen
  • samenwerking politie, horeca en gemeente
  • handhaving van regels.

Veel horecaondernemers doen mee met de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). Onderdeel hiervan is een collectief uitgaansverbod voor klanten die zich misdragen. Als een klant een rode kaart (ontzegging) krijgt bij één van de ondernemers, dan geldt dit verbod bij alle aangesloten horecaondernemers. Iemand die zich misdraagt kan op die manier met één verbod uit meerdere horecazaken tegelijk worden geweerd in Hengelo, Enschede, Almelo en Oldenzaal. De ondernemers die zijn aangesloten zijn bij het KVU-project kunt u herkennen aan de sticker op de deur en aan de collectieve huisregels bij de ingang van de horecazaak.

In het centrum van Hengelo zijn op diverse plekken camera's geplaatst. Met deze camera's wordt toezicht gehouden tijdens de uitgaansnachten van zaterdag op zondag. Het doel van het cameratoezicht is het terugdringen van overlast en criminaliteit en het vergroten van het gevoel van veiligheid. Daarnaast kunnen de opgenomen beelden gebruikt worden voor opsporing en vervolging van personen die betrokken zijn bij criminele activiteiten. Er hangen nu camera's aan de Beekstraat, hoek Pastoriestraat-Willemstraat-Marktstraat, Thiemsbrug, de Marktsteeg en achter het stadhuis.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu