Meest gevraagd

Gemeenteraad

College B en W

Nieuws

Alleen folders in de bus met Ja-sticker

Vanaf 1 juni 2022 geldt in Hengelo de Ja-sticker. U ontvangt dan alleen reclamefolders als u een Ja-sticker op uw brievenbus plakt. Doet u niets, dan krijgt u geen reclamefolders. Met de Ja-sticker wil de gemeente papierverspilling verminderen. Een gemiddeld huishouden ontvangt per jaar zo’n 26 kilo reclamedrukwerk. Een groot deel hiervan belandt ongelezen bij het oud papier.

Gemeente gesloten op 5 mei

De gemeente is donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag) gesloten.

Vrijheid in Verbondenheid

Op donderdag 5 mei vieren wij Nationale Bevrijdingsdag. Op de vooravond daarvan, op woensdag 4 mei, worden ook in Hengelo de slachtoffers herdacht die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Daarom wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Bij het herdenkingsmonument voor het stadhuis worden kransen gelegd.

Bataafs Lyceum winnaar scholierendebat

Het Bataafs Lyceum heeft vanmiddag het scholierendebat 2022 gewonnen. De debaters van het Bataafs scoorden hoog op argumentatie, presentatie en teamwork. Het team won een wisselbeker en een cheque van 250 euro, te besteden aan de debatcultuur op school. Alle teams kregen een rondleiding aangeboden door het stadhuis, inclusief beklimming van de stadhuistoren.

Scholierendebat in stadhuis

Op donderdag 21 april vanaf 13.00 uur gaan de leerlingen van havo en vwo van de vier Hengelose scholengemeenschappen weer met elkaar in debat. De scholieren van het Twickel College, Lyceum De Grundel, het Bataafs Lyceum en het Montessori College Twente hebben zelf de stellingen bedacht en zich voorbereid. De presentatie is in handen van burgemeester Sander Schelberg.

Oplevering Informatieverslag

Informateur Stefan Kuks heeft woensdagavond 13 april zijn informatieverslag gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Stadscompliment De Nijverbij voor de heer Marinus van Rooij

Als blijk van dank voor zijn vrijwillige inzet

Herken jij een drugslab of hennepkwekerij?!

Op zolders, in kelders, in schuren of tuinhuisjes, in bedrijfspanden of op boerderijen: de productie van drugs komt overal voor. In Twente ontdekt de politie elk jaar bijvoorbeeld ruim tweehonderd hennepkwekerijen. Ook worden er steeds vaker drugslabs ontdekt. En dat kan dus zomaar bij u in de buurt zijn.

Informatiefase van start

BurgerBelangen heeft Stefan Kuks bereid gevonden om de rol van informateur op zich te nemen.

Hengelo vangt Oekraïense vluchtelingen op

Ook de gemeente Hengelo gaat vluchtelingen opvangen. Op korte termijn gaat Welbions woningen aan de Mariastraat, Wilderinksstraat, Krabbenbosweg en Geerdinksweg beschikbaar stellen voor Oekraïense vluchtelingen.