Parkeren in en om het centrum

In de binnenstad heeft Hengelo volop parkeerruimte voor uw auto of fiets.

Wilt u een bezoekje brengen aan de binnenstad van Hengelo? In en om het centrum van Hengelo zijn ruim 1300 parkeerplaatsen, 4 parkeergarages en een aantal bewaakte fietsenstallingen.

De straatparkeerplaatsen en parkeerterreinen liggen verspreid over het centrum. U moet voor deze parkeerplaatsen betalen op:

 • maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur
 • zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur
 • donderdagavond (vaste koopavond) tot 21.00 uur

Op koopzondagen mag u er gratis parkeren! En met een geldige gehandicaptenparkeerkaart mag dat altijd!

Parkeertarief voor straatparkeren per uur: € 1,90

Dit tarief geldt voor de volgende straatparkeerplaatsen en parkeerterreinen: Bataafse kamp, Beursstraat, Bornsestraat (tussen Oldenzaalsestraat en Beukweg), Brugstraat (gedeelte tussen Beekstraat en Marskant), Coldstream, De Wetstraat, Dorpsmatenstraat (met uitzondering van de drie parkeerplaatsen voor de Rabobank), Drienerstraat, Eikstraat, Enschedesestraat, Gieskesstraat, Industriestraat, Ir. M. Schefferlaan, Kloosterhof, Marskant, Marssteeg, Mitchamplein, Nachtegaalspad, Oldenzaalsestraat (tussen Eikstraat en Ir. M. Schefferlaan), Prinses Beatrixstraat, Sherwood Rangers, Smutsstraat, Sumatastraat, Trijpstraat, Tuindorpstraat, Willemstraat (tussen Marskant en Beekstraat), Willem de Clerqstraat en Wolter ten Catestraat.

Dagparkeerterreinen

In de gemeente Hengelo zijn zes dagparkeerterreinen:

 • Ir. M. Schefferlaan / hoek Oldenzaalsestraat (40 parkeerplaatsen)
 • Mitchamplein (44 parkeerplaatsen)
 • Wolter ten Catestraat, tegenover Prins Bernhardplantsoen (18 parkeerplaatsen)
 • Drienerstraat / hoek Wolter ten Catestraat (41 parkeerplaatsen)
 • Enschedesestraat / hoek Wolter ten Catestraat (41 parkeerplaatsen)
 • Sherwood Rangers (69 parkeerplaatsen)
 • Eikstraat (27 parkeerplaatsen)

Op deze terreinen kunt u tegen een lager tarief 24 uur parkeren. Het dagtarief is € 7,60. Maar u kunt er ook gewoon per uur parkeren. 

Hengelo heeft rondom het winkelgebied 4 parkeergarages, die samen goed zijn voor ongeveer 1400 parkeerplaatsen. Alle parkeergarages zijn op korte loopafstand van bijvoorbeeld winkels, weekmarkt, theater, bioscoop, stadhuis en horeca.

Parkeergarage De Beurs

De gemeente Hengelo beheert en exploiteert parkeergarage De Beurs. De ingang van de garage is aan de B.P. Hofstedestraat (tussen marktplein, bibliotheek en Schouwburg Hengelo). U kunt betalen met muntgeld, pin en creditcard. Het standaardtarief is € 1,90 per uur. Het dagtarief (24 uur) is € 9.90 en tussen 18.00 uur en 5.00 uur geldt het nachttarief van maximaal € 3.

Gaat u naar een avondvoorstelling in Schouwburg Hengelo? En rijdt u na 18.00 uur de parkeergarage in en voor 5.00 uur de parkeergarage weer uit? Dan kunt u het vaste nachttarief van € 3 ook betalen aan de kassa of informatiebalie van het theater of in het theatercafé. Dat kan voor of na de avondvoorstelling en in de pauze. Op die manier kunt u heel gemakkelijk zonder verdere handelingen de parkeergarage uitrijden. 

Even iets ophalen of wegbrengen of een snelle boodschap doen in de binnenstad? Dan kunt u kort parkeren op de Shop & Go parkeerplaatsen. Hier mag u 30 minuten gratis parkeren. Een parkeerkaartje is niet nodig, want sensoren in de grond registeren of uw auto de maximale parkeertijd overschrijdt. 

Hebt u een parkeervergunning voor het centrum of een gehandicaptenparkeerkaart dan mag u natuurlijk ook op deze speciale parkeerplaatsen parkeren. Maar let op, ook voor u geldt dat uw auto er niet langer dan 30 minuten mag staan.

Er zijn 13 Shop & Go parkeerplaatsen verdeeld over de Wetstraat, Smutsstraat, Drienerstraat en Langestraat.

Plattegrond Shop&Go parkeerplaatsen

Bent u op de fiets in het centrum van Hengelo? En wilt u uw fiets graag in een bewaakte fietsenstalling zetten? Dan zijn daarvoor een aantal mogelijkheden:

 • de gratis fietsenstalling op het Kloosterhofterrein (als de winkels open zijn);
 • de gratis fietsenstalling in parkeergarage De Beurs (op woensdag en zaterdag);
 • de fietsenstalling bij het NS-station.

Kijk voor meer informatie bij het onderwerp Fietsenstallingen!

U mag gratis parkeren op de straatparkeerplaatsen en parkeerterreinen op: Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 1e Kerstdag en 2e Kerstdag.

Let op: In de parkeergarages moet u altijd betalen! Dus ook tijdens deze feestdagen!

Betaald parkeren zonder contant geld of pinpas op zak? Dat kan! Met 'Parkeer en bel' maakt de gemeente het makkelijker om betaald te parkeren. Via de mobiele telefoon, overal in Hengelo. Kijk voor meer informatie in de folder Parkeer en bel (Pdf).

Hengelo heeft in het centrum, maar ook in de wijken, gehandicaptenparkeerplaatsen gereserveerd. Deze parkeerplaatsen herkent u aan het blauwe verkeersbord met een wit poppetje in een rolstoel. Bent u slecht ter been en wilt u gebruik maken van deze parkeerplaatsen? Dan hebt u een gehandicaptenparkeerkaart nodig. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp Gehandicaptenparkeerkaart.

Dan is een algemene parkeervergunning misschien iets voor u. Met deze vergunning mag u dan parkeren op de openbare parkeerplaatsen waarvoor u normaal moet betalen. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp Parkeervergunning algemeen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu