Meest gevraagd

Gemeenteraad

College B en W

Nieuws

Telefonisch een afspraak inplannen

Op dit moment wordt er hard gewerkt om de dienstverlening op een veilige manier te waarborgen. Daarom is er een wijziging omtrent het maken van een afspraak.

Informatie over het Coronavirus

Het Coronavirus leidt tot veel vragen. Allerlei organisaties werken samen om nieuwe besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken.

Brief burgemeester Schelberg aan alle Hengeloërs

Neem verantwoordelijkheid, geen risico.

Raadsvergadering en politieke markten gaan niet door

Zowel de raadsvergadering als de politieke markten van dinsdag 17 maart gaan niet door.

Coronavirus vastgesteld bij inwoner gemeente Hengelo

Bij een 42-jarige inwoner van de gemeente Hengelo is het coronavirus vastgesteld. Dat is na onderzoek door de GGD bevestigd. De persoon is op dit moment in thuisisolatie. Burgemeester Schelberg heeft telefonisch contact gehad met de inwoner. Deze persoon vertoont milde klachten. De bron van de besmetting is bij de GGD Twente bekend. De GGD Twente brengt in kaart met wie de inwoner contact heeft gehad en zoekt contact met deze mensen.

Het woord is aan de stad

Het marktplein is een onderwerp met veel betrokkenheid uit de Hengelose samenleving. De gemeenteraad heeft tijdens de politieke markt op 20 november 2019 aangegeven een co-creatie proces te willen met de samenleving. Dit heeft als doel om een breed gedragen plan voor dit gebied samen te stellen. Hierbij heeft de gemeenteraad een kaderstellende rol en begeleidt het bureau Rode Wouw het participatietraject.

Uniek participatie traject Weusthag

De vereniging ‘Vrienden van het Weusthag’ en de gemeente Hengelo hebben een nieuw convenant ondertekend. Doel van dit convenant is het in co-creatie ontwikkelen en realiseren van Burgerpark het Weusthag.

Raad vergadert weer in stadhuis

Vanaf nu vinden de Politieke Markten en raadsvergaderingen weer plaats in het stadhuis. Ook is de dag van vergaderen gewijzigd: de Politieke Markt is nu op de dinsdagavond, en de raadsvergadering op de woensdagavond.

We zijn verhuisd!

De gemeente verhuist terug naar de binnenstad. U vindt ons vanaf maandag 3 februari in het nieuwe gebouw aan het Burgemeester van der Dussenplein 1. Tot en met donderdag 30 januari kunt u nog terecht in het stadskantoor aan de Hazenweg 121.

Hengelo.nl compleet vernieuwd

De website van de gemeente Hengelo heeft een complete make-over gehad. De site heeft niet alleen een frisse huisstijl gekregen, maar ook vernieuwde navigatie en een duidelijke zoekstructuur. Ook de toegankelijkheid is sterk verbeterd. Hengelo.nl is datagestuurd. Dat betekent dat het een klantgerichte website is met informatie waar de bezoeker van de site ook echt op zit te wachten.