Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Verhuizen binnen Nederland

Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u gaat wonen.

Gaat u verhuizen binnen Hengelo? Of verhuist u van een andere gemeente naar Hengelo? Dan moet u bij ons de verhuizing doorgeven. Dat kan 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing.

U kunt uw verhuizing heel eenvoudig digitaal doorgeven. U heeft daarbij uw DigiD nodig.

Verhuizing doorgeven

Het kan zijn dat wij de melding van uw verhuizing willen controleren. In dat geval mogen wij vragen naar bewijsstukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een huurcontract of een koopovereenkomst. Of als u bij iemand in gaat wonen een schriftelijke verklaring van toestemming met een (kopie) geldig identiteitsbewijs van de (hoofd)bewoner.

Lukt het doorgeven van de verhuizing niet digitaal? Dan kunt u het aangifteformulier (Pdf) uitprinten en invullen. Stuur dit samen met een kopie van uw identiteitsbewijs op naar: Gemeente Hengelo, afdeling Burgerzaken, Antwoordnummer 168, 7550 VB Hengelo. Een postzegel is niet nodig. Denk eraan dat u het formulier ondertekend!

Of maak een afspraak om uw verhuizing persoonlijk door te geven aan een balie op het Publieksplein. Neem dan wel uw geldige identiteitsbewijs mee.

U moet uw verhuizing tot uiterlijk 5 dagen na de verhuisdatum doorgeven. Als u langer wacht, dan kan dit gevolgen hebben voor andere regelingen zoals bijvoorbeeld huurtoeslag. U mag vanaf 4 weken (28 dagen) vóór de verhuizing uw nieuwe adres al doorgeven.

Geef uw verhuizing op tijd door!

Heeft u een bijstandsuitkering of krijgt u bijvoorbeeld hulp via de WMO? Geef de verhuizing dan op tijd door. Vooral wanneer u verhuist van of naar een andere gemeente is het belangrijk om dit op tijd te melden. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat de overgang soepel verloopt en u niet zonder hulp komt te zitten. Bel voor meer informatie de gemeente Hengelo: 14 074.

Iedereen van 16 jaar of ouder kan voor zichzelf een verhuizing doorgeven. En in de volgende gevallen is het ook mogelijk om de verhuizing van iemand anders door te geven:

  • ouders, voogd of verzorgers voor kinderen jonger dan 16 jaar;
  • ouders, voogd of verzorgers voor kinderen van 16 en 17 jaar, als ze voor én na de verhuizing hetzelfde adres hebben;
  • ouders en hun meerderjarige kinderen voor elkaar, als ze voor en na de verhuizing hetzelfde adres hebben;
  • echtgenoten of geregistreerde partners voor elkaar, als ze voor en na de verhuizing hetzelfde adres hebben;
  • elke meerderjarige gemachtigde;
  • het hoofd van een zorginstelling voor iemand die in die instelling gaat wonen;
  • curatoren, voor de personen die onder curatele staan.

Verhuist u van of naar het buitenland? Kijk dan voor meer informatie bij:

Maak een afspraak

U kunt uw verhuizing online of via de post doorgeven. U hoeft hiervoor niet langs te komen. Wilt u toch liever naar onze balie komen? Maak dan eerst een afspraak.  

Afspraak maken

Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1

Telefoon: 14 074

Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu