Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Fietsenstallingen

Gaat u op de fiets naar het centrum van Hengelo?

En wilt u uw fiets graag in een bewaakte fietsenstalling zetten? Dan zijn daarvoor een aantal mogelijkheden:

 • de gratis fietsenstalling onder het Marktplein (als de winkels open zijn);
 • de gratis fietsenstalling in parkeergarage De Beurs (op woensdag en zaterdag);
 • de fietsenstalling bij het NS-station.

Let op: de fietsenstalling op het Kloosterhofterrein is vanaf 12 april 2023 niet meer bewaakt.

De gratis fietsenstalling onder het Marktplein wordt bewaakt op:

 • maandag van 12.30 tot 18.30 uur;
 • dinsdag van 8.30 tot 18.30 uur;
 • woensdag van 8.30 tot 18.30 uur;
 • donderdag van 8.30 tot 21.30 uur;
 • vrijdag van 8.30 tot 18.30 uur;
 • zaterdag van 8.30 tot 18.30 uur;
 • koopzondag van 11.30 tot 17.30 uur.

U kunt uw fiets gratis parkeren, er is ruimte voor 250 fietsen. Deze fietsenstalling wordt ook bewaakt met camera’s. Het is in de fietsenstalling mogelijk om de accu van uw elektrische fiets op te laden. Ook handig om te weten: er staat een fietspomp bij deze stalling!

De stalling is na sluitingstijd afgesloten. Bent u niet op tijd bij uw fiets, dan kunt u op de eerstvolgende openingsdag weer terecht om de fiets op te halen. 

De bewaakte fietsenstalling in parkeergarage De Beurs is geopend op:

 • woensdag tussen 8.30 en 17.30 uur;
 • zaterdag tussen 8.30 en 17.30 uur

U kunt uw fiets daar dan gratis parkeren. De ingang van de fietsenstalling is links naast de ingang van de parkeergarage aan de B.P.Hofstedestraat (tussen marktplein, bibliotheek en Schouwburg Hengelo). Er is ruimte voor 25 fietsen. Deze fietsenstalling wordt ook bewaakt met camera’s. Het is in de fietsenstalling mogelijk om de accu van uw elektrische fiets op te laden. Ook handig om te weten: er staat een fietspomp bij deze stalling!

De stalling is na sluitingstijd afgesloten. Bent u niet op tijd bij uw fiets, dan kunt u op de eerstvolgende openingsdag weer terecht om de fiets op te halen. 

De fietsenstalling in het NS-station in Hengelo is geopend vanaf een kwartier voor de eerste trein tot en met een kwartier na de laatste trein. Tijdens de spits (van 7.00 tot 10.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur) is er een beheerder aanwezig. Buiten deze tijden is de stalling alleen via chip- of abonnementspas toegankelijk. Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld over kosten, kaarten en abonnementen? Kijk dan op de website van de Nederlandse Spoorwegen.

Ook handig om te weten: er staat een fietspomp bij deze stalling!

Als u uw fiets parkeert onder het Marktplein of in De Beurs, ontvangt u een fiets-tag. Dat is een gratis sleutelhanger met een QR-code. Bij binnenkomst en vertrek scannen we die QR-code. Door het scannen van de QR-code komen we er ook achter wat drukke dagen en momenten zijn. Zo kunnen we zien of de openingstijden juist gekozen zijn. Als het nodig is kunnen we aanpassingen doen.

De fiets-tag is vaker te gebruiken en werkt in beide stallingen. Hang de tag bijvoorbeeld aan uw fietssleutel. De QR-code is volledig anoniem. Er worden geen persoonlijke gegevens gevraagd of opgeslagen. Bent u de fiets-tag kwijt? Dan ontvangt u gratis een nieuwe.

Is er even geen bewaking aanwezig? Geen probleem. U kunt gewoon uw fiets parkeren zonder in- of uit te checken. Uw fietssleutel is het bewijs dat de fiets uw eigendom is. De fiets-tag is geen bewijs van eigendom.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu