Ontdek Hengelo

Verras uzelf en maak kennis met het veelzijdige karakter van Hengelo

Hengelo is een echte evenementenstad. De Nacht van Hengelo, het BAM-festival, de Lambertuskermis, AmuSing Hengelo… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Weten wat er te doen is in Hengelo? Houd de website Uitinhengelo.nl in de gaten.

Ga naar uitinhengelo.nl

Maar ook buiten de evenementen hoef je je niet te vervelen in Hengelo. Er is voor iedereen op elk moment van de dag wat te doen. 

Cultuur

Hengelo heeft een rijk en compleet cultureel aanbod. De prachtige Schouwburg Hengelo zorgt voor een gevarieerd aanbod en mag rekenen op een steeds toenemend aantal bezoekers. Bij Poppodium Metropool weten grote namen en veelbelovende talenten het publiek omver te blazen met verrassende optredens. Museum Hengelo koestert het Hengelose.

Bij Oyfo halen ze het creatieve in de mens naar boven, van jong tot oud. Ten zuiden van het centrum heeft Oyfo ruimte en mogelijkheden om te leren en ervaren op gebied van kunst en techniek, maar ook muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Horeca

Van een Michelin-sterrestaurant en ijssalon met het beste ijs van Twente tot een culinair proeflokaal en een intieme kookstudio. In Hengelo kun je terecht bij veel verschillende horeca. En er komt nog meer bij op het nieuwe evenementenplein (Burgemeester Jansenplein).

Winkelen

In onze binnenstad kom je doelgericht winkelen: de winkelstad is compact, alles is binnen handbereik en je kunt hier nog rustig en ontspannen winkelen. Hengelo heeft straatjes waar de (ambachtelijke) speciaalzaken van de Hengeloërs worden afgewisseld met mooie en luxe winkels. Kwaliteit, vakmanschap én persoonlijke aandacht staan centraal bij het winkelen in Hengelo. En na afloop sluit af met een drankje op de gezellige terrasjes.

Verkennen

Maar we hebben ook tentoonstellingen, musea, een speelparadijs, een prachtig Twentebad, een bioscoop... Liever naar buiten? Ontdek dan de wandel- en fietsroutes van Hengelo Promotie. Verken het mooiste Tuindorp van Nederland, maak een stadswandeling of beleef het buitenleven in het mooie Beckum en Oele!

Een actueel overzicht van wat er te zien en doen is in Hengelo vindt u op uitinhengelo.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu