Meest gevraagd

Gemeenteraad

College B en W

Nieuws

Terugblik op een uitzonderlijk jaar

Het college van B en W blikt in het Jaarverslag en de Jaarrekening inhoudelijk en financieel terug op het ‘Coronajaar’ 2020.

Kwaliteit én betaalbaarheid in Hart van Zuid

Het stadsdeel Hart van Zuid is volop in ontwikkeling. Er ontstaat een uniek en levendig stadsdeel met zo’n 1.000 woningen. Meerdere marktpartijen investeren in deze ontwikkeling en ook het rijk heeft in maart een belangrijke subsidie toegekend om de woningbouw te versnellen. Het college van B en W benadrukt het belang van de ontwikkeling van Hart van Zuid en het hoge ambitieniveau en stelt de raad voor om namens de gemeente 4,2 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Digitale informatiebijeenkomst Walhoflocatie

U kunt zich per e-mail aanmelden.

Uitreiking Nijverbij aan Karla Boers

Op zondag 30 mei reikte wethouder Bas van Wakeren De Nijverbij uit aan mevrouw Karla Boers. Zij kreeg het stadscompliment voor haar jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving. De uitreiking vond plaats na de Algemene Ledenvergadering van Cadeauwinkel Eerlyk Waar.

Ontwikkeling van € 110 miljoen in gebied naast stadhuis Hengelo

De gemeente Hengelo gaat in nauwe samenwerking met gebiedsontwikkelaar VanWonen en Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) het gebied naast het nieuwe stadhuis ontwikkelen tot een nieuw stuk binnenstad.

Koper voor de oude Stork bibliotheek

Het plan van Van Wijnen Projectontwikkeling Oost is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkoopprocedure van de Vondelstraat 2-14 te Hengelo

Brand bij Knol Papierrecycling

Er is een grote brand bij Knol Papierrecycling in Hengelo.

Mooie plannen gezocht voor villa Markant

Het gemeentelijke monument villa Markant krijgt een nieuwe toekomst.

FBK schoolatletiek gaat door

Het FBK stadion vormt het strijdtoneel voor de coronaproof atletiek dagen

Groener Hengelo dankzij van Grijs naar Groen

In 2020 startte het project Van Grijs naar Groen in Hengelo. Het doel: de komende jaren alle wijken in Hengelo vergroenen. Woolde was de eerste wijk. Daarna volgde Noord. In 2021 is het aanmelden van locaties in de wijk Slangenbeek inmiddels achter de rug. Vanaf 17 mei kunnen inwoners van Slangenbeek stemmen op de locatie van hun voorkeur.