Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Parkeren in en om het centrum

In de binnenstad heeft Hengelo volop parkeerruimte voor uw auto of fiets.

Er zijn verschillende mogelijkheden om (betaald) te parkeren in en om het centrum. 

 • 4 parkeergarages (samen ruim 1400 parkeerplaatsen)
 • ruim 1300 straatparkeerplaatsen 
 • 13 blauwe zone parkeerplaatsen voor kort parkeren

Op onderstaande kaart zie u alle parkeergelegenheden in Hengelo.

Overzichtskaart Parkeren Hengelo

Parkeergarages

Alle parkeergarages zijn op korte loopafstand van bijvoorbeeld winkels, weekmarkt, theater, bioscoop, stadhuis en horeca. 

De tarieven verschillen per parkeergarage. In de parkeergarages moet u altijd betalen, dus ook tijdens feestdagen.

Parkeerterreinen en straatparkeren

De parkeerterreinen en straatparkeerplaatsen liggen verspreid over het centrum.

Parkeerterreinen:

Tarieven:

 • Uurtarief € 2,10 (straatparkeren en parkeerterreinen)
 • Dagtarief € 8,30 (parkeerterreinen)

De tarieven voor de parkeerterreinen en de straatparkeerplaatsen gelden op:

 • maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur
 • zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur
 • donderdagavond (vaste koopavond) tot 21.00 uur

Op koopzondagen en feestdagen mag u op de gratis parkeren. Met een geldige gehandicaptenparkeerkaart mag dat altijd! 

Feestdagen: Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 1e Kerstdag en 2e Kerstdag. Let op: In de parkeergarages moet u altijd betalen! Dus ook tijdens deze feestdagen!

De gemeente Hengelo beheert en exploiteert parkeergarage De Beurs. De ingang van de garage is aan de B.P. Hofstedestraat (tussen marktplein, bibliotheek en Schouwburg Hengelo). Het standaardtarief is € 0,50 per 14 minuten. Het dagtarief (24 uur) is € 10,50 en tussen 18.00 uur en 5.00 uur geldt het nachttarief van maximaal € 7.

Parkeert u vaak in parkeergarage De Beurs? Misschien is een abonnement interessant voor u. En wist u dat u met een parkeervergunning 'algemeen Centrum’ of een geldige parkeervergunning ‘bewoners Centrum' ook in parkeergarage De Beurs kunt parkeren? U moet hiervoor wel een toegangspas aan vragen. 

Extra informatie: Algemene voorwaarden en regels parkeergarage De Beurs 2024 (Pdf)

Even iets ophalen of wegbrengen of een snelle boodschap doen in de binnenstad? Dan kunt u kort parkeren op één van de 13 blauwe zone parkeerplaatsen. Hier mag u gratis 30 minuten met een parkeerschijf parkeren. 

Op onderstaande plattegrond ziet u de 13 blauwe zone parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen zijn verdeeld over de Wetstraat, Smutsstraat, Drienerstraat en Langestraat.Plattegrond blauwe zone parkeerplaatsen

Aandachtspunten:

 • De blauwe zone geldt voor dezelfde tijden als het betaald parkeren. Buiten deze tijden mag u onbeperkt op de parkeerplaats staan.
 • U heeft geen parkeerkaartje nodig. Denk er wel aan dat u de parkeerschijf gebruikt.
 • Een parkeervergunning centrum of een gehandicaptenparkeerkaart is hier niet geldig. U mag alleen met een parkeerschijf parkeren.
 • Wilt u langer dan 30 minuten parkeren, parkeer dan op een andere parkeerplaats in het centrum. U koopt dan natuurlijk wel een parkeerkaartje.
 • Een blauwe zone parkeerplaats herkent u aan de blauwe lijnen en het blauwe verkeersbord met een ‘P’ en daaronder max. 30 min.
 • Het maakt niet uit naar welke winkel of welk huis u gaat. Ook niet als de parkeerplaats voor een specifieke winkel ligt.

Betaald parkeren zonder contant geld of pinpas op zak? Dat kan! Via verschillende landelijke parkeerapps kunt u met uw mobiele telefoon in Hengelo betaald parkeren.

Kijk op voor meer informatie op: Vergelijk aanbieders mobiel parkeren (vergelijkmobielparkeren.nl)

Dan is een algemene parkeervergunning misschien iets voor u. Met deze vergunning mag u dan parkeren op de openbare parkeerplaatsen waarvoor u normaal moet betalen. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp Parkeervergunning algemeen.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu